Színes » Benzingőz

A szarvasok is kibírják a ralit

Kötelező körként futották le a mai Hargita Gyöngye Rali sajtótájékoztatóját, csak Bunta kalandozott el a vadászat fele.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

rali sajtaj-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. október 08., 14:49
0 hozzászólás. 

Ferencz Csaba, a verseny főszervezője konferálta fel sorban a megjelent politikusokat és versenyzőket. Az eseményen ott volt Incze Csongor, a Hargita Megyei Tanács alelnöke is, ugyanis a 23. Hargita Gyöngye Rally néhány szakasza megyei utakon zajlik, így a tanács is hozzájárult a rendezvényhez, felengedte az útjaira a versenyt. Azokat az aggódókat is megnyugtatta Incze, akik attól tartanak, hogy a versenyautók tönkre teszik a nemrég felújított és érintett megyei utakat, mondván, hogy a verseny szervezőivel olyan szerződést kötöttek, hogy az utat olyan állapotban kapják vissza, ahogy azt a ralisok rendelkezésére bocsátották.

A felszólalók közt volt Puskás István is, a Hargita Gyöngye képviselője, akik főtámogatóként már második alkalommal névadói is a versenynek.

rali sajtaj-3

Szabó Gergő neve sem idegen a rali kedvelőinek, elmondása szerint szívesen jön Székelyföldre, nem csak az itteni pályákat szereti, de a magyar beszédtől teljesen otthon érzi magát. Ő is arra inti a versenyre látogatókat, hogy csak óvatosan vezessenek haza, mert ilyenkor sokakban dolgozik az adrenalin, de a lezárt pályán történő versenyzést nem szabad összetéveszteni a közúti gyorshajtással. Borbély Károly Szabó Gergő segítőjeként van jelen, aki ígéri, érdemes lesz kilátogatni az eseményre, ugyanis hiába van meg a bajnok, azért itt még vérre menő csaták lesznek.

rali sajtaj-2

Bunta Levente is örömét fejezte ki, hogy néhány napra ismét Udvarhely kerül az országos figyelem középpontjába. Ő is a biztonságra hívta fel a figyelmet, az adrenalintól túlfűtött nézőket arra kéri, hazafele ne próbálják utánozni azokat a mozdulatokat, amiket láttak. „Ha azt tapasztaljuk, hogy ez ilyen divattá válik, akkor a rendőrséget hangsúlyosan fogjuk kérni, hogy a versenyről bejövőket mérjék" – jelentette ki az elöljáró, aki a városlakók és a szarvasok türelmét kéri. „Én a városlakóknak a türelmét kérem, a város környékieknek a türelmét is, sőt még a szarvasoknak is a türelmét, a vadaknak. Hisz, most két napig nem a hangos gombászóktól lesznek egy kicsit megzavarva, hanem ez alkalommal az erdő csendjét egy kicsit felverik majd a motorok zúgása is" – tért ki részletesen a jelenségre a polgármester. Hozzátette: szerencsére a szarvasbőgés lejárt már két-három napja, és ahogy ő követi ezt az eseményt, ez amúgy sem fogja megijeszteni a szarvasokat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."