Színes » Divat

Ennyit költeni: kézművészet!

Fülbemászó és nyakba ugró ékszerek, vállveregető és ölelgető táskák várják gazdáikat. Megnyílt a kocsmázó lányok vására. Jegyezd el magad egy sörrel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Csak néhány a kilencből fotó: Dávid Anna Júlia

Megvan neked?

Kilenc év, kilenc póló. Ha megvan neked mind a kilenc,...
halalfejesgyerekzokni01ufo

Miért kell halálfejes zoknit gyártani a 3 éves gyerekeknek?

Az asszony bement egy udvarhelyi gyerekruha-boltba, fekete...
metamorf05

A nők nem járnak csukott szemmel

Mindenki látott már olyan videókat a neten, amiben...

Kézművészkávézó
Ékszerekből bő volt a választék. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. május 10., 11:22
0 hozzászólás. 

Sok mindent látott már a város G pontja, a Café: kézműves vásárt még nem. Ezért is kár lett volna kihagyni a május 9-i KézMűvészKávézót, ahol egyedi, kézzel készített mütyüröket és egyéb, a női pénztárcát nyitogató hasznos és haszontalan, de „muszáj megvenni" dolgokat vitt vásárra tizenegy kézműves.

kézművészkávézóA pasi kollégákat nem érdekelte a vásár, ezért ketten, nőkül feláldoztuk magunkat és meglógtunk a melóból, hogy dolgozzunk. És vásároljunk.

Jó ötlet volt Simó Orsolyától, hogy a kultúrkocsmába terelte össze a kézműveseket – egy beltéri vásárnak teljesen más a hangulata, mint a kültéri, sátortól-sátorig vándorlósnak.

Az ékszerek színpadán

Jöttünk, mentünk, láttunk és megmatattunk nekünk tetsző fa, nemez, bőr és textil dolgot, drótból hajlított, kövekkel, vagy a Kudelász Nóbel-féle „titkos", egyedi technikával készített nyakéket.

kézművészkávézóCsedő felpróbálta a telefonjára, László Kata színművész folt hátán folt technikával, bőrből készített mobiltelefon-tartó tokját, aztán a csíkszeredai Dobai-Pataky Erika nemezből készült tartójára is szemet vetett. Végül a pénztárcájára is, így csak a kóláját fizette ki.

Mivel a kora délutáni órákban a nézelődők még nem rohamozták meg a portékával teli asztalokat, gondoltuk, rávesszük Csedőt, próbáljon fel legalább egy fülbevalót, de a rábeszélés oda lyukadt ki, hogy „úgyis mindenhol eresztek".

gkézművészkávézóA „veszek egy vagány fülbevalót" elhatározást már az első asztalnál feladtuk. A bőség miatt. Sorra vettük kézbe és próbálgattuk Bekő-Fóri Zenkő drótból hajlított gyűrűit, gombból készült, huncut nyakékeit – mindezt Antal D. Csaba színművész asztali lámpáinak és Csedő fotómasinájának kereszttüzében. És tükörből visszapillantva.

Természetesen, természetes

Aztán átvándoroltunk a nemezelt ékszerekkel teli Tückó Kuckóba, ahol elcsábított a nemezangyalka, de annál jobban egy vörös fülbevaló és a sárga, hajban viruló tulipán. A csíkszeredai csajoktól a zöld virág lila bibével került a táskába.

kézművészkávézóKilyén József fából faragott, esztergált ékszerei közül pedig egy, elég méretes, gyopárra hasonlító fából készült fülbevaló szólított meg.

Ínyencség a laptopodnak

A Delikates laptop és notebook, táblagép-tartó táskáit sorra vettük, csak az áruk tartott vissza, attól, hogy kezünkbe is ragadjanak. A fodros övtáska felkerült a derekunkra, aztán vissza az asztalra. A főnök is eszünkbe jutott, de nem találtunk semmit, ami passzolt volna a rózsaszín sáljához.

Kudelász Nóbelnél sokat dilemmáztunk, matatás közben jutott a fülünkbe az, hogy jobb itthon, potom áron megvásárolni az ékszereit, mert ha például Cipruson akadunk rájuk, ahol akár több tíz eurót is le kell, hogy pengessünk a hazaiért.

Megnéztük Székely Ágnes akril technikával, fából készült ékszereit. Egy vidám színessel kacérkodtunk, de végül sem ez, sem a tibódi Gáll Izabella-Anna gyöngyből fűzött nyakéke nem került a táskánkba. Sóhajtozva, és négy pár egyedi, kézzel készült fülbevalóval és hajunkban a sárga tulipánnal hagytuk el a szemnek tetszetős, de zsebre sem veszélyes terepet. Fizetésemelést és további vásárokat remélünk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."