Sport » Tömegfutás

Idén szeptemberben fut a tömeg

Kerek évforduló jött el, idén szervezik a tizedik IPSE Városi Tömegfutást. A rajt most kánikula nélkül, szeptember 29-én lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
uh-tomegfutas-2017-rajtelott-gyerekek

Tömegfutás 2018: itt az okleveled

Még egy apró emléket adunk az idei futásról: kattanj...
fulopszabolcsalpar11

Buszokkal jönnek a Tömegfutásra

Rendszeresen gyereksereggel érkezik a tömegfutásra...
uh-tomegfutas-regisztracio-2018

Elindult a regisztráció a 10. Tömegfutásra

Az időpont új, a lelkesedés a régi - kattints és...

Rajtol a kilencedik Tömegfutás
Fotó: Dávid Anna Júlia | Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. szeptember 07., 18:57
0 hozzászólás. 

Ha érezted, hogy hiányzik valami ebből az évből, de nem bírtál rájönni, hogy mi az, akkor most eláruljuk: természetesen az IPSE Városi Tömegfutás. A valóban tömegeket megmozgató sportesemény idén sem maradhat el, hiszen jubileumi kiadásához érkezett, idén a tizedik futás esedékes.

Gagiu Zsolt főszervező elmondta, bár először idén is május végére tervezték a futást, ám ezt utólag módosították, és az elképzeléseik szerint ez mindenkinek csak a javára fog válni. 2018-ban tehát szeptember 29-én lesz a Tömegfutás, ez a dátum pedig garantálja, hogy nem kell embert próbáló hőségben, kánikulában szaladni.

“Sokaknak nehézséget jelentett a nagy meleg, hiszen a hőség egyáltalán nem könnyíti meg a futást. Szeptember végén jellemzően már hűvös reggelekre ébredünk, ami a lehető legjobb idő a futáshoz” - véli a szervező. Portálunknak ugyanakkor elmondta, májusban több más sportesemény is szokott lenni a Tömegfutással egyszerre, és minden évben kapnak jónéhány olyan visszajelzést, miszerint többen is jöttek volna, csak már más futásra jelentkeztek.

A dátum mellett a futás menetében is lesz egy apró, de fontos változás: a tömeg ugyanazokon az utcákon halad majd, mint eddig, ám a korábbi évekhez képest fordított útvonalon. Ez azt jelenti, hogy a rajt továbbra is a Digital 3 TV előtti térről lesz, ám innen a Pethő étterem felé indulnak a futók, majd a Városi Strand háta mögött futnak a terelőúton. A Hunyadi János, majd Nicolae Bălcescu utcákon egészen a Vásártér utcáig szaladnak a résztvevők, ahol a Városi Piac felé kanyarodnak, a rendőrség épülete mellett pedig a Bethlen Gábor utcára térnek rá. Itt egészen a Városháza térig folytatják útjukat, majd rákanyarodnak a Kossuth Lajos utcára, amin végigfutnak, és végül ismét a II. Rákóczi Ferenc utcába, a rajthelyszínre érnek vissza.

A szokásos ajándékokat idén is megkapják a résztvevők, hiszen az első 2000 regisztráló pólót, a távot teljesítő első kétezer személy pedig emlékérmet kapn, ami idén szintén más lesz. Természetesen most is lesz frissítőpont a célban és az útvonalon is, és egyéb apróságokkal is meglepik a futókat.

A 10. IPSE Városnapi Tömegfutásra szeptember 12-től lehet majd regisztrálni. A regisztrációs lapok letölthetőek lesznek az uh.ro-ról és a Tömegfutás honlapjáról is, illetve egy regisztrációs ponton is ki lehet tölteni majd ezeket.

További információkkal szeptember 11-én este jelentkezünk, de edzeni már most is lehet!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."