Sport » Foci

Az udvarhelyi focit ünnepeltük

Ifjúsági és öregfiúk-focimeccsel, illetve ünnepi vacsorával és egy kiadvánnyal ünnepelte Székelyudvarhely azt, hogy kilencven éve van labdarúgás a városban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Foci_90_eves_udvarhely_focija
Foci_90_eves_udvarhely_focija
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. október 10., 17:04
1 hozzászólás. 

Az ificsapatok díjazása után Székelyudvarhely-Székelykeresztúr öregfiúk-meccset láthattunk a stadion gyepén szombaton délután, a fűben olyan egykori labdarúgóK kergették a labdát, akik a hetvenes-nyolcvanas ésvekben voltak a csapatok futballistái.

Az udvarhelyi csapatot erősítette az ünnepségre meghívott marosvásárhelyi Hajnal Gyula, egykori román válogatott focis, aki a kétszer harminc perces találkozó első találatát fejjel szerezte. Az első játékrészben még Bodoni Sándor is betalált a keresztúri kapuba, fordulás után Borbáth István góljával már 3-0 volt az állás. A zöldmezes vendégek aztán szépítettek, előbb Simó Dénes, majd Kiss István találtak be, így 3-2 lett a végeredmény.

Foci_90_eves_udvarhely_focija

A Junior étteremben megrendezett esti díszvacsorán több meghívott, illetve egykori labdarúgó és sportvezető (Csíki András megyei sportigazgatóság-vezető, Ladányi László prefektus, Széll Károly, Fodor János, Hajnal Gyula, Mihály Imre, Miklós Vilmos, Lőrincz Géza, Péter József, Mán Ervin) mondott beszédet, majd az emelkedett hangulatban labdapattogtató versenyt is tartottak egykori és jelenlegi futballisták részvételével. Csak fejjel lehetett a labdát tartani, s habár Borbély Albert (a hetvenes években volt a Textil és a Haladás labdarúgója) több mint húsz érintéssel feladta a leckét a többi benevezőnek, de a jelenleg is aktív Knobloch Zoltán mindenkin túltett: 48-at pattant a labda a fején.

Foci_90_eves_udvarhely_focija

Az alkalomra készült el az uh.ro munkatársa, Katona Zoltán által írt és szerkesztett kiadvány, A székelyudvarhelyi labdarúgás rövid története címmel.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pippo
2011-10-11 10:08:37
Gratulálok minden régi focistának aki Udvarhelyen versenyszerűen űzte ezt a sportot! Miattatok szerettem meg ezt a nagyon szép sportágat !!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."