Az élhető város: újulnak a járdák

Több járdaszakasz is megújult Udvarhelyen, készülnek a Dávid Ferenc téri szökőkút körüli új sétányok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Varga Katalin utca
Új járda a Varga Katlin utcában
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. július 27., 07:00
3 hozzászólás. 

Hosszú évekig szokás volt nem leaszfatozni Székelyudvarhely járdáit, mert elsősorban az utcák foltozása és szőnyegezése volt a prioritás. Aztán néhány éve elkezdődött az, hogy a városban nemcsak a központi rész járdái, hanem a lakótelepeken levők is aszfaltburkolatot kaptak. Volt ebből is nézeteltérés a lakók és a polgármesteri hivatal között, hiszen nem mindig a legforgalmasabb járdákat újították fel, s volt úgy is, hogy egy évben egy utcának csak egyik oldalán újult meg a járda.

Győzelem utca

Alig néhány napja új járdaaszfaltozási hullám kezdődött, eddig olyan utcákban "járdáztak" a hivatal által megbízott cég munkatársai, mint a Gyepes bejárat, a Kisköved utca, a Varga Katalin utca, a Malom utca (érdekes módon ebben az utcában – pedig járda eddig is volt – szinte mindenki az úttesten jár, mint falun), a Győzelem utca (a garázsoknál, a Gábor Áron utca felől).

Teljes utcaaszfaltozás lesz az Építők és a Szabók utcájában (végre!), illetve hétfőn elkezdték a Tompa László utcát is.

A nemrég megnyitott Dávid Ferenc téri szökőkút körüli parknál is végéhez közeledik a munka, a sétányokat térkőből rakták ki, itt több hétig dolgoztak a szakameberek, de ezekben a napokban a park elnyeri végleges formáját.

Mint a városházán megtudtuk, ezzel nem ért véget a munka, folytatódik tovább. Az sem mellékes, hogy a Tamási Áron utcán végighúzódó kerékpárutat meghosszabbították a Szejke irányába.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2012-07-27 10:45:30
Nem jó a cím. Helyesen: újulnak az autóparkoló felületek. Ez van az egész városban. Mindenki minél közelebb akar parkolni az ágyához, ezért a gyalogosok az úton kerülik ki az autókat. Nem normális dolog, de csak oszlopokkal lehetne a helyzetet orvosolni.
annak idején sokan háborogtak a Kossuth utcai oszlopokon, de nem is volt a járdán parkolás. Most? Még a román pap is ott tartja a kocsiját.
avatar
Milan Yorgi
2012-07-27 11:08:13
Helyes-helyes! Valahogy oldjak meg..a jarda a gyalogosoke s nem autoparkolo!!! Kerekbilincset!!! Nincs hova parkoljal? Vegyel vagy epitsel garazst! S hanem johet a torveny is, mint Svedorszagban : XY varoskanak annyi jarmuve lehet mint amennyi elfer a forgalomba es a parkolokba! Soknak nezem..leparkolt 30 eves Skoda, regi lejart Opel s mit tudom milyen amugy az ocskavasba "kivankozo" jarmuveik toltik a helyet! Nehogy mar a szepen felujitott jardakat parkolonak hasznaljak..az ut mellett! Ugy szepen! S amelyik ut keskeny,lehetne egyiranyu, elfer a parkolo auto,egyik oldalan, a gyalogosnak a jardan a helye s mindenki elgedett lesz.
avatar
Milan Yorgi
2012-07-27 11:21:20
Milan
Az olyan jardak, ahol kevesbe forgalmasak ritkan hasznalja gyalogos, okeee,megvan ertve ,hogy parkolnak rajta. De nem ugy, hogy mindket oldalon a jardakon tele van autoval kenytelen vagyok az utcat hasznalni mert nincs mar hely a jardan,mert teljesen felparkolnak.. jon az auto-s es meg nez, hogy miert hasznalom az uttestet gyalgoskent?Na ne mar! HA AZ AUTO HASZNALHATJA A JARDAT, A GYALOGOS IS HASZNALHATJA AZ UTTESTET! De kerdem en..Ez igy jo?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."