Sport » Tömegfutás

Harmadszor is szaladt a tömeg - sikeres volt a Városnapi Tömegfutás

Ismét rajthoz állt a sportolók serege a 2011-es IP.SE Városnapi Tömegfutáson: az igazi tömegrendezvénnyé vált szaladás idén közel hétszáz embert mozgatott meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
uh-tomegfutas-2017-rajtelott-gyerekek

Tömegfutás 2018: itt az okleveled

Még egy apró emléket adunk az idei futásról: kattanj...
fulopszabolcsalpar11

Buszokkal jönnek a Tömegfutásra

Rendszeresen gyereksereggel érkezik a tömegfutásra...
uh-tomegfutas-regisztracio-2018

Elindult a regisztráció a 10. Tömegfutásra

Az időpont új, a lelkesedés a régi - kattints és...

tomegfutas2011
tomegfutas2011
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 06., 20:16
1 hozzászólás. 

Szombat kora reggel kezdődött a tömegfutás szervezőinek a napja. Már a hajnali órákban a mozi előtti téren építették a startot, a regisztrációs sátrakat és készítették elő a terepet az eddigi legnagyobb udvarhelyi tömeges sportrendezvénynek. Akkor még nem tudták, hogy ez lesz a legnagyobb csak reménykedtek. Bár nem árulok el titkot, ha azt mondom a szervezők is némileg hajtottak a polgármester kijelentésére, miszerint ha meglesz a 600 induló, akkor jövőre ő is a rajtvonalhoz áll.

tomegfutas2011

Élt a remény, hogy még több ember megmozdul, mint tavaly, aztán végül sikerült bőven felülmúlni a 2010-es eredményt. Tavaly 430-an húztak futócipőt, idén pedig 683 szaladni vágyó állt rajthoz. Külön dicséret illeti a Kápolnásról érkező, 80 főt számláló csapatot - ők külön nyereményben és elismerésben részesültek. Erőfeszítésük legyen példa mindenkinek jövőre.

Érkeztek messzebbről, Csíkszeredából, kicsik és nagyok, sőt, a határon túlról is, ugyanis egy békéscsabai különítmény is tiszteletét tette az eseményen. A legidősebb résztvevő 65 évesen állt a rajthoz, de voltak ketten, akik ugyanezt 4 évesen tették meg, így valóban minden korosztályt sikerült megszólítani.

Ha ezt vesszük figyelembe, akkor a szervezők bőven túlteljesítettek, így jövőre nem csak a nyílt edzésen, hanem magán a szaladáson is megtisztel minket a város első embere.

Amatőrök, profik, lelkesek és óvatos próbálkozók, négyéves kislányok és hatvanéves bácsik is megjelentek a III. IP.SE Városnapi Tömegfutáson. Az előkészületek gond nélkül zajlottak, így már valamivel nyolc óra előtt lehetett iratkozni a helyszínen.

tomegfutas2011

A bemelegítésre már hatalmas narancssárga/fehér tömeggé sűrűsödtek az emberek. A start előtti percekben mókás bemelegítésen mozgatta át mindenki az izmait: a hatalmas tömegben melegíteni külön élményt adott a résztvevőknek. Alig hangzott el a rajtszó, a sereg hömpölygő folyóként zúdult végig a Kossuth utcán, egészen a korházig. Itt némileg megoszlott a tömeg és a hosszabbik szakaszon futók folytatták útjukat a terelőút irányába, míg a rövidtávosok a piac felé kanyarodtak.

A két táv és az útvonalak maradtak a régiben, épp csak a jelentkezők száma nőtt ugrásszerűen: 558-an indultak a 3,9 km-es szakaszon, a 6,4-est pedig 125-en választották.

tomegfutas2011

Mint minden évben, most is külön élmény volt látni, amint egy-egy kisgyerek bokáig érő pólóban totyogja végig a távot, vagy amikor tisztességben megőszült hajú bácsik mindenkit maguk mögött hagyva érnek el kiemelkedő teljesítményt.

Az időjárás is a szaladók pártján volt június 4-én, a kellemes napsütés kisebb kánikulába fordult, de szerencsére víz akadt bőven, amit egyesek rögtönzött tusolásra használtak fel. Hűsölni két helyen is lehetett, hiszen a célon kívül egy frissítőpont is a szomjazó sportolók rendelkezésére állt.

Az IP.SE atlétika szakosztálya Bak István személyében képviseltette magát, aki olyan ütemben lett abszolút első 3,9 kilométeren, hogy a fotósoknak sem volt könnyű dolguk fókuszáláskor. Neki külön gratulálunk, akárcsak a tizenkét kategória első három helyezettjének, akik reményeink szerint büszkén viselik érmeiket.

tomegfutas2011

Bajnok csapat

Természetesen igazi győztes mindenki, aki részt vett, ugyanis a Városnapi Tömegfutás nem a versengésről szól, hanem a közös sportolásról.

A kategóriaelsők neveit az alábbiakban olvashatják:

Rövidtáv – 3,9 km

Férfiak, 14 év alatt
1. Bencze Örs
2. Gál Csaba
3. Bálint Botond

Férfiak, 14-35 év között
1. Bak István
2. Ötvös Barna
3. Koffol Gábor

Férfiak, 35 év fölött
1. Túrós Endre
2. Incze Csaba
3. Bencze Ferenc

Nők, 14 év alatt
1. Sára Dalma
2. Kacsó Bernadett
3. Brâzilă Lisa

Nők, 14-35 év között
1. Silló Ottilia
2. Kanyaró Orsolya
3. Balázsy Hajnalka

Nők, 35 év fölött
1. Szentannai Rozália
2. Gál Katalin
3. Szali Gyöngyvér

Hosszú táv – 6,4 km

Férfiak, 14 év alatt
1. Both Richárd
2. Simó Róbert
3. Gergely Zsolt

Férfiak, 14-35 év között
1. Imre Andor
2. Takács Szabolcs
3. Péter Róbert

Férfiak, 35 év fölött
1. Ketesdi János
2. Szikszai Attila
3. Nagy Róbert

Nők, 14 év alatt
1. Sára Erzsébet
2. Jakab Krisztina
3.. Teter Tünde

Nők, 14-35 év között
1. Vákári Edit
2. Ambrus Helga Gyöngyvér
3. Biró Ágnes

Nők, 35 év fölött
1. Elekes Éva
2. Gál Rita Mária
3. Forró Mária Edit

Minden résztvevőnek gratulálunk a kitartásért és, hogy részt vettek a III. IP.SE Városnapi Tömegfutáson - természetesen mindenkit szeretettel várunk jövőben a negyedikre.

Külön köszönet illeti a támogatókat, főként Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalát és a Roseal Rt.-t, valamint Borbáth Istvánt, akinek köszönhetően újabb szállítmány érmét kapunk, így akinek nem jutott a részvételért járó medálból, az jövő héten átveheti azt szerkesztőségünkben, a Gábor Áron utca 18 szám alatt.

A III. IP.SE Városnapi Tömegfutásról két fotógalériát is nézegethetnek, ezeket itt és itt érhetik el. Érdemes a videókat is megnézni: itt az egyik, itt meg a másik.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Gima
2011-06-07 10:06:56
Teves info :)
IP.SE FOCI szakosztalya (nem atletika) Bak Istvan szemelyeben kepviseltette magat.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."