Sport » Tömegfutás

Mozdulj, Udvarhely! Tömegfutás negyedszerre

  Folynak az előkészületek a tavaly is nagy népszerűségnek örvendő, most negyedik kiadásához érkezett IPSE városnapi tömegfutásra. Te sem maradhatsz le semmi jóról!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
uh-tomegfutas-2017-rajtelott-gyerekek

Tömegfutás 2018: itt az okleveled

Még egy apró emléket adunk az idei futásról: kattanj...
fulopszabolcsalpar11

Buszokkal jönnek a Tömegfutásra

Rendszeresen gyereksereggel érkezik a tömegfutásra...
uh-tomegfutas-regisztracio-2018

Elindult a regisztráció a 10. Tömegfutásra

Az időpont új, a lelkesedés a régi - kattints és...

IV. IPSE Városnapi Tömegfutás
Rajtolj te is május 19-én 10 órakor
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. április 27., 10:40
2 hozzászólás. 

Már hagyományosnak számít a tömegfutás Székelyudvarhelyen. Ezt az Infopress SE Sport Klub, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatallal közösen, az uh.ro támogatásával 2012-ben május 19-én, szombaton a Városnapok keretében állhatunk ismét rajthoz, hogy a megszokott távok valamelyikét leszaladjuk.

tomegfutas2012

A start és a cél a továbbra is a II. Rákóczi Ferenc utcában, a régi mozi előtt lesz, a jelentkezők rövid (3,9 km) és hosszú (6,4 km) távokon vehetnek részt. Mindkét táv útvonala változatlan marad a tavalyihoz képest, a térképet ide kattintva lehet megnézni.

A rajt sípszava mindenkinek egyszerre szól majd reggel tíz órakor, így együtt kezdi meg a szaladást a tömeg. A rövid és hosszú távon futók a központon keresztül egészen a rendőrségig közös útvonalon haladnak majd, itt a rövidtávosok befordulnak a városi piac felé, míg a többiek folytatják a Bethlen utcán egészen a terelőútig, ahol visszafordulnak, és Szombatfalva irányába szaladnak.

A Junior étterem melletti útkereszteződésben újra egyesül a két táv útvonala és halad a Tamási Áron utca irányába, majd ismét a központ következik, ahonnan éles kanyarral fordulnak a Kossuth utcán a cél irányába. Innen már meg lehet húzni a tempót a célszalagig.

A szervezők vonalkódos olvasóval regisztrálják a beérkezők idejét, ezért az érkezés egy ellenőrző ponton keresztül történik: ezen mindenkinek át kell haladnia. Az esetleges torlódás miatt itt fokozottan figyeljünk szaladó társainkra és legyünk toleránsak. Természetesen a szaladás ideje alatt a rendőrség biztosítja az útszakaszt és egyértelműen ki lesz táblázva, szalagozva mindkét szakasz.

A nevezés továbbra is díjtalan, de fontos, hogy idejében nevezzünk, a helyszínen, a versenyt napján 8 óra és 9 óra 50 perc között, ugyanis az első hatszáz beiratkozó ingyenes tömegfutásos pólót kap ajándékba, akárcsak tavaly. A közös szaladáson való részvétel nemtől és kortól független, így a szervezők minden sportszeretőt várnak a helyszínre.

A csoportosítás és a díjazás életkor és nem szerint történik. Ez annyit tesz, hogy mind a férfiak, mind a nők három-három kategóriába sorolódnak: egészen kicsitől 14 éves korig, 14-től 35-ig, illetve 35 évtől felfele. A tavalyihoz hasonlóan az idén is csoportosan jelentkezhetnek az iskolások, az egy listán jelentkezők között az első 150 befutó ingyenes jegyet kap a Haáz Rezső Múzeum Leonardo Da Vinci-kiállítására. A listákat jövő héttől osztják ki az iskolákban – ezeket az uh.ro szerkesztőségében (Gábor Áron utca 18. szám) lehet leadni május 17-én 15 óráig.

A korosztályokon belül a célba érkezőket egyénileg díjazzák, az első helyezettek kupát és egy speciális érmet kapnak. A második illetve harmadik helyen érkezők szintén éremben, míg az első hatszáz befutó éremben és ajándékcsomagban részesül.

Idén is lesznek közös edzések, illetve csoportosan is lehet nevezni. Ezekkel, illetve a városnapi tömegfutással kapcsolatos további információkért kövesd figyelemmel portálunkat.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Zoley02
2012-05-12 10:02:30
Kedves szervezők!

Kicsit oda kellene az idén figyelni, hogy ne történjenek olyan csalások mint a tavaly! Az ember kedve is elmegy a futástól, amikor az utolsó száz méteren beálló "kis gyermek" leszorit a dobogoról...

Remélem ez az idén nem igy lesz!

Tisztelettel.
avatar
sandrew
2012-05-13 19:02:48
Jelentkezés
Idén lehet online jelentkezni? Ha lehet, hol?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."