Színes » Benzingőz

2012-ben érkezik az új Logan

Néhány kép erejéig lehullt a lepel a mioveni-i gyártó legújabb reménységéről, ami talán a legnagyobb szkeptikusokat is elgondolkodtatja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Szines_benzingoz/logan0405
Szines_benzingoz/logan0405
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. május 04., 14:04
7 hozzászólás. 

A Dacia sikermodellje, a Logan, teljesen megújul, külseje átalakul. Annak ellenére, hogy a francia autóóriás Renault szárnyai alatt nőtte ki magát a mioveni-i típus, az új Logan meglepően németesre sikerült. Kicsit Skodás, kicsit Volkswagenes, sőt nem csak külsőleg, hanem az úttartás szempontjából is, de az összkép nagyon ígéretesnek tűnik. Ha lekerülne a Dacia jelvény az elejéről, talán a legavatottabb szakember sem tudná megmondani melyik gyártó üzeméből gurult ki.

2012-ben rántják le a leplet a sorozatgyártásra érett modellről és nem sokkal később már rendelhető is lesz a nagyon sikeres Logan-t leváltó új típus.

Jól bevált gyakorlat a nagy autógyártóknál, hogy olcsóbb modelljeiket nem újonnan kifejlesztett alkatrészkészletből építik fel, ez alól pedig az új Logan sem kivétel. A francia La Revue Automobile szerint az új Daciának nagyon sok közös alkatrésze lesz a Renault Fluence típussal.

Szines_benzingoz/logan0405

Nemcsak a formatervet szabták át teljesen, hanem a külső méreteket is növelték. Az új Logan 4,6 méter, tehát szinte negyven centit nőtt az elődhöz képest, ami laikus szemmel nézve is rengeteg. A csomagtartó megtartotta az 500 literes tárolókapacitását, amiből következik, hogy a méretnövekedés a tengelytáv nyúlását eredményezte, így jelentősen növelve az amúgy is gazdag belső térkínálatot.

Motorpaletta szintjén az új modell megkapja majd a Renault legújabb fejlesztéseit, amelyek gazdaságosabbak és környezetkímélőbbek, mint a jelenlegi ajánlat tagjai. A benzines kínálatot az 1.4-es és 1.6-os Euro5 H4 és H5-ös motorok erősítik majd. Gázolajos szinten maradna a jól bevált 1.5-ös DCi erőforrás, különböző teljesítménylépcsőkkel. Az új motor mellett igazi nagy újításnak az automataváltó és a LED lámpatestek számítanak.

Az új Logan kimondottan ígéretesnek tűnik. Sokkal dögösebb formaterv, új motorok, automataváltó, LED-es lámpák és még sorolhatnánk az újításokat – ha lenne mit, hiszen nagyon szűkszavú a Renault az új modellel kapcsolatosan.

A legnagyobb meglepetés a végére maradt. A Logan igazi nagy erőssége, amivel a nemzetközi piacon verhetetlen, amiért mindenki vásárolja ezt a modellt az a nagyon jó ár/érték aránya. A legtöbb autó a legkevesebb pénzért kategóriában élmezőnyös a Dacia, amelyet mind az arculatba, mind pedig marketingstratégiájukba beépítettek.

Ha hinni lehet a franciáknak, a Logan el fogja veszíteni legerősebb kártyáját, mert az 1.6-os benzines erőforrással felszerelt új típusért 13 000 eurót kérnének el. A gázolajos alapára még borsosabbra sikerült, a 85 lóerős DCi változat tizenötezer eurót kóstálna.

Szines_benzingoz/logan0405

Nagy esély van rá, hogy az év folyamán alakul még az új típus, így árfekvése is változhat: olcsóbb anyagok használatával a gyártási költségeket is csökkenteni tudják. Nem valószínű, hogy a Renault egy luxusmodellt álmodott meg és tervez piacra dobni. Ha mégis így történne, feltételezhetően gyártásban marad a jelenlegi típus, így a szegényebb piacok számára is biztosítva az elérhető gépjárműellátást.

Összefoglalva és a képeket nézegetve a jövevény tényleg nagyon jól néz ki a jelenlegi Loganhoz képest, főleg ebben a színben és ezekkel a felnikkel. A franciák meg remélhetőleg észhez térnek és valamivel olcsóbban mérik majd a németes küllemű francia-román újoncot.


7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Kosztaatti
2011-05-04 19:07:35
Jónák jól néz ki de 13.000 és 15.000 euróért nem Daciát vesznek! (veszünk) hanem inkab BMW t vagy audit. ennyi pénzért.. nem baj ha nem új de a Marka az Marka :cheer: :P
avatar
Csedo
2011-05-04 19:12:49
Beszelj egyes szamba ha lehet, te nem veszel es pont.
avatar
Veve_Alekosz
2011-05-04 19:24:25
Üljj le te izé Koszta-rita örülnél te ha a fa.zodat ilyen gépbe tehetnéd. beszélsz itt a nagy BMW ről amikor majdnem biztos h egy 1300-as daciaval tördeled az aszfaltot, és 10-20 lejekre tankolsz. Márka....mien pofa ez ember mondja meg mar valaki...BMW-t is szerintem csak képen láttál nem ???
avatar
Kosztaatti
2011-05-04 20:48:22
re:
avatar
Veve_Alekosz
Üljj le te izé Koszta-rita örülnél te ha a fa.zodat ilyen gépbe tehetnéd. beszélsz itt a nagy BMW ről amikor majdnem biztos h egy 1300-as daciaval tördeled az aszfaltot, és 10-20 lejekre tankolsz. Márka....mien pofa ez ember mondja meg mar valaki...BMW-t is szerintem csak képen láttál nem ???
Hat kepzeld el hogy nem 1300 as daciaval jarok! es aztis h nem kepen lattam bmw-t!!! de ezek szerint neked Dacia van! nah de mind1! Az biztos h jolnez ki de draga ar! ennyi penzert jobb kocsit veszel! es en nem veszekedes es ocsarolas szempontjabol irtam commentet! csak megirtam a velemenyem! myster Alekosz!!!Neked lehet ha a Dacia a kedvenced! de nekem a BMW! es ennyi! tovab nem vitatkozom hujesegeken!:evil:
avatar
Cassiopeia
2011-05-05 10:19:41
Ezt mindenki maga dönti el milyen autót vesz meg magának ráadásul a Dacia egyre jobban halad felfele vegyük csak a Dustert kategóriájában minden terepjárónál jobbnak bizonyult úgy terepen mint aszfalton. Ja és ne felejtsük el, hogy 1,5 DCI motor van benne ami a 85 LE-vel nem egy bivaj de mindenhonnan kiszedte magát pl. a nissan qashqai-al ellentétben.
avatar
enisitt
2011-05-06 08:49:29
Van ott 110 lovas 1.5dci is nem csak 85lovas
avatar
Cassiopeia
2011-05-06 09:42:21
ez a lényegen úgyse változtat :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."