Színes » Benzingőz

Így védd meg az autódat

Íme néhány trükk, amivel minimalizálhatod az esélyét annak, hogy kifosszák vagy ellopják a személygépkocsidat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

autotolvaj
Autótolvaj, fotó: stoneacre.co.uk
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. szeptember 29., 12:57
0 hozzászólás. 

A személygépkocsid biztonsága érdekében nagyon fontos, hogy kivilágított, és lehetőleg felügyelt helyre parkolj, illetve bizonyosodj meg róla, az autó ajtói és csomagtartója zárva vannak. Ellenőrizd a riasztó berendezést is, amennyiben rendelkezel vele. Ha nincsen riasztója a járművednek, fektess csak be egybe. Hidd el, sokkal olcsóbban megúszod, mintha kipakolnák az autódat.

Amikor csak kis időre is hagyod magára a kocsid, légy biztos benne, hogy minden ablak fel van húzva megfelelően, ugyanis egy kis rés miatt is könnyű prédává válhat a kocsi. Semmi esetre se hagyd az indítókulcsot az autóban, amelyet ne is adj kölcsön olyan személynek, akiben nem bízol meg százszázalékosan.

A gépkocsi belsejében ne hagyj értéktárgyakat szem előtt, hogy ne legyen kecsegtető préda a tolvajoknak. Sőt, ha van rá mód, ne is maradjon értékes holmi az autóban. Jobban teszed, ha a kesztyűtartó helyett magadnál hordod az olyan papírokat, mint a jogosítvány, a gépjármű iratai, a céges okmányok és a bankkártya.

Jól teszed, ha az autó bejegyzési számát felírod a könnyen mozdítható részekre, mint az akkumulátor vagy a zenelejátszó, hiszen így, ha megtalálja a rendőrség, könnyebben visszajuttatja majd hozzád, és a tolvajoknak is nehezebb dolguk lesz ezen alkatrészek eladásánál.

Ha egy kulcs nyitja az ajtókat, a csomagtartót és a tartályt, a tartály kupakjának eltűnésekor, mindegyik zárat cseréld le. Jó ötlet olyan berendezést szereltetni az autóba, amely blokkolja a kormányt és a kerekeket, és esetleg egy ilyen rendeltetésű elektromos kapcsolót elhelyezni az autó egyik rejtett zugában.

Soha ne menj ismeretlen szerelőhöz, vagy olyan szervizbe, amelyről nem hallottál, és nem is jártál ott korábban, mert könnyen lehet, hogy olyan alkatrészek nélkül maradsz, amik tökéletesen működnek. Kerüld azt is, hogy idegenektől vásárolj nagyon olcsó alkatrészeket, hiszen lehet, hogy azok lopott autóból származnak.

Fontos, hogy az autó iratait tartsd magadnál, és jó, ha van otthon egy fényképed is a gépjárműről, hiszen ha autólopás áldozata leszel, ezek nagyban segíthetik a rendőrség munkáját, hogy gyorsan visszaszerezzék tulajdonodat.

Ha riasztót hallasz, ne rohanj tovább hanyagul, gondolj arra, hogy a tiéd is lehetne a hangoskodó jármű, és ne maradj közömbös, ha gyanús embereket látsz ólálkodni egy személygépkocsi körül. Abban az esetben, ha meglátsz egy rablást, vagy értesülsz róla, értesítsd a rendőrséget.

uh.ro/I.P.J. Vâlcea



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."