Sport » Minifoci

Új köntösben rajtol a minifoci-bajnokság

Hétfőn útjára indul a labda a városi minifoci-bajnokságban, ami a tavalyi idényhez képest kevesebb csapattal, két értékcsoporttal rajtol. A bajnok jogot szerez az országos megmérettetésen való induláshoz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tufi 3

Tudod, hova került a legértékesebb trófea?

Ötödik alkalommal került sor a Tusványosi Fináléra,...
minifoci2016

Megmentenék a minifocit, ezért egynapos tornával “tiltakoztak”

Nem a minifocipályán játszottak, de ennek nyomós oka...

Lehet jelentkezni a városi minifoci-bajnokságra

Turnérendszerben szerveznék a minifocibajnokság őszi...

Új köntösben rajtol a minifoci-bajnokság
Új köntösben rajtol a minifoci-bajnokság
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. szeptember 05., 17:57
1 hozzászólás. 

Habár még az elmúlt idény döntőjének képei vannak előttünk, pár hetes nyári szünetet követően már megkezdődött a 2011-12-es szezon. A tavalyi 21 együttes helyett most 16 tette le nevezését a szervezőknél. A bizottság eldöntötte: az új kiírásban két értékcsoportba sorolja az együtteseket.

 

Nincsenek már a mezőnyben

a Városháza, a Küküllő, a 18+, a Tűzoltók és a Szalon, a többi csapat megmaradt. A döntés értelmében az a nyolc együttes, amely tavaly a rájátszásban szerepelt, most az A1-es csoportban folytatja - ezek a csapatok versengnek a bajnoki címért. Az alapszakasz őszi és tavaszi idényből áll, ahol mindenki oda-visszavágót játszik. Az első négy helyezett rájátszásban dönti el az aranyérmes kilétét.

Minifoci_tavasz_6het
Az A2-es csoportban is nyolcan mérkőznek hasonló rendszerben a feljutásért. Az első egyenesen jut a legjobban közé, a második pedig selejtezőmeccset játszik az A1-es csoport utolsó előtti pozíciójában végzett csapattal.

A 35 éven felüliek pontvadászatában eggyel bővült a mezőny, így kilencen vágnak neki az új idénynek, itt oda-visszavágó után dől el a bajnok kiléte.

 

Kupa kétszer is

Megrendezik a Minifoci Kupát, de két trófeát is kiosztanak. Az őszi idényben a talpon maradt négy csapat a téli szünetben teremben dönti el, hogy kié lesz a Karácsony Kupa. A tavasziban kieséses rendszerben hirdetnek győztest.

Minifoci_tavasz_8het

A két kupatulajdonos játszik még egy találkozót, az itt diadalmaskodó képviseli Hargita megyét a minifoci Román Kupa kiírásában.

 

Játékosok, játékvezetők

Továbbra sem játszhatnak a városi minifoci-bajnokságban a nagypályás 1., 2., 3. Ligában, illetve a teremlabdarúgó 1. Ligában leigazolt sportolók. Minden csapat az első bajnoki meccse előtt igazolhat át játékost, valamint a téli szünetben. Leigazolni a bajnokság lezárta előtti utolsó hat fordulóig lehet.

Minifoci_tavasz_3_het

A játékvezetők kijelölésénél sem volt egyszerű a szervezőknek a döntés, az új, országos szabályzat szerint aktív sípmester nem vezethet meccseket. Így az a megoldás született, hogy az A1-csoport találkozóit Szécsi Csaba és Jenei Csaba vezetik – hiszen innen kerül ki a bajnok, aki képviseli Hargita megyét az országoson. Az A2-es meccseken Fodor József és Szabó Attila bíráskodnak.

 

Az esélyesekről

Az átigazolási időszak nem járt le, nem tudni, hogy az öt feloszlott együttesből hova igazolnak a játékosok. Nehéz lenne bármiféle esélylatolgatásba bocsátkozni. Mégis nehéz elképzelni, hogy ne az Infopress SE és az Autogroup-Simó duóból kerüljön ki idén is a bajnok. Tavaly kiélezett küzdelemben az utolsó párharc döntött az IPSE javára, akik a Minifoci Kupát is maguknak tudhatják.

Minifoci_rajatszas_donto
A minifoci-bajnokság őszi idényének menetrendjét itt letöltheti.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
tivadarka
2011-09-05 20:08:19
Gratulálok a szervezőknek az új változtatásokhoz! Sikerült megoldani azt, hogy néhány csapatnak az egész 2011/2012 idény alatt 16 mérkőzése legyen összesen (minimum 25-re lenne szükség)! Ami egyszerűen nevetséges. És még nem is merek belegondolni abba, hogy mi lesz, ha bajnokság közben valamelyik csoportból valaki kiáll, vagy kizárják?!
Jó szórakozást mindenkinek! B)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."