Színes » Nagyvilág

Ítéletidő Európa-szerte

Hóviharok miatt akadozik a közlekedés, rengeteg háztartás áram nélkül maradt az öreg kontinensen. Hétfőre hozzánk is elérkezik a hidegfront, havazásra is számíthatunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

ho_iteletido
ho_iteletido
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 10., 16:05
0 hozzászólás. 


Több mint 200 repülőjárat indulását függesztették fel Frankfurtban, Európa harmadik legnagyobb repterén a hóvihar miatt – közölte szombaton Jürgen Harrer szóvivő, aki szerint további járatok indulásának halasztása várható az időjárás viszontagságai miatt. A Németországot és Franciaországot összekötő A5-ös autópálya forgalma megbénult szombaton, miután a francia hatóságok a heves havazás miatt lezárták a határrészt a kamionok elöl.

ho_iteletido

Franciaországban a vonatközlekedésben vannak nagy fennakadások. A nemzeti vasúttársaság, az SNCG szerint jelentősek a késések, még a nagysebességű vonatok esetében is. Az ország déli részén legalább hétezer háztartásban megszűnt az áramellátás.

A legrosszabb helyzet továbbra is Nagy-Britanniában van, ahol az elmúlt 30 év legsúlyosabb telét élik át az emberek. Az előrejelzések szerint legkevesebb 20 centi hó eshet a brit szigetek keleti régiójában a hétvégén. Az időjárás miatt öt angol Premier League focimérkőzés, és a tervezett hatból szintén öt Premiership rögbimeccs marad el. A légi közlekedésben is komoly gondok vannak.

anglia_havazas

Írországban 1963 óta nem volt olyan súlyos tél, mint most. A dublini repterén felfüggesztették a légiközlekedést. Batt O'Keefe oktatási miniszter közölte, hogy az összes állami általános -és középiskola január 14-ig zárva marad. Fagyoskodnak a spanyolok és a portugálok is. Lisszabonban két metróállomást megnyitottak szombaton a hajléktalanok számára.

A téli sportkedvelő hollandok viszont örülnek, hiszen szombaton több ezren vehettek részt a nemzeti sportnak számító gyorskorcsolya versenyeken, az ország három befagyott taván. A holland vasutak ellenben rendkívüli egységeket küldtek a forgalom szempontjából kulcsfontosságú helyekre, hogy megakadályozzák a váltók befagyását. Brüsszelben is fagyoskodnak, a belga fővárosban számos járat indulását elhalasztották, mert az előrejelzés szerint megérkezik hozzájuk is az idei tél első nagy hóhulláma.

Lengyelország déli részein legkevesebb 25 ezer háztartás maradt áram nélkül. Olaszországban a heves szélviharok és esők okoznak gondokat. Az ország középső részén és Róma környékén 65 ezer háztartásban nem volt áram szombaton.

Európán kívül is szokatlan a helyzet: 112 éve nem volt olyan alacsony a hőmérséklet a szubtrópusi éghajlatáról ismert floridai Key Westben, mint szombaton. –8.3 Celsius fokot mértek a kontinentális Egyesült Államok legdélebbinek tartott pontján.

Forrás: Index


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."