Tech » Web

Korlátlan és ingyenes tárhely a Googletől

Eljött az idő, hogy ne költs több pénzt merevlemezekre vagy fizetős online szolgáltatásokra ha a képeidet, videóidat akarod raktározni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Google Photos
Google Photos
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. május 29., 12:19
0 hozzászólás. 

Nemrég adtunk ugyan néhány tippet, hogy miként lehet a Jolicloud Drive applikációjával akár 50 gigabájt ingyen tárhelyhez jutni, azoban ha csak képekeben és videóban gondolkodunk, akkor mutatunk jobbat.

A Google I/O fejlesztői konferencián bejelentett új szolgáltatása is szab néhány feltételt, de ez még elfogadható kompromisszum azért cserébe, amit kapunk. Fényképekből maximum 16 megapixeleseket, míg videókból legfeljebb 1080p-s Full HD felbontásúakat tölthetünk fel a felhőbe - ezekből viszont korlátlan mennyiséget.

Az említett korlátozásokat vélhetően azért hozták, hogy a profik helyett inkább magánszemélyek, alkalmi felhasználók éljenek a lehetőséggel, akik nem egy profitorientált vállalkozáshoz használják a szolgáltatást.

A Google Photos nincs összekötve a Google+-szal, így nem kell félni az esetleges kavarodásoktól, vagy véletlen publikus megosztástól. Képeinket telefonról is tudjuk kezelni legyen szó Android vagy iOS rendszerről. A számítógépes feltöltés mellett módunk van beállítani, hogy a mobillal készült képek vagy videók automatikusan a felhőbe kerüljenek.

A feltöltött anyagainkat automatikusan rendszerezi a Google Photos, de bármikor lehetőségünk van a kézi átrendezésre is. A keresés is sokkal egyszerűbb: a megszokott fájlnév vagy dátum szerinti keresés mellett a képeken szereplő emberek, helyek, illetve a Google egyéb, saját algoritmusai alapján beazonosított dolgok után is lehet keresni.

Hasonló és szintén ingyenes szolgáltatást kínál egyébként a Flickr is, de ott „mindössze" ezer gigányi adatot tárolhatunk.

A Google Photos alkalmazás androidra a Google Play áruházban érhető el, iPhonera az App Store-ból tölthető, míg a számítógépekre szánt változatot itt érhetjük el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."