Színes » Benzingőz

Az autód színe elárulja, mennyire vagy trendi

Sok mindentől függ, hogy milyen színű autót kedvelünk. A szín pedig meghatározhatja az gépkocsik piacát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Autok
Amilyen az autód színe, olyan vagy te
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 20., 15:40
0 hozzászólás. 

Egy több milliárd dolláros üzletben, mint az autóeladás, semmit sem bíznak a véletlenre, így az autó színe is eldöntheti azt, hogy megvásárolják-e az adott négykerekűt, vagy sem.

Úgy fest, van eredménye az autógyártók által a vásárlók színigényének feltérképezésére elköltött több millió dollárnak. Sőt, az almás márkát „hibáztatják" a legelterjedtebb szín miatt.

Európában trendi a fehér kocsi

A legutóbbi autókiállításokon főként fehér színű gépkocsikat mutattak be az autógyártók, és ezért az Apple lehet a felelős, hiszen az elmúlt időszakban a legtöbb almás kütyü fehér színben jelent meg – állítják a szakemberek.

„A fehér színű autók a 70-80-as években élték fénykorukat, majd utána egyik percről a másikra egyszerűen eltűntek. Az elmúlt tíz évben mégis megfigyelhettük a fehér szín visszatérését. Természetesen az Apple-érával együtt kezdődött mindez, ugyanis az Apple-nél mindent fehér és krómozott formában hoztak forgalomba. Egy nagyon kedves és friss kombináció volt" – nyilatkozta Oona Scheepers a Volkswagen képviselője.

Scheepers szerint, míg az almás márka előtt Európában a fehér autók alig fogytak, és az olcsó kategóriát, a kiszállító autók kategóriáját képviselték, addig az elmúlt évtizedben a krómos, fehér színű gépkocsik a frissességet, a vadonatújat sugározzák. „Az eladások az egekbe szöktek az egész világon" – tette hozzá a Volkswagen képviselője.

Az autógyártók szerint a fehér autók más előnyökkel is járnak. A magyarázat szerint mindez azon alapul, hogy nagyon sok országban a fekete autók biztonsági okokból sötét színűek, míg a fehérek jól láthatók a közlekedésben. Ez is döntő lehet egy autóvásárlásnál.

Susan Lampinen, a Ford dizájnere is hasonlóan vélekedett: „a fehér nagyon tiszta, nagyon technikai és nagyon modern, így a legtöbb autó jól néz ki fehéren."

Nem mindenhol dívik a fehér

Lampinen szerint a klíma, a környezet, de a kultúra is befolyásolhatja azt, hogy milyen színű autót vásárolnak a kliensek.

A kínaiak például a merészebb színeket részesítik előnyben, ilyen a zöld, vagy az arany, amelyek jobban kidomborítják a tulajdonos személyiségét. Az Amerikai Egyesült Államokban azonban nagyon széles a színpaletta, nincs egy meghatározó trend az autók színét illetően.

Ami a vásárlók életkorát illeti, a Volkswagen által végzett kutatások szerint a fiatalok a sötétebb, míg az idősebbek az élénkebb, világosabb színeket kedvelik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."