Rendőr csajának autóján gurította át biciklijét, bűnhődni fog (+fotó)

A hölgy leparkolt a bicikliútra, és amikor a bringás elhaladt mellette, kinyitotta az ajtót. Ami ezután következett, az ...

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

ufo-bicikliut-03
A fotó nem illusztráció
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2014. július 15., 11:32
28 hozzászólás. 

2014. június 12-én, egy napsütéses csütörtök délutánon O. M. farkaslaki pedagógus hölgy leparkol Opel márkájú személyautójával az udvarhelyi Alexandra cukrászda előtt a bicikliútra. Azaz félig a bicikliútra, félig a járdára. Nem láthatja, hogy hátulról jön egy biciklis, mert az anyósülésen ülő férfival beszélget, és tükörbe nézés nélkül kinyitja az ajtót, pont, amikor a kerékpáros halad el mellette.

Unott undorral fordít hátat

A bringás utolsó pillanatban elkapja a kormányt és sikerül elkerülnie az ajtót, de amint tud, lefékez, leszáll a bicikliről, és visszaindul a hölgy felé, aki már kiszállt az autóból, és párjával együtt igyekszik a cukrászda irányába.

A biciklis én vagyok. Szóval a biciklis, a küküllőkeményfalvi E. U. Z. megközelíti a hölgyet, és azt mondja:

- Jó napot! Vette észre, hogy bicikliúton parkol?

- És? Mit számít? – válaszol arcán megvetéssel a hölgy.

- És azt vette észre, hogy kinyitotta előttem az ajtót, mikor elhaladtam az autó mellett? – folytatódik a számonkérés.

- Mit érdekel engem? – kérdi ugyanazzal az undorral az arcán, mint ahogy egy magasabb kasztbéli ember letekint egy jobbágyra. Majd elindul, és a végig csendben hallgató pasijához szól – hagyjad, gyere, menjünk – felemelt orral hátat fordítanak és elindulnak a cukrászda felé.

A kerékpáros életében már több száz autóst figyelmeztetett, hogy bicikliúton állnak, de még egyik sem reagált ennyire undok módon. Legtöbben elsütik a „bocsi, csak egy picit maradok" vagy a „ne haragudj, igazad van, azonnal jövök" szöveget, vagy egyszerűen bocsánatot kérnek, és leszállnak a bringaútról.

ufo-bicikliut-02

Még az audis cigányok is kedvesebbek, egy mosoly mellett odanyomnak egy „jól van, tesó" dumát, de legalább nem érezni arcukon azt a felsőbbrendűséget, azt a megvetést a más gondja iránt.

A hölgy még nem ért el a cukrászda bejáratáig, a bringás gyorsan gondolkodik, mit tehetne, hogy legközelebb ne a „mit érdekel engem" válasz szülessen, hanem a járművezető hölgy fejében reális érdeklődés szülessen a bicikliúton való parkolás kérdése iránt.

Nem, sajnos nem tud tankkal átmenni az autón, mint ahogy Vilnius polgármestere tette reklámfilmjében, de a biciklis társadalomban már megszokott bicikliátgurítást ki lehetne próbálni, úgysem volt még alkalma rá.

A bringát fel a „kapótára", s gurítsd hátrafele!

A kerekek szépen tapadnak az autón, a nyomukban maradó porcsík jelzi az autósnak, hogy tévedett. Persze, a hölgy még nem érzi, hogy tévedett, egyelőre csak hatalmas dühöt érez a bringás iránt, még el kell telnie pár napnak, hogy átgondolja a dolgokat.

A hölgyet kísérő úr is érezhet valamit, mert eddig teljes csendben volt, de most reszketve szalad oda a bringáshoz, és valami igazolványfélét lobogtatva üvölti románul, hogy azonnal igazolja magát, mert ki fogja fizetni az egész autó újrafestését, mert ez rongálás (distrugere).

Hogy honnan tudja, hogy ez rongálás, mikor meg sem nézte az autón a kárt, nem derül ki, de az igazolványáról kiderül, hogy ő rendőr, neve M. G.

Büntesd meg! Büntesd meg!

A nő közben beindul, folyamatosan mondja neki, hogy „büntesd meg, büntesd meg!", még a biciklishez is odaszól néha, csípőre rakott kézzel, hogy „mekkora szemét vagy!", majd kárörömmel, hogy „milyen jó, hogy egy rendőrrel csináltad ezt". A nő végig magyarul beszél a rendőrhöz, de a rendőr csak románul beszél a bringással, ezzel próbálja jobban megijeszteni.

A biciklis odaadja a civilben lévő rendőrnek a személyazonossági igazolványát, amit az eltesz, és közli, hogy a bringásnak van 5 perce, hogy a rendőrségre érjen. Erre a pár bepattan az autóba és elhúznak.

A biciklis hamarabb ér a rendőrséghez, hála az udvarhelyi közlekedési viszonyoknak. Leköti bringáját egy közlekedési tábla oszlopához, mert nincs a rendőrség előtt biciklitároló, majd vár.

ufo-bicikliut-05

Látja, amint a rendőr és csaja leparkolnak az út túlsó oldalán, és tilosban próbálnak átkelni az úton. Felemeli a telefonját, és fényképez, erre a pár hirtelen meggondolja magát és feljebb mennek ötven méternyit az úton, ott mennek át tilosban, ahol senki nem fotózza őket. Mikor odaérnek a bringáshoz, a rendőr is lefotózza telefonjával a biciklit, amint oda van kötve a parkolni tilos táblához, s nevetve mondja, hogy „hihi, mi is elkaptunk téged, a parkolni tilos táblához kötötted a bringát".

A bejáratnál a rendőr csak odaszól a szolgálatoshoz, hogy „velem van", és azzal ellenőrzés nélkül be is engedik a kerékpárost.

Egy váróteremnek nevezett valamibe terelik,

aminek eléggé morbid hangulata van, főleg, hogy egy bepánikolt, és elkeseredett fehérnép járkál benne fel-alá türelmetlenül, pityeregve, hogy őt iderendelték. Azt sem tudja, hogy ki és, hogy miért.

A behívóján az áll, hogy hozza a lakásbiztosítási szelvényét, amit hozott is, és már rég bezárták ide ebbe a szobába.

Nem akar senki szóba állni vele, magyarul sem akar senki beszélni vele. Otthon három kisgyereke várja, akiket magukra kellett hagyjon, ráadásul az egyiknek szülinapja van ma, s kellene készüljön az ünnepségre, de a rendőrök azt mondták, hogy ma kell feljönni, legkésőbb háromig, mert ha nem, büntetést kap.

Jó fél órát várakoznak ott kettesben, míg megjelenik az ajtóban egy rendőr. A biciklis már ismeri a rendőrt, volt már nála „deklarációt" írni, de a rendőr is emlékszik rá, mert miután meglepetten megkérdi, hogy „ön van a biciklis üggyel?", úgy folytatja, hogy „akkor várjon még egy picit, kérem, azonnal visszajövök". Az „azonnal" az még húsz perc, de a rendőr már felkészülve jön vissza, tudja, hogy a bringás az újságíró, és nagyon kedvesen és figyelmesen bánik vele.

Ugye bűnösnek érzi magát?

A rendőr udvariasan megkéri a bringást, adjon egy nyilatkozatot. Mikor felmerül a kérdés, hogy milyen minőségben kérnek tőle nyilatkozatot, akkor a felügyelő kedves mosollyal felel: nem is tettesként, nem is tanúként, csak úgy, hogy legyen egy nyilatkozat, hisz a hölgy is adott egy nyilatkozatot.

A nyilatkozat megírása közben a rendőr többször is megkérdi, ugye bűnösnek érzi magát. A bringás mindig nemmel felel. Habár elismeri, hogy módszere nem volt túl ortodox, de ártalmas sem volt, és veszélye elhanyagolható a hölgy bicikliútra parkoló-ajtónyitogató tevékenysége, illetve a rendőr visszaélése mellett.

ufo-bicikliut-04

De hát a rendőr nem élt vissza, neki joga van akkor is rendőrként fellépni, ha nincs szolgálatban, magyarázza a felügyelő.

S akkor miért nem lépett fel rendőrként, mikor a csaja a bicikliútra parkolt? Vagy utána, amikor figyelmeztetve is lett emiatt? Jó, nem kellett volna megbüntetnie a nőjét, de szólhatott volna neki, hogy drágám, gyere, parkoljunk tíz méterrel odébb, mert a Patkóba már lehet.

A rendőr szerint azért mégsem kellett volna összekarcolni az autót. A kerékpáros nem hiszi, hogy összekarcolódott volna az autó. A kerekek szépen gurultak, nem csúsztak, a gumi szépen tapadt, a poros nyomok folyamatosak és szépek voltak, hang nem hallatszott, nem hiszi, hogy karcolás történt volna.

Helyszínelők vették fel a nyomokat

És mi van, ha egy kavics beragadt a recékbe, vág vissza érvvel a rendőr. Országúti gumiba nem igazán tud kavics beragadni, rendőr úr, jön a válasz. A rendőrnek azonban tudomása van róla, hogy az autó össze lett karcolva, mert a kriminalisták már felvették a nyomokat, és az autó össze van karcolva.

Arra a kérdésre, hogy mekkora karcolások vannak és hol, már nem tudja a választ. A biciklis picit meg van lepődve, hogy milyen gyorsak most ezek a kriminalisták, míg őt várakoztatták ott a cellában, fel is vették a nyomokat. A tavasszal ugyanis volt nála egy gyújtogatásos ügy, feljelentést tett a rendőrségen, de akkor csak a tűz után három héttel jöttek ki a kriminalisták, és nem is keresték a nyomokat, csak felírták, hogy tényleg tűz volt, s mentek is haza.

A nyilatkozatírás tovább folyik, a rendőr többször is elmondja, hogy ő teljesen független az ügyben, nem tart senkivel, sem a kollégájával, sem a biciklissel. Ez utóbbi mosolyogva visszakérdez: akkor miért van az, hogy eddig már néhányszor megkérdezte tőle, hogy bűnösnek érzi-e magát, de a rendőr bűnössége nem merült fel egyszer sem.

A rend őre is mosolyog, de nem válaszol. Az önbíráskodást a törvény tiltja. S akkor mit kellett volna tennie a bicikliátgurítás helyett, teszi fel a rendőrnek a kérdést a biciklis. Hát, kellett volna hívnia a rendőrséget, szól a válasz. De hát a rendőr ott volt, és nem szólt semmit, akkor még hány rendőrt kellett volna oda kihívni? A biciklis követi a rendőrségi sajtóközleményeket, és nem igazán látott az elmúlt években olyat bennük, hogy autósokat bírságoltak volna meg bringaúton parkolásért.

A nyilatkozatírás baráti hangulatban ér véget. A kerékpáros megadja a telefonszámát, elbúcsúzik a rendőrtől, és már éppen hagyja el az épületet, amikor a felügyelő utána szalad, hozza a cukrászda előtt elkobozott személyi igazolványát.

Az ügyben fejlemény azóta sincs. A bringás az esemény utáni negyedik héten felhívja telefonon a nyilatkozatírató rendőrt, aki azt mondja, hogy az ügyben előrelépés azóta sem történt, ő most épp szabadságon van, de amint hazajön, két hét múlva, megkeresi a fejleményekkel a bringást. A bringás türelmetlenül várja a megkeresést.

Kinél az igazság?

A sztori itt véget ér, egyelőre. A leírt történet az ügynek a bringás felőli megközelítése. A kerékpáros tudja, hogy nem nála van a teljes igazság, és biztos benne, hogy a rendőrségnek és a hölgynek is igaza van a saját szemszögéből nézve.

Biztos benne, hogy amazok másképp látják a történetet, a hölgy például nyugodtan elmesélhetné, hogy: „Egyszer csak odajött hozzám egy izzadt szakállas, hogy miért parkoltam az autómat a bicikliútra. Mi köze hozzá? Ezt még a rendőrség sem meri megkérdezni tőlem. Azért parkoltam oda, mert van. Ha neki is lenne, ő is oda parkolná. Ez a baj ebben a világban, egyesek irigyek, hogy másoknak van."

Persze, ez csak fikció. Lehet, hogy a hölgy már bánja, hogy odaparkolt, és a rendőr is bánja, hogy ilyen stílusban lépett közbe. Majd idővel kiderül.

A kerékpáros még nem bánja az átgurítást, és főleg nem bánja, hogy egy rendőrrel hozta össze a szerencse. Lehet, hogy ha egy átlagemberrel hozta volna össze a sors, most lelkiismeret-furdalása lenne a tettéért, de így abszolút nincs.

ufo-bicikliut-01

A rendőrök tehetnének a legtöbbet azért, hogy a városban zavartalan legyen a kerékpáros közlekedés, és jelenleg ők tojnak rá legmagasabbról. Néhány hete például fél napon keresztül parkolt egy rendőrautó ugyanott, az Alexandra cukrászda előtt a bringaúton, radaroztak, vagy figyelték a forgalmat.

Talán ideje lenne, hogy a rendőrség változtasson picit a szokásain, és támogassa a kerékpáros közlekedést városunkban. A bringás bízik benne, hogy a rendőrség hatalomfitogtató szerepe mellett hamarosan szerepet fog kapni a rendfenntartó szerepe is. Să dea Dumnezeu!


Ki van a két kerekünk!



Azzal, hogy a biciklis szezon kezdete óta több, súlyos sérülésekkel járó, vagy halálos baleset is történt a városban, és azon kívül.

Ezért a héten minden nap megszólítunk egy ismert bringást, egy közlekedési és kerékpárszakértőt, miért érdemes tekerni, és hogyan előzhetjük meg a baleseteket.

Az akció megkoronázásaként pedig csütörtökön 18 órától biciklis felvonulást, critical mass-t tartunk, hogy így hívjuk fel a figyelmet a tudatos, türelmes, óvatos közlekedés fontosságára, a bicikliutak és megfelelő jelzések hiányára.

 

Tekerj velünk »

Nézd meg az útvonalat »



28 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guguka
2014-07-15 12:53:19
Éljen-éljen, nem veszett ki még teljesen a civil kurázsi! Még egy pár efféle civil kezdeményezés/eljárás és talán elviselhetőbb lesz a közlekedés (is) városunkban!
avatar
miszlik
2014-07-15 12:53:20
helyes
Nagyon helyesen cselekedtél UFO, de sajnos a nagy fehér madár (értsd: buta liba) nem fog tanulni belőle...
avatar
PIVSZU
2014-07-15 12:55:23
Ha jogász lennék,ingyen vállalnám,minden szaktudásomat bevetve a bunkó rendőr és csaja elleni teljesen jogos pert.
Igy, mint e városban naponta 20 km-t szenvedő alanyként bicikliző ember,csak együttérzésemet tudom kifejezni,....kissé sziszifuszi harc a kerékpározás a bunkóság közepette....mindennap kulccsal a kézben kellene haladni karcolásra vagy egyéb agresszióra-bevetésre kész...nincs szép szó sem rendőrség sem autósok sem hivatal felé...kanálisok,mélyedések,gödrök,feltúrt szakaszok,asztfal- és úthibák,stb.stb.stb.

Találkozzunk bármilyen rendezvényen ez ügyben.
avatar
guguka
2014-07-15 12:59:11
Azt mondjuk nem értem, hogy miért igazoltad magad, elvileg nem volt szolgálatban a kopó, vagy, ha igen, akkor megint kérdéseket vet fel, hogy miért sütizik szolgálati időben.
avatar
Soós Róbert
2014-07-15 13:01:56
Ufó nagyban játszik, nem aprózza el holmi igazoltatós hiszti miatt... :)
avatar
kópé
2014-07-15 13:48:09
Kiállunk melletted!
Figyelj Ufó.
Én teljesen kiállok melletted és örülök annak,hogy még vannak ilyen emberek akik vállalják a harcot az igazukért. Ha Téged "bűnösnek" kiáltanak ki és nem büntetik meg a hölgyet amiért kétszer is tilosban parkolt és a rendőrt hatalommal való visszaélésért (amiért elvette a személyidet és lelépett vele), akkor szervezz egy biciklis felvonulást amiben a rendőrség visszaélései ellen tiltakozunk, én biztosan ott leszek!!! És persze perre kell vinni a dolgot, stb, nem szabad annyiban hagyni a dolgot!!!
avatar
Emdé
2014-07-15 15:27:30
Feszítsd a húrt , ne hagyd magad.
Le a kalappal , bár én is az autósok társaságát szaporítom de teljes mértékben egyet értek veled . A nőstény meg húzzon bőrt a fogára .

Kár hogy ki van takarva az arcuk , közterületen nem fotózhatod ?
avatar
hunikovacs
2014-07-15 17:13:38
Székely főváros
Székelység,felebaráti szeretet,nemzeti összetartozás és jogállam... szép szavak.
avatar
döbrögi
2014-07-15 17:25:34
Bíró
UFO felháborodása jogos, viszont a kerékpár gépjárművön történő átgurítása nem. A hölgyet tilosban parkolásért a rendőrség lenne köteles megbírságolni, nyilván a fenti helyzetben nem fogja, ami miatt jogosan háborodhatnak fel a törvénytisztelő városlakók.
Összességében igaza van a biciklisnek és okkal háborodott fel a hölgy reakcióján, viszont más tulajdonában kárt tenni, kvázi önbíráskodni, tilos.
Remélem békésen megoldodik a helyzet, és jobban figyelnek majd az emberek egymásra.
avatar
alikay
2014-07-15 18:26:29
ajjajaj
UFO felháborodása persze hogy jogos, de én kötve hiszem sajnos hogy a rendőrség,vagy ügyészség neki adna igazat,mert sajnos nálunk az úgy történik hogy aki feljebb van a ranglétrán annak van igaza, és jelen esetben az a rendőr van feljebb azzal a cicagatyás csajával sajnos
avatar
Soós Róbert
2014-07-15 19:06:39
Simán 'neki kellene fékezni' a kerékpár úton parkolóknak. Hátsó fék, pindur farolással. Aztán jöhetnek a helyszínelők és megállapíthatják, hogy figyelmetlen balfaszok vagyunk :p

De utána az autósok is elgondolkoznának...
avatar
stefensoon
2014-07-15 19:38:47
re: Bíró
avatar
döbrögi
UFO felháborodása jogos, viszont a kerékpár gépjárművön történő átgurítása nem. A hölgyet tilosban parkolásért a rendőrség lenne köteles megbírságolni, nyilván a fenti helyzetben nem fogja, ami miatt jogosan háborodhatnak fel a törvénytisztelő városlakók.
Összességében igaza van a biciklisnek és okkal háborodott fel a hölgy reakcióján, viszont más tulajdonában kárt tenni, kvázi önbíráskodni, tilos.
Remélem békésen megoldodik a helyzet, és jobban figyelnek majd az emberek egymásra.


Nem lehetsz biztos, hogy kárt tett benne. Hogy mégis kész tényként állítod...hát egy kicsit beszélgess el magaddal, hogy miért.
avatar
zterex1
2014-07-15 21:44:11
UFO-nak sok szeretettel:

https://www.youtube.com/watch?v=bzE-IMaegzQ

De mit is várunk a rendőröktől, mikor Szombatfalván a BUSZMEGÁLLÓBA parkolva radaroznak a közlekedésiek.
avatar
Egy a sokból
2014-07-15 21:48:45
Tudtátok-e?
1. Mindenkinek lehet mindenkilapja, még az ominózus oskolának is.
2. Mindenkinek lehet pofakönyve, ha becézett tanügyi káder, ha joghallgató "bugetar" fogtechnikus.
avatar
jutacs
2014-07-15 22:41:14
Na, ez nem magyarul van!
Leirod ugy is?
Itt a legtöbb emberke magyar anyanyelvü.
avatar
Egy a sokból
2014-07-15 23:06:26
re:
avatar
jutacs
Na, ez nem magyarul van!
Leirod ugy is?
Itt a legtöbb emberke magyar anyanyelvü.


Ez magyarul van, csak "kódolva", ne legyen ok a kimoderálásra.
Ha megfejtetted a "feladványt", kérheted az elnézést :)

UI: Ha gondolod segítek, csak szólj. Tipp: barátunk a "gugli".
avatar
jutacs
2014-07-15 23:35:36
Köszi, minek ket hülye ilyen szük kis helyre?
Elviszem egyedül a balhet
avatar
Egy a sokból
2014-07-15 23:45:37
re:
avatar
jutacs
Köszi, minek ket hülye ilyen szük kis helyre?
Elviszem egyedül a balhet


A gyengébbek kedvéért: az "ominozus" iskola szerepel a cikk elején. Azt beírod a "gugli"-ba és az első találat az iskola "mindenkilapja.hu" típusú honlapja. Ott megkeresed om-t. Azt beírod becézve(!) a pofa - face - könyvbe - book és megkapod a kedvest. Onnan pedig a barátot is, akinek ha elolvasod a névjegyét, megérted a többit.


UI. Gondolom most nagyon éhes vagy...
avatar
agressziv kismalac
2014-07-16 06:51:08
Ha a rendőr civilben is igazoltathat, stb. akkor a barátnő általi tilosban parkolás elnézése simán bűnpártolás- civilben. Kiváncsi lennék a rendőrség álláspontjára a civilben levő rendőr eljárásáról, lett-e következménye a nyilvánvaló hatalommal való visszaélésnek, amit nagy okosan még dokumentáltak is - na jó, most ébredtem fel hogy miket irkálok itt összevissza- még hogy következmény, talán haveri vállveregetés. Nem csoda hogy az emberek nem bíznak bennük.
A farkaslaki pöttyösnadrágos tündérke pedig vajon mire tanítja a gyerekeket?
avatar
flaszlof
2014-07-16 10:35:08
Tudatosítani kellene a "hölgy"-el, hogy - viselkedéséből ítélve - azt a francia nőt, aki a németekkel barátkozott (kollaborált) annak a fejét később kopaszra vágták!
Aki gondolja, helyettesítse be!
avatar
blazsek
2014-07-16 14:13:53
re:
avatar
agressziv kismalac
Ha a rendőr civilben is igazoltathat, stb. akkor a barátnő általi tilosban parkolás elnézése simán bűnpártolás- civilben. Kiváncsi lennék a rendőrség álláspontjára a civilben levő rendőr eljárásáról, lett-e következménye a nyilvánvaló hatalommal való visszaélésnek, amit nagy okosan még dokumentáltak is - na jó, most ébredtem fel hogy miket irkálok itt összevissza- még hogy következmény, talán haveri vállveregetés. Nem csoda hogy az emberek nem bíznak bennük.
A farkaslaki pöttyösnadrágos tündérke pedig vajon mire tanítja a gyerekeket?

Van olyan combvillantós szelfi a facebookján, hogy kisgyermekes szülőként bizony elgondolkodnék....
avatar
hunikovacs
2014-07-16 15:38:52
Ahaaa
Sok nő [ moderálva ]
avatar
Barbar
2014-07-17 01:43:27
biciklisáv
Én úgy tudom, hogy a román törvények szerint is, ahol biciklisáv van ott köteles a bringásnak azt használni... ha éppen rajta áll egy autó... arról nem tesz említést a KRESZ, hogy felmentene a kötelességek alól...szóval át kell rajta gurulni.
Ideje lenne már mindig nem a tünetet gyógyítani hanem az okot. Nem lett volna semmi hiszti ha az autós betartja, a párja meg mint rendőr, betartatja a törvényeket...
avatar
otto9876
2014-07-17 16:24:43
állapotok...
Ez az eset tökéletesen tükrözi a romániai(és sajnos a székelyföldi)állapotokat!Senkire nem figyelő bunkó autós,korrupt rendőr,okoskodó,magát Robin Hood-nak képzelő ujságiró.
avatar
watson
2014-07-17 16:29:02
re: állapotok...
avatar
otto9876
Ez az eset tökéletesen tükrözi a romániai(és sajnos a székelyföldi)állapotokat!Senkire nem figyelő bunkó autós,korrupt rendőr,okoskodó,magát Robin Hood-nak képzelő ujságiró.


És a nagyszájú troll :)
avatar
Egy a sokból
2014-07-17 20:18:48
Valami fejlemény?
Alakul-e az ügy?
Ha a rendőrség hallgat, akkor azt jelenti, hogy "vaj van a fejükön" ...
avatar
zufoka
2014-07-17 22:23:08
Még nincs fejlemény
Nem hívtak még fel, de gondolom, hogy a rendőr srác nem feledte, hogy azt ígérte, felhív. :)
avatar
vogul
2014-10-09 13:31:28
polgári
A szubjektív megközelítés, a több légkörös indulat azt mondatja velem, hogy teljes mértékben igazad van. A józan ész és a tárgyilagos polgári szemlélet pedig azt, hogy önbíráskodni még Neked sem szabad.
Legyen ez az eset egy jó tanulság. Mindkét fél részére.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."