Itthon » Közélet

Dolgoznak a megyei utakon

Mindjárt itt a téli karbantartás ideje, gyorsan be kell fejezni a nyárit. Ezeken a megyei útszakaszokon dolgoznak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

fasok-utca3
A kép illusztráció!
szerkesztoÍRTA: UH.RO/ZIARHARGHITA
2018. szeptember 28., 14:11
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhely környéki megyei utakon még zajlik a nyári karbantartás, erről tájékoztatta az érintett települések polgármestereit a megyei tanács. Az idei költségvetésből 11 millió lejt különítettek el ezeknek az utaknak a karbantartására. Az út menti sáncok kitakarítása után a kövezés és az aszfaltozás következik.

Varságon, a 138B jelzésű úton 7,7 kilométer hosszan terítenek le aszfaltot, Kányádban megjavítják azt az 50 méteres útszakaszt, ahol megcsúszott a töltés. Homoródfürdő és Homoródszentmárton között lekövezik az Ilona-völgyét, Kányád és Városfalva között, Újlak fele, Kissolymoson, Etéd és Siklód között, illetve Gagy és Maros megye határa között szintén útburkolati munkálatok lesznek.

Ezen kívül Énlaka és Pálfalva között, Lengyelfalva és Hodgya között, illetve Kányád és Petek között is lekövezik az utat. Ezeken a szakaszokon kilométerenként 300 köbméter kavicsot terítenek szét.

A 131-es megyei utat Oklánd közelében szélesíteni fogják, ezért egy ideiglenes plusz sávot hoznak létre, ehhez 1500 köbméter földet és 250 köbméter kavicsot használnak fel. A földcsuszamlások orvoslása érdekében geotechikai vizsgálatokat végeznek.

Az aszfaltozott megyei utakon felfrissítik a hosszanti burkolatfestést, a gyalogos átjárókat, és ha az érintett települések polgármesterei kérik, akkor új átjárókat is festenek. Sebességkorlátozó táblákat ezúttal nem szerelnek fel, de az átjárók elé rázócsíkokat helyeznek el.

A téli útkarbantartási munkálatokra kötött szerződések október 20-tól lépnek érvénybe.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."