Dușa lesz a mumus Maros megyében

Lucian Gogát váltja prefektusi tisztségében a volt védelmi miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Mircea Dușa emlékezetes csókja a román zászlóval Csíkszeredában. Fotó: MTI Veres Nándor - 2015.06.26.
szerkesztoÍRTA: SZILÁGYI ISTVÁN
2018. szeptember 21., 14:51
0 hozzászólás. 

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása alapján Mircea Dușa foglalhatja el az áprilisban üresen maradt prefektusi széket Marosvásárhelyen. A hivatalt átmenetileg Nagy Zsigmond alprefektus vezette, korlátozott hatáskörrel, pusztán ügyvezetői minőségben.

A maroshévízi (toplicai) származású politikus volt már polgármester szülővárosában, Hargita megyei prefektus, belügy- majd védelmi miniszter, többszörösen újraválasztott parlamenti képviselő.

Korábbi tevékenységét ismerve nem sok jóval kecsegtet a Maros megyei magyarság számára Dușa kinevezése, hiszen olyan nacionalista akciók fűződnek a nevéhez, mint egy 2014-ben elfogadott törvényjavaslat, amelynek értelmében minden település egyik főutcáját 1918. december 1-ről kell elnevezni.

Képviselőként 2015-ben is javasolt egy törvénymodósítást, ami megfosztotta volna a mandátumuktól a polgármestereket, ha megtagadják a román nemzeti zászló kitűzését vagy a nemzeti színű vállszalag viselését. Ezt azonban a parlament elvetette.

2016-ban védelmi miniszterként óriási országlobogót tűzött ki Csíkszeredában a nemzeti trikolór ünnepén, amelyet térdre ereszkedve meg is csókolt. Politikai nyilatkozataiban Dușa következetesen ellenzi a székely zászló használatát és az autonómiát.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."