Országos » Gazdaság

Eladták az Evenimentul Zilei és a Capital magazinokat

A Ringier médiakonszern megvált két értékes darabjától, a vásárló Bobby Păunescu, a B1 TV tulajdonosa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

evz_capital
evz_capital
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 12., 10:33
0 hozzászólás. 


Az Evenimentul Zilei és a Capital a legismertebb márkák közül valók a sajtópiacon, most tulajdonjoguk Bobby Păunescu üzletemberhez vándorolt, aki nem más, mint George Constantin Păunescu legkisebb fia: az apja egyébként 15 évvel ezelőtt az egyik leghatalmasabb személyiség volt az üzleti szférában. A tranzakció értékét 4 és 8 millió euró között becsülik.

evz_capital

A Ringier azzal indokolja a két laptól való megválást, hogy az utóbbi években fokozatosan csökkent a termelt bevétel, nemrég pedig veszteségessé váltak. Becslések szerint az Evenimentul Zilei megközelítőleg 4 és 5 millió euró közötti forgalmat bonyolított le 2009-ben, míg ez a szám a Capital esetén 1.5-2 millió euróra tehető. 2007-ben az újságok által termelt bevétel duplája volt a mostaninak, ekkor még nyereségesek voltak. Most a két kiadvány egy újonnan megalapított céghez – az Editura Evenimentul şi Capitalhoz – került, ennek fő részvényese Bobby Păunescu, aki a B1TV, a VOX News és a Gazeta de Sud-ot működtető médiacsoport tulajdonosa is.

A Ringier képviselői elmondták, a két újságtól való megválással hatékonyabbá szeretnék tenni portfóliójukat, stratégiájuk pedig termékeik digitalizálására irányul. Főként a Libertatea-ra és az Unica-ra szeretnének koncentrálni, általánosságban pedig az online szegmensre fektetik a hangsúlyt. A tranzakcióról elmondták, magába foglalja a két lap teljes tevékenységének átadását, akárcsak a szerkesztőségekét. Az Editura Evenimentul şi Capital igazgatója Claudiu Şerban lett, aki eddig a Ringier Romania igazgatóhelyettese volt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."