Sport » Minifoci

Megbeszélésre hívják a minifocisokat

Tegnap volt a határidő, hogy a régi és új csapatok benevezzenek a városi bajnokságba. Nem volt nagy tolongás a jelentkezők közt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tufi 3

Tudod, hova került a legértékesebb trófea?

Ötödik alkalommal került sor a Tusványosi Fináléra,...
minifoci2016

Megmentenék a minifocit, ezért egynapos tornával “tiltakoztak”

Nem a minifocipályán játszottak, de ennek nyomós oka...

Lehet jelentkezni a városi minifoci-bajnokságra

Turnérendszerben szerveznék a minifocibajnokság őszi...

arkum uff1
Az Arkum FC nem folytatja minifociban. (archív fotó)
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. szeptember 15., 17:28
5 hozzászólás. 

A városi minifoci-bajnokság szervezői csalódottan vették tudomásul, hogy a megadott határidőig csak négy csapat jelezte indulási szándékát a 2015/16-os pontvadászatban. A bajnoki címvédő Miklós Steel, az IPSE, a Bunda és a Millenium csapatai jelezték, hogy idén is beneveznek.

Csütörtökön este 7 órakor a szervezők és a jelentkezett csapatok vezetői megbeszélést tartanak a minifoci pályán. Akkor még újabb csapatok jelentkezését is elfogadják. Mint korábban írtuk, a következő bajnoki idény is két csoportban zajlik: az egyik csoportban nem lesz korhatár, míg a másik csoportban a 35 éven felüliekből álló csapatok küzdenek meg a bajnoki címért.

,,Városunk érdeke is, hogy minél több csapat ott legyen a rajtnál, hiszen akadhat olyan játékos, aki a későbbiekben a helyi teremlabdarúgó együttes ,,szolgálatába'' állhat. Ez egy olyan bajnokság, ahol a fiatalok kipróbálhatják magukat, fejlődhetnek. Nagy hagyománya van az udvarhelyi minifocinak. Kár lenne, ha ez megszakadna'' - nyilatkozta portálunknak Karda Zoltán szervező.

Nemcsak az udvarhelyi csapatok jelentkezésére számítanak, várják a körzeti bajnokságban szereplő együtteseket is. Olyan településekről is volt érdeklődés, ahol nincs nagypályás foci, de ezek a csapatok még nem jelezték biztosan, hogy indulnak a minifoci-bajnokságban. A szervezők remélik, hogy csütörtök estig gyarapodni fog a jelentkezők száma. Azon csapatok, akik nem tudnak részt venni a megbeszélésen és jelentkezni akarnak, megtehetik azt a 0733-313021-es telefonszámon.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
teremburajat
2015-09-16 10:42:37
Az udvarhelyi minifoci bajnokság, valóban hosszú múltra tekint vissza és nem lenne szerencsés, ha dicstelenül véget kellene érjen. Ezzel együtt, az a tény, hogy az utóbbi években egyre kevesebb csapat nevezett be és idén már csak négy jelezete részvételi szándékát, nyilvánvaló módon egy vagy több problémát jelez. Ezek pusztán tüneti megnyilvánulásai egy elhibázott stratégiának. Éppen ezért a megoldás, hogy több csapatot verbúválunk nem megoldja, hanem elfedi a problémát. Az okokat kellene megvizsgálni, miért is lett ennyire népszerűtlen az a közösségi élmény ami régen annyi embert akár családot megmozgatott. Miközben, a szervezőbizottság kifejezésével élve, két profi csapat van Udvarhelyen (terem és nagypályás) a környező falvakban egyre többen futtbaloznak, az utánpótlásnevelés rengeteg gyereket foglalkoztat és szinte minden közösségnek, legyen az munka vagy baráti társaság, van egy csapata.
avatar
teremburajat
2015-09-16 10:42:55
. Esténként a legtöbb bérelhető terem-pálya ígénybe van véve és csak nehezen lehet szabad poziciót kapni. Eközben a minifoci pálya szinte mindig üres és a bajnokság haldoklik. Miért nem béreli ki szinte senki a szóban forgó pályát, miközben sokkal jobb adottságai lehetnének mint sok más olyan létesítménynek, ahol 120-140 lej egy órányi bérleti díj. Nyilván nincs erre egyszerű válasz de lehet, hogy manapság nem szívesen sportol valaki olyan helyen ahol beton pályára egy 2 centis szőnyeg van leterítve, ahol évek óta kockáztatja az egészségét, testi épségét aki ott játszik és inkább sokkal kultúráltabb helyen sportol, zuhanyzik és iszik meg egy sört. Ahol sem az izületei sem a bőrfelőlet a testén nem sérül annyit mint a fent említett helyen. Évek óta ígéret volt egy beruházás keretén belül a pálya rendbe tételére. Bizonyára nem könnyű előteremteni a szükséges anyagi feltételeket de biztos vagyok benne, hogy viszonylag rövid időn belül megtérülne a befektetés.
avatar
kozmixka
2015-09-16 11:53:21
Teremburánat stb.
Erre a választ Somolyák Urtól kell kérdezni. Olyan lett-mint Orosz Laji bá , ---nem lehetne Választást kiirni.....-- Meddig akar elnökként szerepelni----- haláláig-e....... Ez a sOMOLYÁK mit mutatott a fotbalban- s a biráskodásban iá iáá kr kr
nem tanult amegveréséből- vagy még kivánja........
avatar
teremburajat
2015-09-16 10:43:46
Megjegyzés, a bajnokságra való felhívásban van egy pálda arra hogyan ne motivájunk embereket. A fiatalokat megszólítani kívánt érvelés úgy szól, hogy jöjjenek focizni, mert így esetleg felfigyelnek rájuk és játszhatnak a teremlabdarúgó csapatban, de jegyezzük meg, hogy akkor nem játszhatnak a minifoci bajnokságban. Van benne egy csavar, ugye?

És innen átevezünk egy másik vonatkozására a történetnek, a bajnokság szervezési menedzselési visszásságaira. Bizonyára én csak érintőlegesen szóltam hozzá a problémához és még sok szempont, vélemény vagy épp ellenvélemény van. Nem török pálcát senki felett, legyen az személy vagy intézmény.e ez az állapot nem a futballhoz való hozzáállás, szeretet, lelkesedés hiányában, hanem egy évek óta döcögősen haladó illetve formailag és tartalmilag fejlődni, megújúlni nem képes sportesemény működésében keresendő. Ezek együtt elvezetnek oda, hogy jelenleg 4 csapat nevez a minifocibajnokságra.
Anti
avatar
2 T
2015-09-16 17:15:57
re: Teremburánat stb.
avatar
kozmixka
Erre a választ Somolyák Urtól kell kérdezni. Olyan lett-mint Orosz Laji bá , ---nem lehetne Választást kiirni.....-- Meddig akar elnökként szerepelni----- haláláig-e....... Ez a sOMOLYÁK mit mutatott a fotbalban- s a biráskodásban iá iáá kr kr
nem tanult amegveréséből- vagy még kivánja........

A minifocit nem Somolyak intézi, hanem Karda.
Miota azonba ugy tekint ra, mint egy plusz bevételi forrás, sajátosan kezeli az általa létrehozott szabályokat (halasztások, szabályok menetkozbeni változtatásai általában a módosabb csapat javára...stb), azota megcsappant a létszám is. Bő 10 éve még három csoport volt 10-12 csapattal, a mai helyzet meg az hogy 4 csapat jelezte részvételét. Nem akarok személyeskedni, de ami nem megy nem kell erőltetni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."