Színes » Nagyvilág

Megütötték Berlusconit

Az olasz miniszterelnököt a Milánói Dóm fém makettjével dobták szájon, a grafikusként dolgozó támadót őrizetbe vették.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

berlusconi
berlusconi
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. december 14., 09:58
0 hozzászólás. 


Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök vérző szájjal távozott egy vasárnap esti találkozóról, ugyanis Milánó egyik terén nehéz fémtárggyal dobta meg egy 42 éves férfi. A támadószeköz a híres dóm kicsinyített mása volt. Az olasz kormányfőnek eltört az orrcsontja, felszakadt az alsó ajka és megsérült két foga. A miniszterelnököt a helyi San Raffaele kórházba szállították, ahol összevarrták száját és megfigyelés alá helyezték, ám műtétre nem került sor.

A támadó neve egyébként Massimo Tartaglia, foglalkozása szerint grafikus. A rendőrség rövid kihallgatás után vádat is emelt az évek óta pszichés problémákkal kezelt férfi ellen, akinél egyébként egy gázsprayt és egy feszületet is találtak. Amint az alábbi videón is jól látható, a miniszterelnököt komolyabban megsebesítette, legalábbis a látvány erről tanúskodik. Berlusconi közben próbálta jelezni összegyűlt híveinek, hogy jól van, ám testőrei hamar autójába tuszkolták.

Az eset után mindkét oldalról érkeztek a kommentárok, egy ellenzéki politikus például provokátornak nevezte a miniszterelnököt, habár elítélte a támadást. Berlusconi szövetségese szerint gyakran populizmussal és fasizmussal vádolják a kormányt, ám most kiderült melyik oldalra jellemző a fasiszta erőszak.

címkék: berlusconi

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."