Színes » Benzingőz

Újra jöhet a zsiguliőrület

Első látásra egy Ford-koppintás, de ha jobban megnézzük, elég futurisztikus az új Lada. Kiharcolja helyét az autópiacon?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

lada vesta-7
Lada Vesta
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. február 11., 14:14
0 hozzászólás. 

Nagyapámnak volt Ladája. Kettő is. Az egyiket Kelet-, a másikat Nyugat-Németországnak gyártották az oroszok. Lada volt mindkettő, mégis hatalmas volt az eltérés, mert kiegészítőkben, felszereltségben, anyaghasználatban, minőségben lóhossznyival előbb járt a nyugatnak szánt kocka kocsi.

Nem beszélve az egyedi dísztárcsáról, amit le is loptak róla a kilencvenes években. De amilyen hamar lelopták, olyan hamar került meg a vasárnapi kocsipiacon, hiszen csak néhány darab volt ezekből a példányokból az országban is, nemhogy a városban.

lada vesta-3

Most újra feljövőben az orosz gépkocsigyártás, és a szép pályát bejárt Niva mellett most a családi verdák terén is újít a Lada.

A Lada Vesta a nem túl mély nyomokat hátrahagyó alsó-középosztályos Lada Priorát váltja. Először a nyáron megrendezett Moszkva Autószalonon mutatták be, a most megjelent képek pedig arra engednek következtetni, hogy megkezdődött a sorozatgyártás. A bemutató óta kicsit visszavettek a krómból, és a futurisztikus hatást keltő oldallemezek ívén is puhítottak egy keveset.

lada vesta-8

A teljesen új alvázra épített autó 4,4 méter hosszú, 2635 milliméter tengelytávú, akár családi autónak is megfelel, de a vad és tekintélyt parancsoló vonalvezetés miatt a cég kisfőnökének vagy a kitüntetett ügynöknek sem kell megvetnie az új járgányt.

Hogy kinek is lesz a kedvence, azt nagyban befolyásolja, hogy milyen motor hajtja majd a vasat. Ha hihetünk a híreknek, akkor első körben egy 1.6-os turbó nélküli 86, illetve 106 lóerős motor kerül a motorháztető alá. Az Euro 5-ös motor némileg beszűkítheti a nyugati piacot, de várhatóan lesz egy későbbi variáns, egy Renault-Nissan-tól kölcsönzött 115 lóerős motorral.

A nagy álmok itt még nem érnek véget, ugyanis egy 120-130 lovas 1.8-as csúcsverziót is tervezgetnek a későbbiekben.

lada vesta-6

Az autó nagyjából 8500 euró körüli áron fog megjelenni, ami egyes becslések szerint versenyképes a külföldi piacokon is.


címkék: Lada Vesta zsiguli

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."