Sport » Tömegfutás

Különleges lesz az idei tömegfutás

Idén csupán szeptemberben szalad együtt a város. Gagiu Zsolt főszervező mesélte el, hogyan készülnek a tizedik évfordulóra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
uh-tomegfutas-2017-rajtelott-gyerekek

Tömegfutás 2018: itt az okleveled

Még egy apró emléket adunk az idei futásról: kattanj...
fulopszabolcsalpar11

Buszokkal jönnek a Tömegfutásra

Rendszeresen gyereksereggel érkezik a tömegfutásra...
uh-tomegfutas-regisztracio-2018

Elindult a regisztráció a 10. Tömegfutásra

Az időpont új, a lelkesedés a régi - kattints és...

GagiuZsolt
Gagiu Zsolt főszervező, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. április 13., 12:26
0 hozzászólás. 

Az elmúlt években ilyen korán soha nem fogtunk neki, áprilisban szokott lenni a pályázati kiírás, és májusban, júniusban már megtartottuk a rendezvényt, kutyafuttában szerveztük. Idén lesz a tizedik, és szerettünk volna egy nagyobb volumenű eseményt szervezni – mondta el Gagiu Zsolt, a tömegfutás főszervezője, miért halasztják szeptemberre az eseményt.

Azon is gondolkodtak, hogy akár az első években, ismét legyen versenyszerű a futás, de végül úgy döntöttek, hogy azt az életérzést meg kellene tartani, ami körülbelül négy éve van, hogy a közös mozgás öröméért, a célbaérkezésért szalad együtt a város.

Az utóbbi években a létszám is megugrott, hiszen míg az első alkalommal 325 ember vett részt, tavaly majdnem 2000 ember szaladta le együtt a távot. Ennyi ember idejének a lemérése is megnehezítené azt, hogy versenyszerű legyen a tömegfutás, ezért inkább arra fektették a hangsúlyt, hogy a lehető legtöbb embernek biztosítsanak futópólót.

GagiuZsolt01

„Hihetetlen, hogy mi volt tíz évvel ezelőtt, és mi van ma. Udvarhelyen a szaladás lett az elsőszámú szabadidős sport, ebben a tömegfutásnak is szerepe volt, persze, fontos tényező az is, hogy megalakult a Feel Good egyesület, akik között profi szinten is lehet űzni a futást" – magyarázta Zsolt.

Verseny nem, de érmek lesznek

A tizedik futásra a pólók mellett mindenkinek egy érmet is szeretnének biztosítani, sőt a főszervező azt is elárulta, teljesen új pólódizájnnal készülnek a különleges évfordulóra. Azon is dolgoznak, hogy adott útszakaszokon zenészek tegyék hangulatosabbá a futást. Az útvonal egyelőre a jövő titka, a szokásos Digital 3 előtti rajt mellett más opciók is felmerültek.

Az időpont megváltoztatásának a nagyobb készülődés mellett más oka is van. A szervezők nem szerették volna, ha az esemény ütközik a Tusnád Marathonnal, vagy a Székelyudvarhelyért Kupával, ahogy a korábbi években. A főszervező szerint azért is éppen ideális a szeptember 29-i dátum, mert így a futásokból minden hónapra jut egy, augusztusban lesz a Hargita Trail Running, szeptemberben a tömegfutás, és októberben a Fuss Neki.

GagiuZsolt02

A tömegfutás a korábbi évekhez hasonlóan délelőtt fog zajlani. A szervezők arra számítanak, hogy a futóknak körülbelül fele a közeli falvakból érkezik, így a szokásos lesz a forgatókönyv, a futás után megajándékozzák a résztvevőket, és a déli órákban lejár az esemény. Ugyan idén sem a versengés a lényeg, a már megszokott kategóriákban díjazzák a futókat. Díjat kap a legviccesebb egyéni szaladó, a legőrültebb csapat és a legnépesebb iskolás csoportok is.

A tömegfutást adód két százalékával is támogathatod, szervezői pólót kapsz cserébe. Ide kattintva letöltheted a nyomtatványt, amit az adataiddal kitöltve május 20-ig kell leadnod a pénzügyi hivatalban, de ha a Zsebcaféba viszed be, el is intézik helyetted.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."