A romló város: újabb akadályok a közlekedésben

Nem lehet úgy közlekedni a városban, hogy valami hibát, ellentmondást, zavaró tényezőt ne vegyünk észre. Összeszedtünk egy csokorravalót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

title
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. szeptember 11., 10:05
4 hozzászólás. 

Alig fél órát kell autózni, biciklizni vagy gyalogolni Udvarhelyen, mindig akad valami. Valami, ami zavar, ami nem normális, ami esetleg még veszélyes is lehet – egy úthiba, egy jelzéshiba, egy rossz szokás, egy megjavítatlan valami.

Lyukak az úttestben

Az Ady Endre és a Tábor utca találkozásánál két úthiba is nehezíti a sofőrök életét, s még az autóikat is megrongálhatja. Az úttestben két "baj" is van: az egyik egy vízlefolyó mellett, kitört az aszfalt, alatta üreg van, ha egy autó rámegy, félő, hogy még jobban betörik.

kozlekedes1

Tőle néhány méterre egy aknatető nincs szintben az aszfalttal: elég nagy a szintkülönbség, ezt is ki kell kerülniük az autósnak. Hasonló aszfaltlyukak és szintkülönbségek sajnos máshol is vannak. Néhány méterrel lennebb (a Szarkakő utca irányába) hetekig kijelöletlenül volt hagyva egy munkagödör, jó nagyot lehetett benne "csattanni" - hétfőn bekerítették. 

Nem ég a zöld

Habár nem annyira feltűnő, a Vásártér és a Bethlen Gábor utcák kereszteződésénél az egyik jelzőlámpán nem működik a zöld jelzés. Azért nem nagy gond, mert csak az egyiknél nem ég, a lentinél, az úttest felé felfügesztett két lámpa működik.

kozlekedes2

De az első helyen álló autos számára zavaró lehet. Ehhez jön az a rossz szokásuk egyeseknek, hogy ha a zöldnél valaki nem indul egyből, a mögötte levők rádudálnak.

Az "élelmes" udvarhelyi

A Vásártér utca másik végén, a másik jelzőlámpa alatt gyakran meg lehet figyelni azt a jelenséget, hogy a jobbra kanyarodni akaró és siető sofőrök felhajtanak a járdára és úgy kerülik ki a várakozó kocsisort.

kozlekedes3

Ez lehet a várakozók hibája is (nem feltétlenül jól helyezkednek a sávokon), de egyeseknek annyira sietős, hogy még rá is dudálnak a várakozókra, hogy ők hamarabb tudjanak kiérni a kereszteződéshez és onnan jobbra kanyarodni.

A Templom utcai fahíd

A Homoród utcai fahídhoz hasonlóan (amit nemrég megjavítottak) Szombatfalván, a Templom utcában is van egy olyan átkelő, amin meglazultak a deszkák. Annyi különbséggel, hogy egy gépkocsi áthaladásakor eléggé hangos az egész szerkezet, nem lehet könnyű az ott lakóknak elviselni a dörgedelmet.

kozlekedes4

Még egy kerékpár áthaladása is zajt okoz, a kocsik miatt még hangosabb a kis híd, egyszerre csattog a fa és fém. Amennyiben legalább rögzítve lennének a deszkák, minden bizonnyal nem lenne ilyen hangzavar.

A felsorolt hibák, hiányosságok javítása nem igényelne hatalmas erőfeszítést és könnyebbé, biztonságosabbá tenné a közlekedést. A jelzetteken kívül is biztosan akadnak még olyan dolgok és jelenségek, amik rontják, akadályozzák a mindennapi közlekedést. Ha te is tudsz ilyenről, oszd meg egy hozzászólásban, vagy küldd be szerkesztőségünk címére.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
atisan
2012-09-11 12:36:11
Utca keresztezõdés
Az Ady Endre és a Tábor utca találkozásánál két úthiba is nehezíti a sofőrök életét,és ezen kívül a két utca keresztezõdésénél sokak szerint a nem jó helyen elhelyezett STOP tábla.
-Rendellenes, hogy az egyenesen elõre haladónak STOP táblája van, a szinte merõlegesen rácsatlakozó másik úttal szemben, sokszor a tábla nem is látszik az ott pakoló autóktól,vagy a lehajló faágaktól. Ha egy idegen autós ereszkedik befelé a Tábor utcán, aki nem tudja ,hogy ott STOP tábla van, csak a véletlen menti meg az összeütközéstõl.
avatar
Szatee
2012-09-11 12:41:29
1. A város Szejke felőli bejárata hullámvasút
2. A városközpontban értelmetlenül elhelyezett virágládák, ahelyett engedélyezni kellene a központ megkerülésével a visszakanyarodást, ezáltal megoszlana a forgalom.
3. A két iskola előtt kialakított "vakondtúrás" amit fele anyagból és árból meg lehetett volna oldani rázókövekkel, sokkal esztétikusabban.
4. A Patkó és az Iskola utca kockakövei - no comment.
5. A kórház és a Kisköved utca között is lehetne még egy sávot felszabadítani ha megtiltanák a parkolást.
6. A Gyepes bejáratból a főút felé fordulva két aknatető akadályoz, évek óta nincsenek szintbe hozva.
Ésatöbbiésatöbbi...
avatar
zterex1
2012-09-11 14:02:23
A Villanytelep utcába tábla tiltja a buszok behajtását, ezzel szemben gyakran is lehet itt különböző méretű buszokkal találkozni.
A Rákóczi úton tábla tiltja a szekerek közlekedését, ezzel szemben , főleg keddenként, gyakran kell lovaskocsikat kerülgetni.
Sokszor a STOP tábla a saroktól jó néhány méterrel visszább van kitéve, mert ott volt egy villanyoszlop, holott a KRESZ szerint azt nem meghaladva szabad csak megállni.
A Csere, Kuvar és Domb utcák össze vissza vannak foltozva, mert gázt, vizet kellett javítani, holott egy éve az alaptól újracsináltak mindent.
Bárki bárhol parkolhat, még ha a gyalogos vagy jármű forgalmat akadályozza is, nem lesz semmi következménye. De tényleg semmi.
Az egyirányú utcák végénél nem mindenütt van felfestve, hogy két sávon lehet kifordulni: balra vagy jobbra.
A Kaufland előtt a körforgalom szinte csak dísz, nem képes lassítani a főút forgalmát ( szinte egyenesen át lehet hajtani rajta, befordulni meg nagyon kényelmetlen ).
avatar
döbrögi
2012-09-11 14:51:01
re:
avatar
zterex1

Sokszor a STOP tábla a saroktól jó néhány méterrel visszább van kitéve, mert ott volt egy villanyoszlop, holott a KRESZ szerint azt nem meghaladva szabad csak megállni.


Szerintem olvasd át még egyszer azt a KRESZt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."