Színes » Tudomány

Üzemel a világ egyik leggyorsabb vonata

A Maglev szerelvényeket leszámítva a Kínában beüzemelt vonat tartja a kötött pályás járművek sebességrekordját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
reggelizorobot

Így készít reggelit egy robot (videó)

Elértünk arra a szintre, hogy egy legóból összerakott...
Nagy István meteorológus fotó: Simó Veronika

Ezért kell begombolni a lájbit idén

Ha globálisan meleg van, miért fázunk mégis?...
fotók: Katona Zoltán

Dósa Zoltán: elkerülhetetlen a hazugság

A baktériumoktól a tudatos lényekig mindenki manipulál...

gyorsvonat_kina
gyorsvonat_kina
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. december 27., 12:53
0 hozzászólás. 


Szombattól szállít utasokat Kínában egy új gyorsvonat, mely az első ezer kilométeres útját három óra alatt tette meg. A kínai kormányzat Vuhan (Wuhan) és Kuangcsou (Guangzhou) között indította meg rendszeres működésű szerelvényét, melyet gyorsan ki is neveztek a világ leggyorsabb vonatának. Átlagsebessége 350 km/h, ezzel a mágneses-levitációs (maglev) vonatokat leszámítva valóban a leggyorsabb ilyen típusú jármű. Az első járat szombaton reggel 9 órakor indult a közép-kínai Hupej (Hubei) tartomány székhelyéről és 12 órakor érkezett Kuangcsouba, vagyis az 1068 kilométeres távot 3 óra alatt tette meg.

Az új szerelvény nem kevesebb, mint hét órát spórol az utazóknak, ugyanis korábban ennek a távnak a megtétele tíz órát vett igénybe. A már elővételben elkelt, az első osztályon történő utazásért 780 jüant (azaz megközelítőleg 340 lejt) kellett fizetni, míg a másodosztályú jegy 490 jüanba (kb. 200 lej) került. A járat elindítását természetesen alapos tesztelés előzte meg, melynek során elérték a 394.2 km/h-s maximális sebességet.

A kínai vezetőség 2020-ig az összes fontos város között gyorsvasutat akar kiépíteni, ami a jelenlegi légi hálózat 80 százalékos lefedését jelentené - ezzel komoly konkurenciát teremtve a légitársaságoknak. A következő 10 évben 16 ezer kilométer hosszú, 350 kilométer óránkénti sebességre alkalmas gyorsvasúti pálya épül majd Kínában és 2012-ig 42 vonalat adnak át 13 ezer kilométer teljes hosszal - áll a vasútügyi minisztérium tervezetében.

Forrás: Index


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."