Színes » Tech

Ha egy telefon nőies

Meglepnéd a párod, anyukád, vagy a lányod egy hozzáillő telefonnal? Már nem csak a rózsaszín jelenti a nőiességet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
google-maps

Újra fotóz a Google autója

Ezen a nyáron visszatérnek Romániába a Google Street...
00-DSC 0947-talankikep2

Megtanítom magamnak, hogyan kell

Imets Tamás nem tartja magát zseninek. Csak van egy...
Az új 50 banis. Fotó: Egyed Ufó Zoltán

Történelem-hamisítással vádolják az új 50 banist

Egy felháborodott olvasónk keresett fel azzal a...

Csajmobil
Akár ciklusnaptárt is tölthetsz rá
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. március 08., 14:44
0 hozzászólás. 

A mobiltelefon-gyártók is átlendültek a kritikus giccsponton, amikor a női telefon egyet jelentett egy rikító rózsaszínre festett készülékházzal. Mára már sikerült némi eleganciát is csempészniük a dizájnba.

A dizájn mellett régebb, az okostelefonok előtti időkben gyakran nőknek szánt alkalmazásokkal is megtöltötték a készülékeket. Ez ma már kevésbé szükséges, a telefonok legtöbbjére pillanatok alatt varázsolhatunk bármilyen appot. A gyártók jótékonyan a felhasználóra bízzák azt a feladatot, hogy beszerezze a neki leginkább tetsző ciklusnaptárt.

De a külső továbbra is fontos, és nem véletlenül. A női vásárlók, illetve telefonhasználók körében a mai napig ez az egyik legfontosabb szempont egy készülék kiválasztásakor. Fogtuk magunkat, bementünk a legközelebbi telefonboltba, hogy megnézzük, mit kínálnak a szebbik nemnek.

Túl a rózsaszín mámoron

Elsőként egy ismerős szóra lettünk figyelmesek: a LaFleur jelzés alatt egy ideig a Nokia jeleskedett egy, hölgyeknek készült termékcsaláddal, most a Samsungnak van ilyen. A LaFleur úgy próbál nőies dizájnt nyújtani, hogy közben nem hajlik át giccsesbe: a Samsung Galaxy S Duos LaFleur kiadása hófehér, szolid, nonfiguratív virágmintával díszített készülék, ami a legigényesebb hölgy kezében is pompásan mutathat.

csajmobil

Hozzá egy barátságos méretű, 4 hüvelykes érintőkijelző, 5 megapixeles kamera és modern Android operációs rendszer társul, ami kiváló felhasználói élmény biztosít, mindezt ezer lej alatti áron. Különösen ajánlott a mindig elfoglalt üzletasszonyoknak visszafogott eleganciája és a SIM-foglalata miatt, amelybe két SIM kártyát is beletuszkolhatunk.

Kerül azért a klasszikusan nőiesnek gondolt készülékekből is egy pár: a Samsung Galaxy Y a fiatalabb korosztálynak készült, ezt a bugyirózsaszín külső, a kisebb, mindössze 3 hüvelykes kijelző és a 419 lejes árcímke is jelzi. Operációs rendszerből is régebbit kapott, a 2.3-as Android fut rajta, de ez bőségesen elég lehet a mindennapokban. Tini lányunk készíthet néhány Facebook profilképet a tükör előtt a 2 megapixeles kamerával, és a közel 300 MB tárhelyen kedvenc dalai is elférnek majd.

A Wave Y LaFleur gyakorlatilag a két előző készülék közti átmenet: kisméretű, olcsó, de külseje sokkal vonzóbb, mint a Galaxy Y rózsaszín burkolata. A szín itt jóval sötétebb, és visszaköszön a LaFleur diszkrét virágmotívuma. Kiváló kompromisszum lehet a maga 419 lejes árával – a hátulütő talán az operációs rendszer, hiszen a kissé idejétmúlt Bada platform fut rajta. Persze ha egy szem lányunk, vagy életünk párja nem szeretne főzött romokat pakolni a telefonra és Android programozást tanulni, akkor ezzel is vígan ellehet. Már ha nem zavarja a lassúbb rendszer és a kisméretű tárhely.

Szia, cica, hogy hívnak?

Nagy név volt a monokróm telefonok virágkorában az Alcatel, mára viszont jóval kevesebbet hallani a francia gyártóról. Jelen összeállításunkba egy macskás csodával, a One Touch 918 Hello Kitty nevű modellel került be. Bár mi legszívesebben a pokol sokadik bugyrába kívánnánk a gombszájú, übercuki és hirtelerózsaszín macsekot, a telefon attól még a legkisebbek kedvence lehet.

csajmobil

Bár sokkal inkább tűnik játékszernek, mint telefonnak, azért egy 3,2 hüvelykes kijelző, 150 MB tárhely, egy 3,15 megapixeles kamera és a 2.3-as Android azért belefért a 429 lejes keretbe. És persze ott van a mindent beborító, hellózó macska – tegyük be egy sötét tasakba, míg hazavisszük kislányunknak, onnantól övé a pálya. Biztosan ő lesz vele a legmenőbb az osztályban.

Megnéztük a Samsung 5230-at is, ami a belépőszintet képviseli a felsorolásban. Csupán 319 lejt kérnek érte, cserébe egy mezei, rezisztív kijelzős (vagyis nem árt használni a stylust) készüléket kapunk, kezdő tudással. Nem okostelefonról van szó, így a szoftveres bővíthetőség nagyon korlátozott, de azért az alapfunkciók (zenelejátszó, fényképező, egyszerűbb irodai eszközök, rádió, stb.) benne vannak. Olcsó darab, a Samsung rengeteget eladott belőle, az árra érzékenyeknek lehet jó választás.

A 449 lejes ZTE Blade FashionTV Edition a remekül sikerült alapmodell csicsásított változata: aranyszínben pompázik, és a nevet adó Fashion TV logója is jól látható rajta. Nagyon exkluzív hatást nyújt, legalábbis annak, aki szereti az aranyszínű dolgokat. Szoftver szempontjából egy régebbi Androiddal felszerelt telefonról van szó, amibe azért pakoltak kamerát meg GPS-t is, és ha szeretjük a Fashion TV divatműsorait, akkor ez a telefon is be fog jönni, meg van pakolva mindennel, ami ehhez köthető.

Olcsó hús és drága lé

A Nokia Asha 200 SMS-bajnokoknak és Nokia-fanoknak ajánlott. Teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik, lehet koptatni bőszen. Amúgy nem okostelefon, a Nokia klasszikus S40-es platformját használja, annak is a friss verzióját. Nincs rajta se 3G, se WiFi, ez bajos lehet tiniknek, tehát ha már beszippantotta a célszemélyt a Facebook világa, akkor jobb másfelé nézelődni, 329 lejért vannak alternatívák.

csajmobil

És el is érkeztünk a jelenlegi csúcs-sztár-mega-hiper-mobilhoz, a Galaxy S3-hoz. A Samsung által az iPhone ellen harcba engedett készülék minden nyalánksággal meg van pakolva, a jelenlegi csúcstechnológiát képviseli. 4,8 hüvelykes, 1280x720 pixeles kijelző, a leggyorsabb adatátviteli technológiák, 8 megapixeles kamera és választhatóan 16, 32, vagy 64 giga tárhely. Bár eredetileg kék és fehér színben dobták piacra, megjelent a piros változat is – a lekerekített formának és a színeknek köszönhetően nagyon jól mutathat női kézben a nagy mérete ellenére is. Csúcsmobilról lévén szó az ára sem belépőszintű, 1849 lejt kell kiperkálni érte.

Alternatíva lehet az S3 Mini, ami közel 700 lejjel olcsóbban érkezik 4 hüvelykes, 480x800 pixel felbontású kijelzővel, 5 megapixeles kamerával, 8 vagy 16 GB tárhellyel és négymagos helyett kétmagos processzorral. Az S3 Mini tulajdonképpen az S3 egyedi, kissé kavics-szerű dizájnját hozza, középmezőnybe illő hardverrel, de friss Android operációs rendszerrel. Érdekes középút, a kérdés, hogy megér-e 1199 lejt.

Végül, ha csak egy kis apróságot szeretnénk a csokor jácint mellé, akkor a telefonok mellett felbukkanó pendrive-ok lehetnek a jó választás. A Hello Kittys rózsaszín mütyür meg a zöld Androidos robot (béka? kuka? medvedisznóember?) csupán 35 lejért vihető. Hát nem cukik?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."