Színes » Nagyvilág

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai kisebbségvédelmi csomagot fogja kidolgozni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...
trump

Könyvben is kiadják Trump tweetjeit

A könyv már az Amazon bestseller toplistáján van.

FUENmspi
Fotó: FUEN Brüsszel
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. október 12., 15:39
0 hozzászólás. 

Brüsszelben került sor szerdán, október 10-én a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezés első szakértői találkozójára. Németországi, dél-tiroli, magyarországi, szlovákiai, lettországi és romániai szakemberek dolgoznak a tervezésben - tájékoztat közleményében az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN).

A több szakterületen jártas tizennyolc szakértő azzal a céllal találkozott, hogy az európai kisebbségvédelmi kezdeményezés kilenc pontja alapján konkrét jogszabályokat dolgozzon ki. A szerdai találkozón a munkamenetről egyeztettek és létrehozták a munkacsoportokat. A találkozónak a FUEN brüsszeli irodája adott otthont.

„Az 1 128 385 hitelesített támogatói aláírás mellett konkrét jogszabálytervezeteket fogunk letenni az Európai Bizottság asztalára, hogy senki se állíthassa azt, hogy kéréseink nem valósíthatóak meg a gyakorlatban” – nyilatkozta Vincze Loránt, a FUEN elnöke.

A Minority SafePack európai polgári kezdeményezés uniós védelmet és támogatást kér az őshonos kisebbségek számára nyelvük és kultúrájuk megőrzése érdekében. A csomag kilenc javaslatot tartalmaz a kisebbségi nyelvhasználat, az oktatás és kultúra, a regionális politikák, a jogegyenlőség, a média és a regionális támogatások terén.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."