Színes » Életmód

Apád, te vagy a legerősebb!

Vajon az apák gondolkodnak-e azon, hogy ők mi végre apák ezen a földön, vagy csak nemzik a nemzetet, hogy az anyák neveljék fel őket? Hárman válaszoltak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

fotó: Bakos Ramóna
fotó: Bakos Ramóna
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. június 23., 14:56
0 hozzászólás. 

Három ismerős férfival beszélgettünk arról, hogyan élték meg azt a, néha megfoghatatlanul keménynek, máskor a játszótéri homokhoz hasonlóan szétfolyós valamit, amit apaságnak nevezünk.

Az apává válást elvileg nem lehet szavakban megfogalmazni, de végül mindannyiuknak hosszan és őszintén sikerült, ezért külön-külön is közöljük az interjúkat.

Robi 40, a 8 éves Vanda édesapja

apa-robi-kikep

Nem akart ott lenni a szülésnél, de nem ott lenni sem akart. Ezért ott volt.

Azt fájlalja, hogy az apai vajúdás kapcsán az igazán lényeges dolgokról nem szólnak előre. Például arról, hogy a frissen szült nőnek étel kell, és fontos, hogy a karrierépítést a szülés körül kicsit szüneteltesd, mert szülés előtt, közben és után is kelleni fog az energia.

Az életben változnak az emberek, a munkahelyek, a hobbik és a körülmények, egy dolog azonban változatlan: ha azzá váltál, akkor apa vagy. És ha utána jó gyereket nevelsz, akkor talán még egy kicsit jó ember is vagy.

» Robi élményeit itt olvashatod az apaságról

Ufó 40, a 3 éves Vigyor, az 5 éves Kicsike és a 8 éves Kukuc édesapja

apa-ufo-kikep

Az apaságban az a jó, hogy egy örökös és intenzív kaland, amiből nem lehet csak úgy kiszállni, mint egy megunt raftingozás közben a vízből. Sohasem unatkozol, és a csajok is jobban buknak rád, mint a kutyás palikra.

És ezt vallja azok után, hogy szülés után kettesben várták újszülött fiával, hogy lehetnek-e teljes család, vagy árván maradnak. Három fiúnak ő a falkavezér, akik ez ki is fejezik: Apád, te vagy a legerősebb!

» Ufó élményeit itt olvashatod az apaságról

Bálint 34, a 8 éves Lehel és a 4 éves Emese édesapja

apa-balint-kikep

Mintha sejtette volna, hogy az előző beszélgetést a példaképeknél hagytuk abba, Bálint elmesélte, az a kihívás az életében, hogy friss vállalkozóként, frissen végzett egyetemistaként a családot és a karriert egyeztesse, és megtalálja a módot, hogy kislánya később megbízzon benne.

Szerinte nem lesz valaki kevésbé férfi attól, hogy mos vagy mosogat, leveszi az anyává lényegült felesége válláról a terhet, és kevésbé tekintélyes, ha bocsánatot kér a gyermekétől.

» Bálint élményeit itt olvashatod az apaságról



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."