Színes » Benzingőz

Bepólyálták a hetedik német üdvöskét

Viccesre fogták az autógyárak: ha nem is véka alá, de fekete takaróelemek, óriási öntapadósok alá rejtik a legutóbbi fejlesztéseiket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Benzingoz_VolkswagenGolf
Benzingoz_VolkswagenGolf
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. október 13., 16:00
0 hozzászólás. 

 

 

Mára már annyira elszabadult a kasztni-bugyolálási trend, hogy az öngyilkosjelölt tesztsofőrök is csak találgatják, hogy az úttestnek éppen melyik oldalán, ha még egyáltalán az úton haladnak. Veszélyességi pótlék? Naná,

nem lehet könnyű ütközőbábuként élni.

 

A wolfsburgi német autóóriás ismét bebizonyította, hogy élvonalas akar lenni mindenben, ami az autógyártás művészetét illeti. Bugyolálásban is az élre tör, egy-egy modelljének idő előtti megvillantását komoly presztízskérdésnek tekinti.

Benzingoz_VolkswagenGolfVan is amit rejtegetni, mert ez alatt az álca alatt a Volkswagen egyik, talán legismertebb, legsikeresebb modelljének legújabb kivitele lapul. Hámozzuk le a csomagolást, és elénk tárul a szegmensalkotó kategória-király,

a Golf hetedik reinkarnációja.

 

Hála a lelkes, elkötelezett, fáradságot, zord időt nem ismerő lesifotósoknak, lencsevégre került az öreg kontinens mellékutain poroszkáló hetes Golf, az eddigi talán legkomolyabb álruhában. A dugdosásmániás Volkswagen annyira meg akarja akadályozni, hogy idő előtt kiszivárogjon a külcsín, hogy a tesztpilótának a szélvédőn kívül csak két ablakot hagyott arra, hogy figyelni tudjon az országúton zajló eseményekre.

Most büszkén felhördülhetnének a zártdobozos furgonok sofőrei, hogy ők minden nap három ablakkal boldogulnak, de ha azt nézzük, hogy az álca alatt egy ötajtós kompakt lapul, akkor a kevés kilátási lehetőség már annál meglepőbb. Hiába, semmit a szemnek, mindent a kéznek:

az irányítóelemeket legalább nem kellett fóliázni.

 

Kiváló az álca. Hiába a nagy felbontású, tűrhető minőségű fénykép, a takaró jól működik, a forma biztonságban van. A kicsit fejlettebb térlátással rendelkezők meg tudják állapítani a fotókról, hogy ha minimálisan is, de hosszabb lett a német kompakt elődjéhez képest. A jobb térkínálat érdekében a magasságot is növelték, de ez akár optikai csalódás is lehet, kezeljük inkább spekulációként.

Benzingoz_VolkswagenGolfLaikus szemmel szinte észrevehetetlen a méretbeli különbség a hatos és az álca alatt lapuló hetes Golf között. A lámpatestek, kerékívek és az övvonal változásai egyelőre rejtve maradnak, az ötletes grafika jól takar.

Talán a mélyre ültetett karosszéria és a dísztárcsás acélfelni kombinációján lehetne még csámcsogni, de felesleges, nincsen információ-értéke.

Kevés az infó, sok a találgatás

Egyértelmű, hogy nemcsak a formát, de a technikai ínyencségeket is titokban tartja a Volkswagen. Spekulálni viszont minden mennyiségben lehet. A világhálón olyan hírek röppentek fel, hogy a hetedik generációs Golf az MQB kódnevű, új fejlesztésű platformra épül majd.

Benzingoz_VolkswagenGolfMotorizáció terén a jól megszokott benzin-gázolaj duón kívül színre lép egy hibrid meghajtás is.

Az eszement fanatikusok már nyálcsorgatva ábrándoznak a GTI változatról. A legsportosabb német kompakt a hírek szerint – az R kódjelű vadállat után – ismét izmosabb lesz egy fokkal: 220-230 turbósított német paci ereje őrli majd az aszfaltot porrá.

Még várni kell a jövevényre

A Volkswagen rendesen megvárat a legújabb Golf piacradobásával. Látszik, hogy időt, energiát és komoly anyagi forrásokat mozgósít az új modell kifejlesztése érdekében. A wolfsburgi gyár leghamarabb jövő év folyamán, valószínűleg tavasszal mutatja be legújabb kompaktját.

Addig is, mint mindig, a lesifotósok ügyességére kell bíznunk magunkat, hátha a legjobb fotóért még a gyár fejlesztő részlegére is képesek betörni. Csak a tesztpilótát sajnálom, ő szívja a legnagyobbat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."