Sport » Kosárlabda

Az elsőt kikapták a fiatalok

Ma délután játszotta a 16 éven aluliak bajnoki nyitómeccsét a Székelyudvarhelyi Vendor BC kosárlabda csapata, a vásárhelyieknek nem voltunk ellenfelük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
emdkk-2

Három napig pattog a kosárlabda a sportcsarnokban

Tíz csapat, három nap, sok-sok kosár és futás. Újra...
emdkk-2

A Kinder nyerte az EMDKK-t

Nagy harc volt a döntőben, az udvarhelyi csapat...
emdkk-1

Elődöntős az egyik udvarhelyi csapat az EMDKK-n

Folytatódott az év végi kosárlabda-torna a...

IMG_0191
IMG_0191
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. október 25., 22:35
0 hozzászólás. 


Elkezdődött a férfi ifi II-es korosztály román bajnoksága. A mieink is harcba léptek, de sajnos az első csatán csúnya vereségbe szaladtak bele. A Vendor BC hazai pályán fogadta a sokkal tapasztaltabb Marosvásárhelyi LPS csapatát.

Már az első pillanatokban látszott az vendégek erőfölénye, az udvarhelyi fiúk nem nagyon tudtak mit kezdeni a vásárhelyiekkel. A mieink meglepetten, stresszesen, kapkodva játszottak, míg az ellenfelük magabiztosan irányította a mérkőzést. 37 pontos különbség alakult ki már az első negyed után, ezt csak növelték a vendégek.

Végül 101 góllal nyert Vásárhely. Meglátszik, hogy az ő városukban sokkal nagyobb hagyományokkal rendelkezik a kosárlabda, mint Udvarhelyen, ahol néhány lelkes fiatal nem olyan túl rég belevágott itthon is fellendíteni a sportágat, és a kicsikkel is elkezdtek foglalkozni – egyre szebb eredményekkel.

Ebben a csapatban van potenciál, a fiúk lelkesedése óriási, de még össze kell érjen a játékuk. Ezen segít többek közt Kassay Attila, a trénerük, akinek véleményét kértük a mérkőzés után: „Még gyerekcipőben járunk, mindenféle értelemben. Látszik, hogy nincs sok meccs a fiúk lábába. Volt néhány jó megmozdulásunk, egy-egy jó pillanat, de rengeteget kapkodtunk, idegesek voltunk. Fejlődni kell, és ennek érdekében mindent tőlünk telhetőt megteszünk. Többek közt a felnőtt megyei bajnokságba is játéklehetőséghez jutnak a fiúk. Köszönjük a szülők, és minden kedves szurkoló támogatását.”

Udvarhelyi Vendor BC – Marosvásárhelyi LPS 23-124 (3-41, 9-29, 7-24, 4-40)

A csoport másik mérkőzésén Csíkszereda vereséget szenvedett hazai pályán a Brassói CSU együttesétől.

Csíkszereda-Brassói CSU 40-77.

Fotók:
Udvarhely-Vásárhely



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."