A köcsög konzumidióta egy napja

Napjaink terméke, de emberből van. Mindent megvásárolna, ami új és csillog. Vékony cigik, rúzsfoltok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

kocsogkonzumidiotacsajszi
kocsogkonzumidiotacsajszi
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. szeptember 13., 17:08
2 hozzászólás. 

Dolgozni nem nagyon szokott, mégis van, amiből költsön – egy jó férj mindig jó a háznál, már otthon sincs, amikor ő felkel. Húzza valahol az igát vagy más nőket (is). Tükör előtt álldogál, elő kell készülni rendesen a vásárlásra, ami – habár gyakorlatilag mindennapos dolog nála – mégis óriási élményszámba megy. Talán az egyetlen élményszámba...

Behunyt szemmel is megtalálná a bevásárlóközpontokat,

de ismer minden női ruhaüzletet, turkálót – ezekben szinte mindennap felpróbál legalább egy ruhadarabot, de havonta-kéthavonta csak egyet vesz meg. Hetekig nyavalyog a férjének, hogy vigye már el nagyobb városba „cuccokat" vásárolni, ezek néha meg is történnek.

A férj nem vallja be, hogy egyik-másik márkaboltban már járt, csak nem vele, neki pedig nem tűnik fel, hogy férje mennyire otthonosan mozog a környező nagyvárosok drága üzleteiben. Az sem tűnik fel egyébként, hogy húsvét másodnapja mindig hétfőre esik. Hazafele némi kielégültség ül ki az arcára – no, arra is vett valamit.

Az átlagos délelőtt azzal kezdődik, hogy felveszi a legújabb ruháját, félóra készülődés után végre kipördül az ajtón, kiskocsija fénylik. Az autóvezetés nem erőssége, de azt tudja, hogy amennyiben baj történne, nem a rendőrséget, hanem a férjét kell hívnia, s ő intéz mindent.

Nem egyszer fordult elő, hogy összekoccant valakivel, különösebb baj szerencsére nem történt, csak az volt dühítő, hogy amíg a férje és a rendőrök odaértek, néhányszor lehülyepi...ázták mindenki füle hallatára. Vezet tovább.

Habár az áruházak mellett mindig lehet parkolóhelyet találni, ő gondosan a fogyatékosok számára fenntartott helyre nyomakodik – ott van árnyék, azért. S nem érti, hogy nem értik.

A bevásárlókosarat olyan büszkén tolja végig napszemüvegben a polcok között, mintha az egészet ő teremtette volna – hosszasan nézeget mindent, főzni nem nagyon tud,

de legalább próbálkozik.

Magas sarkú cipője kopog az áruház padlóján, meg-megbámulják, de főleg korosodó férfiak – ő nem érti, hogy azok mit keresnek olyankor az áruházban, de nem is gondolkodik sokáig, mert meglát egy akciós terméket. Akkor is meg tudná venni, ha nem lenne akciós, de ő most veszi meg.

Délben szakít egy órát a hasonszőrű barátnőkkel való trécselésre, ki mit vett magának, hol volt a nyáron nyaralni, mit evett, mennyi pénzt költött erre vagy arra, milyen az új teló, amit ájfonnak hívnak. Mosolyok, vékony cigik egymás után, rúzsfoltok a kávéscsészén.

A lakás előtt szeret időzni, beszélgetni a szomszédokkal, közben meg-megmozdítani a szatyrokat, hogy ne tudják ne észrevenni a márkajelzéseket.

Habár tele van a hűtő mindenfélével, szeret rendszeresen kaját rendelni, azt délután csipegeti a plazmatévé előtt egy bőrfotelben. Lábát keresztbe rakja, majszolgat, elnézegeti a sorozatfilmeket, Fashion Tv-t, csili-vili tévéshow-kat, bután felvihog egy-egy szakállas poénon, fel is hívja az egyik barátnőjét. Elvan, mint a befőtt, amit nem enne meg, mert vagy túl cukros vagy túl zsíros. Megárt.

Hétköznapi csalódás

Estefele jár már, a férje még nincsen odahaza (igaz, már a munkahelyén sincs...), eszébe jut, hogy elfogyott az egyik arckréme és délelőtt elfelejtett venni. Ez nagy csalódás, főleg így, hétköznap – ugyanolyan kell, tehát öltözés, autó, bevásárlóközpont. Közben még levesz a polcról ezt-azt, legyen amit taszítani a szekérben. A sorban viszont türelmetlen, telefonál a férjének, a szomszéd városban megcsinált körmével tapogatja „táccsos" képernyőt.

- Ne tolakodjon, kérem... - szól rá egy másik vásárló.

- Ne szójj réjám, törőggy amagaddógával! – szól vissza.

- Köcsög vagy. Hülye p...a.

Este úgy fekszik le, hogy jó napja volt.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
freelancer
2012-09-14 12:25:31
10.50
Ahogy szoktak mondani, 10.50. Vegre van ilyen is kiirva, mert Udvarhelyen amugy szukseg van ra.
Kiegeszitenem egy annyival, hogy a Satras cigany regebb kissebb csoportban jart vasarolni - ok pedig azert sokan mennek a boltba - , mint ezek a "holgyek" szoktak egyutt. S ha van neki babaja, gyereke, olyan kis ize, siro valami, amit jo mindenkinek a legujabb Pierre Cardin babakocsiban vagy gyerek (termek) hordo kosarban megmutogatni, akkor nagyival (kettovel, ha a ferjnek is elnek meg a szulei), tatakkal, nagynenivel, nagybacsival, komakkal egyutt hordjak MINT EGY TARGYAT fokent a kauflendbe, de most mar barhova. Csak hogy lassak, milyen ugyes es fontos O, a magassagos NO es ANYA. Nagy eloszeretettel nez korbe, mikozben az ivadeka a termekhordo kosarban eszeveszettul ordit, mi ellen szamos es nepes rokonsagaval es hozzatartozoival egyutt csoportosan semmit sem tesz. Annal fontosabb teendoi vannak, mint megkiritizalni a termeket, miszerint ott kint, a magassagos kulfoldon,(...fol...
avatar
freelancer
2012-09-14 12:31:08
10.50... folytatva
ahol O, a magassagos Diva, persze, rendszeresen kijar shoppingolni, mert vasarolni meg mar csak a buta haziasszonyok jarnak. O meg nem holmi kis haziasszony, O egy dama. Igyekszik ezt mindenkivel meg is ismertetni, s mikozben bizonyos guggolo terpeszben ereszkedik le egy-egy alacsonyabban levo polchoz, megmutatvan, hogy hogy kell am szettenni ajzoan a noi labakat, korultekintoen inkabb azt nezi, hogy a mellette elhalado ferfi, vagy inkabb annak felesege, ha van neki, mennyire figyelt fel ra. Az egesz jelenlete a boltban egy bemutato, a tevhites magassabbrendusegenek ocsmany bizonyitasi szandeka. Neki CSAK JOGAI vannak. Promenadja utan a kasszanal altalaban kiderul, hogy csak 1 kiflit, vagy 1 arckremet vett, azt is az akciosbol. A tobbit csak megnezte. Es mindenkire haragszik, aki meg meri nezni, vagy esetleg kerdezni, hogy miert kellett ehhez 6 fos csapattal es a siro gyerekkel bejonni es felorat tolteni. Hat joga van hozza, nem... A mi jogaink, a tobbieke, azok nem szamitanak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."