Színes » Érdekességek

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az eladást és a használatot továbbra is szigorúan szabályozzák.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....
mimi3

Horgolt fülekkel él Mimi, a nyúl

Mimi fülek nélkül és három lábbal született, de a...

kanadaweed
Kiskorúaknak továbbra is tilos. Fotó:rollingstone.com
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HVG
2018. október 18., 12:23
0 hozzászólás. 

Szerda óta nem csak gyógyászati célból tarthat bárki magánál marihuánát Kanadában. A személyenként megengedett maximális mennyiség 30 gramm, és a lakásban négy kannabisz növényt is lehet termeszteni. A szenátusban júniusban elfogadott jogszabály kizárólag 18 évet betöltött személyekre vonatkozik, a kiskorúaknak történő elosztás és eladás továbbra is büntetendő.

Uruguay után Kanada a világ második országa (a G7-ek közül az első), amely szabaddá teszi a könnyű drog piacát. Az orvosi célra használt marihuána különben 2001 óta legális az észak-amerikai országban.

A legalizálás és szabályozás a liberális párti Justin Trudeau miniszterelnök egyik 2015-ös kampányígérete volt, azzal a céllal, hogy megfékezze egyrészt a kiskorúak hozzáférését a fűhöz, másrészt az anyag megszerzéséhez kapcsolódó bűnözést. Egészségügyi szakértők aggódtak a legalizálás következményei miatt, de az eladást és a használatot továbbra is szigorúan szabályozzák.

A négymilliárd dolláros bizniszt jelentő marihuánát nem lehet majd ugyanott kapni, ahol a dohányt meg az alkoholt, és csak az egyes tartományokban engedélyezett árusoktól lehet beszerezni.

Az országhatárokon továbbra is tilos átvinni a füvet, még akkor is, ha olyan területre utazunk, ahol szintén legális a fogyasztása. Az Egyesült Államokban kilenc államban, a világon harminc országban legális a marihuána, de csak orvosi célra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."