Kultúra » Multimédia

Amerikában is elismerték a Legendáriumot

Kiválósági díjat kapott a Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmje a kaliforniai IndieFest filmfesztiválon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

1
Részlet az új Legendárium rajzfilmből, fotó: Fazakas Szabolcs archívuma
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. február 08., 15:35
0 hozzászólás. 

Kelet-Európában és animációs kategóriában egyedüliként kapott díjat A Tejút és a varázspatkó, a legújabb Legendárium-rajzfilm.

A The IndieFest online filmfesztivál 2008-ban indult a kaliforniai San Diegoban – a nemzetközi fesztiválra a világ minden tájáról évente több ezer alkotást neveznek be, számos kategóriában. Idén többek közt az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból, Indiából, Kínából, Ausztráliából, Új-Zélandról és Európából is jelentkeztek alkotók nagy- és kisjátékfilmekkel, tévéfilmekkel és –sorozatokkal, új médiás tartalmakkal, dokumentumfilmekkel, illetve animációs filmekkel.

szereplok

A Székelyföldi Legendárium animációs kategóriában nevezte be legújabb, Barabás Árpád által rendezett A tejút és a varázspatkó című rajzfilmjét, amely már ízig-vérig "székely termék", kizárólag a Legendárium csapatának munkája és amellyel sikerült elnyerni a kiválósági díjat (Award of Excellence). A fesztiválra idén január 19-éig lehetett benevezni, az eredményhirdetés február 7-én este zajlott.

A beküldött alkotásokat a fesztivál szervezőiből és díjnyertes filmes szakemberekből álló zsűri értékelte, főként az alkotások minőségére, a technikai részletekre és a kreativitásra fókuszálva. A kiosztott elismerések négy kategóriába sorolhatók: egy fődíjas alkotás mellett több kiválósági díjat, érdemdíjat, illetve elismerő díjat osztottak ki.

udvar

A filmfesztivál szervezői a díjazás mellett nagy hangsúlyt fektetnek az alkotók és munkájuk megismertetésére, népszerűsítésére: több mint 44 ezer filmes szakemberhez juttatják el a díjazott alkotások listáját, ezáltal lehetőséget biztosítva nemzetközi szakmai partnerségek, együttműködések kialakítására.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."