Színes » Érdekességek

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i pszichiátrián töltötte.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....
mimi3

Horgolt fülekkel él Mimi, a nyúl

Mimi fülek nélkül és három lábbal született, de a...

socola
A Socola Pszichiátriai Intézet épülete.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. október 23., 11:05
0 hozzászólás. 

Közel húsz éve halottnak nyilvánított, de még élő páciens számára próbálnak személyazonossági igazolványt készíttetni a Iaşi-i Socola Pszichiátriai Intézet illetékesei – írja az Agerpres.

Marilena Caraba, az Intézet orvosa arról tájékoztatott hétfőn, hogy a galaci illetőségű, 58 éves férfit 1991-ben családja eltűntnek nyilvánította, majd 1999-ben halotti bizonyítványt állítottak ki a nevére.

Mint kiderült, az eltűnt férfi mindvégig az egészségügyi intézmény beutalt betege volt. Caraba elmondta, jelenleg azon dolgoznak, hogy semmisnek nyilváníttassák a páciens halotti bizonyítványát és megállapítsák a személyazonosságát.

Ugyanis személyazonossági igazolvány szükséges az egészségügyi kártya kiállításához, és a biztosító pénztár csak ennek alapján térítheti meg a pszichiátriai intézetnek az ellátási és ápolási költségeket, amelyek havi 4 000 lejt tesznek ki.

Carmen Mucenica, az intézet egyik kihelyezett részlegének vezetője kifejtette: 2011-ben derült ki, hogy a betegnek nincs érvényes irata. A nyomok egy galaci, halottnak nyilvánított személyhez vezettek, akiről kiderült, hogy ugyanaz a férfi.

Ezért a Socola jogászai perbe fogták Galac polgármesteri hivatalát, kérve a halotti bizonyítvány semmissé nyilvánítását. Ez a folyamat öt éven át, 2016-ig tartott, de még mindig nincs eredménye – részletezte Mucenica.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."