Színes » Benzingőz

Spéci és téli az új BMW

Korlátozott példányszámban és extrákkal megrakva dobják piacra a téli X1-est. Síbolondoknak különösen ajánlott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

BMW X1 Power Ride Edition
Havas terepre készült és síléceet is adnak hozzá
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. október 16., 16:57
0 hozzászólás. 

Nem mai gyerek az X1-es terepmasina. A BMW hiánypótló terepkompaktja az egyik legkedveltebb és legkelendőbb típus lett a márka kínálatából. El kell ismerni: viszik, mint a cukrot. Jó időben, jó helyen és jó nagyot robbantott a bajor terepöszvér: a Mercedes GLK, az Audi Q3-5, de a Mini Coutryman is később érkezett a tett színhelyére, addig az X1 német eleganciával letarolta a szabadban felejtett babérokat.

Ha terepképessége jócskán el is marad egyes márkák presztízstermékétől, rendeltetési helyén maradéktalanul megállja a helyét. Magasabbra emelt hasa és mára már kiforrott összkerékhajtása gyengébb terepre elégséges, a városi dzsungelben egyenesen túlképzettnek számít. De ha nagy átmérőjű papuccsal, peres gumival és csak hátsó kerékhajtással rendeljük, ne csodálkozzunk, ha beletörik a fogunk egy-egy sárosabb-porosabb emelkedőbe.

BMW X1 Power Ride Edition

A dicséret és hódolat kategóriájába tartoznak a világhírű BMW-erőforrások is, ahogy az akár csodálatosnak is mondható, 7-8 fokozatú automata váltók. Amilyen a meghajtás, olyan az egész autó hangulata: ha kell, hátba vág és csapat, ha pedig lágy suhanásra vágyunk, nyugágyként repít át a rossz minőségű közutakon.

Ha teljes modellfrissítésről nem is beszélhetünk, mégis említésre méltó az X1-es legfrissebb lenyomata, amelyet nem titkoltan rétegterméknek szántak. A Power Ride Edition a téli sportszezon szerelmeseire hajt nemcsak extra felszereltségével, de egy különleges ajándékkal is.

Olcsó az újítás, de nem híg a leve

Fölösleges pazarlás lett volna az idén nyáron frissített X1-et teljesen átszabni. A nemrég eszközölt esztétikai beavatkozás sem hozott sok újat, de fiatalosabbnak, üdébbnek tűnik a legkisebb terep BMW. Beköltözött a LED technológia a világítóelemek alá, és egyes vonalakat is finomabbra csiszoltak a második felvonásra. A design rendben van, semmi fölösleges feltűnés, az összhatás határozottan BMW-s.

Az újdonságot a Power Ride kúra hozza, amely a külső és belső formavilágot is megtámadta. Kívülről a legfeltűnőbb újítást a Power Ride matricázás jelenti, amely egyedi színvilágot kölcsönöz a terepkompaktnak. Vagány a nonfiguratív grafika, de hatása enyhén „after market".

BMW X1 Power Ride Edition

Hogy még jobban elhatárolódjon mezei testvéreitől, a különkiadás extra krómelemeket kapott, amelyek még feltűnőbbé teszik az amúgy sem átlagos külsejű masinát. A matt műanyag védőelemek, illetve a küszöbvédő fémek mind valódiak, egy bajor masina nem engedheti meg magának az olcsó megoldásokat.

Terepezés szempontjából hátrányosnak számítanak a 18 colos papucsok, főleg, ha nem áldozunk becsületes terepgumikra és a gyári, száguldozós sportgumikat hagyjuk a felniken. A külcsín egyik legérdekesebb eleme a harcira matricázott tetőcsomagtartó, amely különleges extrát rejt. A világhírű K2 egyedi síléceket gyártott a limitált darabszámú BMW-hez, amelynek a talpára a gyártó cég és a bajorok logója is felkerült.

A beltérben kevesebb a változás. Az egyedi bömös az XLine felszereltségi szintre épült, de pakoltak bele néhány, listán kívüli extrát is. A bőr bevonatú sportkormány és beltér már az alapverzióban is benne van, de az egyedi díszítőelemek és a különleges megvilágítás a modell egyedi hangulatát fokozza.

A szíve a régi maradt

Világhírűek a BMW-aggregátok, jó hírüket és megbízhatóságukat az X1 Power Ride Edition is szeretné öregbíteni. A paletta teljes kínálata a leendő tulajdonosok rendelkezésére áll: a takarékos gázolajostól az úttestmorzsoló nagy benzinesig bármelyik aggregát megörvendezteti a jobb lábunkat. Végre eljutott az X1-es alá is a remek ZF automata váltó, amely most már Eco módban is spórolja az üzemanyagot. Újdonság a BMW EfficientDynamics csomag, amely pénztárcánkat és a környezetet is hivatott kímélni.

BMW X1 Power Ride Edition

Akinek kecsegtető az ajánlat, és most szeretne beújítani egy ilyen különleges X1-est, annak érdemes sietni. A Power Ride Edition korlátozott darabszámban vásárolható, összesen 1000 darabot fognak legyártani belőle. A hazai importőr már lecsapott két darabra, és 2850 eurós árkedvezménnyel indítja az Xdrive összkerékhajtással felszerelt modelleket.

Ha igazán egyedi szekeret szeretnénk, ott vannak a neves és megbízható német tuningműhelyek, így nem kell félnünk, hogy lemaradunk a gyárilag felspécizett X1-es BMW-ről. Akinek pedig pontosan egy ilyen kis terepmasinára fája a foga, az rohanjon le Bukarestbe, még egy X1-es biztosan elérhető.


címkék: bmw x1 terepjáró

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."