Színes » Konyha

Menő lett a székely szesz

A világ egyik legmenőbb alkoholversenyén zsebelt be rangos díjat a csíkszeredai Salvator likőr mindkét változata. Most jó székelynek lenni!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Díjat nyert a Salvator likőr
Fotó: salvator.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. augusztus 22., 13:30
0 hozzászólás. 

Kiemelkedő „Silver Outstanding" minősítést kapott a Csíksomlyói Salvator Keserűlikőr és a Csíksomlyói Salvator Gyógynövénylikőr a világ egyik legrangosabb és legnagyobb múltra visszatekintő szeszesital versenyén, az angliai International Wine and Spirit Competition-ön (IWSC).

A britek 45. alkalommal rendezték meg a versenyt, ahol nem az első elismerést gyűjtötte be az egyik legismertebb székely nedű, ugyanis 2010-ben a Decanter bormagazin vakkóstolásán második helyezett lett, megelőzve az Branca Mentát, a Jägermeistert, de még az Unicumot is.

A mostani versenyen is vakon ízlelgette a 300 tagú zsűri a piákat, és úgy gondolták, hogy a Salvator megérdemli a Silver Outstanding minősítést.

A Csíksomlyói Salvator Keserűlikőrt a bírálók így értékelték: „Mély sárga-arany szín. Illatában a citrust alpesi növények és aromák sora követi. Az édesgyökér egyensúlyba hozza a citrusféléket. Szájban gazdag és teljes, a korty finom és melengető. A citrom kilép a felszín alól és bátran helytáll a gyógynövényes és a keserű karakterek között. Gazdag teljességét hosszú utóízben is hordozza."

A Csíksomlyó Salvator Gyógynövénylikőr értékelése: „Arany szín. Alpesi növények és levendula az illatban. A háttérben gyógynövények, vegetális jegyek és a friss dohány illata keveredik. Szájban tiszta, friss, teljes; keserű/édes és gyökeres jegyekkel. Utóízében karamell és enyhe faszenes jelleg."

A gyártó Amigo Kft. nagyon büszke az elismerésre, Becze Tibor igazgató nem tud róla, hogy korábban kapott volna hasonló, nemzetközi elismerést bármilyen romániai likőr. Erről mi sem tudunk, de a díj örömére ma este biztosan Salvatorral koccintunk!

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."