Színes » Nagyvilág

Repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette a lengyel államfő

Lezuhant a Lech Kaczynski lengyel államfőt szállító repülőgép szombaton Oroszországban, túlélők nincsenek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Kaczynski_baleset
Kaczynski_baleset
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 10., 14:26
1 hozzászólás. 


Az elnökkel tartott felesége, valamint a szovjetek által 1940-ben kivégzett lengyelek több hozzátartozója is. A gépen utazott a lengyel Központi Bank kormányzója, továbbá a lengyel parlament alelnöke és egy külügyminiszter-helyettes. A Vesztyi 24 hírtelevízió a baleset helyszínéről adott élő közvetítésben látható volt, hogy a gép egészen kicsi darabokra tört szét és több darab kigyulladt. A tüzeket oltják a még mindig sűrű ködben. Medvegyev orosz államfő utasítására kormánybizottság alakult a baleset körülményeinek kivizsgálására, a bizottság élén Putyin kormányfő áll.

lech_kaczynski

Lech Kaczynski

A helyszínre indult Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztere és Igor Levityin közlekedési miniszter. A Varsóból Szmolenszkbe tartó Tu-154 fedélzetén a hírek szerint 132 ember tartózkodott. A gép a szmolenszki repülőtér közelében, leszállás közben zuhant le. A gép nem egészen egy kilométerrel a kifutópálya előtt beleakadt a fák koronájába, ezért zuhant le, és darabokra tört.

A Rosszija 24 tévéadó közlése szerint a szmolenszki Szevernij repülőteret kora reggel köd miatt lezárták, és a lengyel elnök gépét vezető pilótának javasolták, hogy Minszkben, vagy Moszkvában szálljon le. Ő azonban úgy döntött, hogy Szmolenszkben teszi le a gépet. A negyedik leszállási kísérlet során következett be a katasztrófa.

lech_baleset1

A jelentések szerint nincsenek túlélők

Kaczynski elnök Katinyba (Katin) készült, ahol a Szovjetunióban 1940-ben lemészárolt mintegy 20 ezer lengyel hadifogoly és civil emlékhelyét akarta felkeresni. A héten Vlagyimir Putyin orosz és Donald Tusk lengyel kormányfő részvételével tartottak ugyanott megemlékezést, amelyre azonban az oroszellenes érzelmeiről ismert Kaczynskit nem hívták meg. A lengyel elnök maga kérte, hogy a helyszínen emlékezhessen az áldozatokra, s az orosz fél ehhez hozzájárult.

Forrás, fotó: MTI


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
dominic
2010-04-11 10:19:49
Borzalmas tragédia, ennyi fontos ember egyszerre veszti életét....
Sajnos csak részvétünket tudjuk ki fejezni de azt teljes szívemből!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."