Sport » Tömegfutás

III. Tömegfutás a Városnapokon

Szervezők és résztvevők egyaránt elkezdték a készületeket az idei, sorban a harmadik tömegfutásra. Ön se maradjon le semmi jóról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
uh-tomegfutas-2017-rajtelott-gyerekek

Tömegfutás 2018: itt az okleveled

Még egy apró emléket adunk az idei futásról: kattanj...
fulopszabolcsalpar11

Buszokkal jönnek a Tömegfutásra

Rendszeresen gyereksereggel érkezik a tömegfutásra...
uh-tomegfutas-regisztracio-2018

Elindult a regisztráció a 10. Tömegfutásra

Az időpont új, a lelkesedés a régi - kattints és...

2011_Egyeb/0519_Tomegfutas
2011_Egyeb/0519_Tomegfutas
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. május 19., 18:03
3 hozzászólás. 

Idén is megrendezik a mára már hagyományosnak számító IPSE városnapi tömegfutást. A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal és az Infopress S.E. sportklub közös szervezésében június 4-én a Városnapok keretében állhatunk ismét a rajthoz, hogy a megszokott távok valamelyikét leszaladjuk.

A start és a cél a továbbra is a Rákóczi utcában, a régi mozi előtt lesz, ahol a jelentkezők a rövid (3,9km) és a hosszú (6,4km) távok közül választhatnak. Mindkét útvonal változatlan marad a tavalyihoz képest, ezek ide kattintva megtekinthetőek.

2011_Egyeb/0519_Tomegfutas
A rajt sípszava mindenkinek egyszerre szól majd, így egyszerre kezdi meg a szaladást a tömeg. A rövid- és hosszútávon futók a központon keresztül egészen a rendőrségig közös útvonalon haladnak, itt a rövidtávosok befordulnak a városi piac fele, míg a többiek folytatják a Bethlen utcán egészen a terelőútig, ahol visszafordulnak és Szombatfalva irányába szaladnak.

A Junior étterem melletti útkereszteződésben újra egyesül a két táv útvonala és halad a Tamási Áron utca irányába, ami után ismét a központ következik, ahonnan éles kanyarral fordulnak a Kossuth utcán a cél irányába - innen már meg lehet húzni a tempót a célszalagig.

A szervezők vonalkódos olvasóval regisztrálják a beérkezők sorrendjét és idejét, ezért a megérkezés egy ellenőrző ponton történik, amelyen mindenkinek át kell haladnia. Az esetleges torlódás miatt itt fokozottan figyeljünk szaldótársainkra és legyünk toleránsak. Természetesen a szaladás ideje alatt a rendőrség biztosítja az útszakaszt és egyértelműen ki lesz táblázva, szalagozva mindkét szakasz.

A nevezés továbbra is díjtalan, de fontos, hogy idejében tegyük meg, ugyanis az első hatszáz regisztráló tömegfutásos pólót kap ajándékba, akárcsak az előző években. A helyszínen történő nevezés, a rajtszám és póló átvétele szombat reggel 8 órától 9 óra 50 percig történik, tíz órakor pedig elrajtol a tömeg a Digital 3 előtti térről.

A közös szaladáson való részvétel nemtől, kortól független, így a szervezők minden sportszeretőt várnak a helyszínre. A csoportosítás korosztály szerint történik , így mindkét nem több korcsportra lesz osztva. Ez annyit tesz, hogy mind a férfiak, mind a nők között lesz egy kategória az egészen kicsiktől 14 éves korig, majd 14-től 35-ig, illetve 35 év felett.

A korosztályokon belül a célba érkezőket külön díjazzák, az első helyezettek kupát és egy speciális érmet nyernek. A második illetve harmadik helyen érkezők szintén speciális éremben részesülnek. Azok, akik jelentkeznek a szaladásra és sikeresen teljesítik a választott távot, emlékérmét és egy ajándékcsomagot kapnak.

Idén az iskolás csoportok különdíjakra számíthatnak: az általános iskolások (I.-VIII. osztályosak) és osztályfőnökeik figyelmébe ajánljuk a csoportos nevezést. Ennek lényege, hogy egy osztályból minimum öten nevezzenek, ezzel alkotva egy csapatot. Minden öt, vagy annál több fős csapat tagja fejenként egy ingyenes belépőt kap a Múzeum épületében működő Trópusi Lepkeházba - természetesen amennyiben leszaladják a távot.

A regisztrációhoz midössze annyi szükséges, hogy az osztályfőnök kitöltse az innen letölthető jelentkezési lapot és leadja az uh.ro székhelyén a Gábor Áron 18 szám alatt. A jelentkezési lap hamarosan a tanári szobákban is megtalálható lesz. Az iskolás csapatok jelentkezési ív leadásának határideje május 31., 13 óra.

Szaladjunk együtt júnus 4-én!



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
leventereti84
2011-05-20 17:05:21
Tömegfutás
Az idén lehet majd online benevezni?
avatar
ketarc
2012-05-14 23:16:14
hetfore raktak szuper :(((
avatar
watson
2012-05-15 09:29:35
re:
Öhmmm... talán picit eltévedtél :D

avatar
ketarc
hetfore raktak szuper :(((

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."