Színes » Nagyvilág

Az első ghánai a Téli Olimpián

Az idei téli játékok színfoltja az a ghánai síző lesz, aki minden futam után fázásra és fagyásra panaszkodik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

kwame-nkrumah-acheampong
kwame-nkrumah-acheampong
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. február 08., 09:13
0 hozzászólás. 


Február 12-28. között rendezik a kanadai Vancouverben a XXI. Téli Olimpiát, melyre színes bőrű síző is kijutott. A ghánai, Kwame Nkrumah-Acheampong már két becenévvel is büszkélkedik. Egyet a hazájában lakók ragasztottak rá, ezek szerint a Hó Leopárd vagy Fehér Leopárd névre is hallgat. De Jackpot-nak is nevezik, ezt egy online póker cég ruházta rá, akik szponzorként járultak a síző költségeihez. A pókercég egyébként a síző reklámjából befolyt összeget a fehér leopárdok megmentésére szánja.

kwame-nkrumah-acheampong
Kwame Nkrumah-Acheampong

Kwame nevéhez fűződik a Ghánai Sí Szövetség megalapítása, sőt egy mesterséges sípálya építésére is ígéretet kapott hazája kormányától. 2005-ben már próbálkozott az Olimpiára való bejutással, azonban repülőgépe jeges szárnyai miatt Amsterdamban kényszerleszállást hajtott végre, így nem jutott el Iránba, ahol a selejtezőn kellett volna részt vegyen. 2009 azonban az ő éve volt és 137,5 ponttal a Nemzetközi Sí Szövetség szabályai szerint részt vehet a februári Vancouveri játékokon. (120-140 pont közötti értékkel kvalifikálnak)

A ghánai síző így vall magáról: „Én vagyok a vonat, ami soha nem áll meg.”, majd beismerve folytatja: „a sízés fájdalom, fájdalom, fájdalom: még mindig vannak fagyási sérülések a kezemen és a lábamon.”



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."