Sport » Körzeti

Hosszabbításban érkezett a korondi öröm

Kétgólos előnyt herdált el az otthon játszó Korondi Ifjúság a Bögözzel szemben, de mégis behúzta a pontokat. Benéztünk ide is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

Korond-Bögöz, udvarhelyi körzeti bajnokság
Kellemes, ebéd előtti meccset játszottak a körzeti bajnokságban
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. május 20., 16:40
0 hozzászólás. 

Mindenki úgy emlegeti őket, hogy a kicsi Korond. Az Ifjúság az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság B csoportjában gyűjti a pontokat. A másik, a „nagy", az A-ban szerepel. Máshol fiókcsapatként oldották meg, hogy egy település két együttessel szerepeljen, itt két különböző klub van.

Az elején úgy festett, nem is lesz mérkőzés, mivel a Bögöz leigazolásai otthon maradtak. Így a csapatok melegítettek, a vendégek egyik játékosa – akire a könyvek voltak bízva – pedig ette a kefét, illetve nyugtatta a játékvezetőket, hogy úton vannak a leigazolások, bármelyik percben érkezhetnek. Még bele is fért az időbe, hogy ne játék nélkül, zöld asztalnál nyerjen a házigazda.

A kis intermezzo megzavarhatta

a bögözieket. A meccset ők kezdték, de alig, hogy a kezdő sípszó elhangzott, már fújt is kettőt a bíró, ugyanis a hálóban landolt a laszti - Jakab Lajos volt a gólszerző. Jobb rajtot nem is képzelhetett volna el a kisszámú lelkes közönség.

Korond-Bögöz, udvarhelyi körzeti bajnokság

Aztán szépen csordogált a találkozó, lassan erőre kaptak a vendégek is. Pár helyzetet összehoztak, de próbálkozásaik rendre elkerülték a kaput. Vagy éppen a hazai hálóőr mentett bravúrral, azzal a mottóval, hogy ő a kapuba berepülhet, csak a labda ne álljon meg ott.

Korond-Bögöz, udvarhelyi körzeti bajnokság

A szövegelések sorozata itt is lezajlik. A kapus vonta kérdőre védőtársát, amikor játszi könnyedséggel csapták be azt. „Az ötödik labda alá szaladsz" – rótta fel. „Milyen öt?" – jött a kérdés. „Kettő bal, kettő jobb felől" – pontosított a hálóőr. „Igen, mert két embert kell fogjak" – s ezzel le is volt zárva a kisebb vita.

Korond-Bögöz, udvarhelyi körzeti bajnokság

A jó hangulatú meccsbe az is belefért, hogy a játékosok megkeresték a fűben a partjelző által elhagyott kitűzőt. A pihenőre úgy mehettek, hogy megmaradt a minimális korondi előny.

Nem szövegelni, futballozni!

Jött a lényegre törő eligazítás a hazaiak kispadjáról. Meg is fogadták ezt, egy óra játék után már kettőre növelték előnyüket. Lefutott meccsnek tűnt, de mégsem volt az.

Korond-Bögöz, udvarhelyi körzeti bajnokság

Birtalan Szabolcs remekléseinek köszönhetően a bögöziek öt perc alatt kiegyenlítettek. Minden kezdődhetett elölről.

„Emberek, feketében vagyunk!" – hívta fel társai figyelmét a vendégek játékosa, miután többször is rosszul passzoltak. A kicsi Korond pedig a hosszabbításban megadta a kegyelemdöfést, az első találat jegyzője kiugrott a védők gyűrűjéből. A kapust is kicselezve 3–2-re módosította az állást, ez is lett a végeredmény.

A nézők örültek, hogy fordulatos mérkőzést láthattak, ahol a település fiataljai diadalmaskodtak. A bögöziek sem voltak nagyon elkenődve, a barátság jelét pedig érezni lehetett, a kézfogást követően együtt gurítottak le egy-egy sört a nyárias melegben.

Amit láttunk, hallottunk

Pálya: lejt, így az egyik csapatnak valamivel könnyebb a támadás.

Eredményjelző: nincs.

Öltöző: a szomszédos sportcsarnokban biztosítanak helyet.

Nézők: mintegy harmincan, van amikor többen vannak.

Durvaság: barátságos hangulatú meccs, alig volt dolga a bírónak.

Összkép: kellemes, ebéd előtti focimeccs.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."