Sport » Körzeti

Körzeti: Bögözi diadal borvirágos nótacsokorban

Volt, aki nem bírta ki, átaludta a meccset. Voltak, akik a szüreti bált követően a focipályára igyekeztek Bögözben. Mi is benéztünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

bogoz alsoboldogfalva korzeti
Fotó: uh.ro.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. október 21., 16:51
0 hozzászólás. 

A házigazda a B csoport egyik legjobb csapatának számít. Majd minden idényben ott van az élen, de a feljutás rendre elmarad. Vasárnap reggel azt az Alsóboldogfalvát látták vendégül, akik az utolsók a tabellán, ráadásul még pontlevonásban is részesültek. Papírforma szerint nem jelentett akadályt a győzelem megszerzése.

De a körülményeket mindig szem előtt kell tartani. A községben szombat éjjel házasember szüreti bált tartottak. Az átmulatott este után érthető volt, hogy nem sok néző látogatott ki a találkozóra, a pálya szélén nagyrészt gyerekek álldogáltak a kezdésnél.

bogoz alsoboldogfalva korzeti

Alig indult útjára a labda, a házigazdák gólfelelőse, Birtalan Szabolcs már meg is zörögtette a hálót. „Még a labdába sem értem" – duzzogott is a vendégek védője az első bekapott találat után. Aztán sorozatosan jöttek a további gólok. Félóra elteltével már 4–0-ra vezettek a bögöziek, úgy, hogy még egy tizenegyest is értékesített a kapusuk.

bogoz alsoboldogfalva korzeti

A reggeli csendet nótaszó törte meg. Vagy nyolcan összeölelkezve érkeztek a pályához, ezt követően ha nem is diktálták a ritmust, de felcsendült néhány ideillő nóta, mint az „Újra itt van a nagy csapat!", vagy a „Édesanyám, kedves anyám, csak az a kérésem". Előkerült még egy üveg bor is, hogy a hangszálak ki ne száradjanak. A játékosok élvezték a hangulatot, a szurkolók pedig meg voltak elégedve azzal, hogy a helybéliek irányítják a találkozót, zsebben az újabb diadal.

bogoz alsoboldogfalva korzeti

A második játékrészben nem sok minden történt, az alsóboldogfalviak beletörődtek, hogy ez az összecsapás is elment, alig lépték át a félpályát. A kedélyeket a játékvezető borzolta ezúttal is, ebben a baráti hangulatban is villan a piros lap. Nem durvaságért, hanem beszólásért. A vendégek egyik játékosának nem tetszett, hogy nem az ő elképzelései alapján fújt a spori. Ennek meg hangot is adott. Mi meg csak találgattuk, hogy miért hibás a játékvezető anyukája...

Lassan telnek a percek. Mindkét csapat szeretné, hogy már vége legyen. Azért egyet még bevágnak a bögöziek. „Tapsoljál, akkor, amikor mi" – mondja egyik bálozó a másiknak. „De legalább tapsolok!" – jön a válasz. Igaz, ez nem a gólnál, hanem a középkezdés után történt meg.

bogoz alsoboldogfalva korzeti

A vége felé azt is megtudtuk, hogy csendben kellene maradni a pályán. „Beszélgess!" – kérte az egyik játékos társától, miután kettejük közt elment az ellenfél. „A pályán a beszédnek vége" – állapította meg a szurkoló.

Száz szónak is egy a vége: könnyedén húzta be a diadalt a hazai együttes, a kellemes, napos időben lezajlott találkozón. Hogy idén ráhajtanak-e az A csoportba való feljutásra a bögöziek, nem tudni. De a látottak alapján egy próbát megérne.

Amit láttunk, hallottunk:

Pálya: nem a legjobb, egyenetlen talaj, mészpor-vonalak

Eredményjelző: nincs.

Öltöző: két házikó, nem fér be egyszerre az egész csapat, de rossz idő esetén a célnak megfelelő.

Nézők: nagyon kevesen, a nótaszó megmentette a hangulatot.

Durvaság: alig volt szabálytalanság.

Összkép: könnyed hazai diadal a napos délelőttön.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."