Új kampánytrükk: imádkozz Buntával Buntáért

Bunta Levente Szombatfalván kampányol. Új trükkök vannak a tarsolyában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

buntaszorolapszombatfalva01
Bunta szórólap, fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2015. november 05., 15:12
16 hozzászólás. 

Amióta egy megyei politikus lejáratta a felavatás fogalmát, ünnepélyesből nevetségesbe degradálva azt, újabb kampánytrükkökre van szükség. Bunta forradalmi ötlettel állt elő, a módszer tesztelés alatt van. „Gyere, imádkozz Velem a megvalósításaimért", kábé ez lenne a mondanivalója az új technikának, mely az összefogás nevében a „Gyere, imádkozzunk együtt a megvalósításainkért" című köntösben kerül forgalomba. És ha már ima, akkor partner az egyház, aki semmi jóból nem hiányozhat.

Hasonló módszerrel már évek, évtizedek óta kísérleteznek a politikusok, általában sikerrel. Akkor mégis mi az új a Bunta módszerében? A bátorság. A szókimondás. Az, hogy meri nagyban csinálni, és meri vállalni. Eddig a politikusok sunyiban csinálták ezt, a papokkal kézenfogva, és a hívő nem is tudta, hogy mibe csöppent bele, csak azt hallotta, hogy köszönjük a megvalósításokat, és adjon Isten erőt elöljáróinknak, hogy folytathassák. Ennek vége.

Buntától kezdve más időszámítás kezdődik a fizetett misék területén, mert a hívek meghívókat kapnak, és teljesen mindegy, hogy elmennek a misére vagy sem, úgyis értesülnek arról, hogy a környéken megvalósítások történtek az elmúlt időszakban, és az ügyben imádkozva lett. Ez kábé kétszer hatékonyabb, mintha a város szombatfalvi kijáratához kiraktak volna egy óriásplakátot, melyen a pap kezet fog Buntával, vagy hátulról ráteszi a kezét a vállára.

Egyébként nem butaság a városháza pénzén kampány-szórólapot nyomtatni és megszórni vele a várost. Persze, jobb lett volna mindezt egy jó minőségű üzenettel megtenni, mert ez a szórólap szakmailag elég gyenge. Ahelyett, hogy az összefogás fontosságát hangsúlyozná például, vagy valami nagy lelki töltetű megfoghatatlan semmiről szólna, inkább leereszkedik a földi síkra, s egy zsenáns felsorolásba kezd, melybe már az elején bele is bukik. Mert hogy van az, hogy az „eredményesen elvégezhettük a modernizálási és építési munkálatokat" után rögtön a felsorolás azzal kezdődik, hogy „elkezdtük a Templom utca felújítását". Akkor most mi lett, elvégezték a munkálatok elkezdését?

buntaszorolapszombatfalva00

Nem beszélve arról, hogy a Templom utca felújítása botrányok sorozata, szóval nem az a beruházás, amivel egy épeszű politikus nagyon bőcselkedne. Aztán az anyag végén is az a lefalusizás amatőrizmusra utal, azzal a „várjuk a szombatfalviakat és a városlakókat" szöveggel. Egyébként a szórólap szövege végig unalmas fanyelv, lehetett volna csempészni bele valami felemelőt, valami lelkesítőt, hogy a választópolgár úgy érezze, része ő is egy csodálatos teremtési folyamatnak. Na, de mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. S ahogy tudja. Mi ingyen több tanácsot nem adunk.

Kíváncsian várjuk, az új kampánymódszer mennyire válik be és mennyire fog regionális szinten elterjedni. Drukkolunk Buntának. Hajrá, Bunta Levente!



16 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2015-11-05 16:04:30
A pap röhögése benne van a pakliba...
avatar
puiemunta
2015-11-05 16:14:49
Koszoni a halal
Amugy is mit kell megkoszonni a draga polgarmester urunknak? Talan azt, hogy az adonk egy toredeket a varosra koltik? Ezt mi fizetjuk ki, nem az o erdeme, hogy van penz ilyensmik megvalositasara.

Az viszont az ok erdemuk, hogy megjelenik a postaladamban havonta az a szemet, propaganda ujsag, amivel elsikkasztottak egy vagon penzt, es most egyes erintettek leleptek a szinpadrol.

Sok olyanrol nem hallottam, hogy egy jo palyazatot megnyert volna a polgarmesteri hivatal, es abbol modernizaltak volna barmit is. Azzal esetleg lehetne bolcskodni, szentte, lovagga avatni az erintetteket. Van egyaltalan palyazati osztalya a varosnak? Megneznek egy kimutatast az utobbi 4-8 evrol, hogy hany es milyen nagysagrendu palyazatokat nyert meg a varos.
avatar
guguka
2015-11-05 17:09:29
no ez az, ami undorito, es ezert is fordulnak el egyre tobben a vallastol, mert egyutt kampanyol pap s polgarmester.
Szegyellheti magat a SzentGyorgy katolikus templom apraja-nagyja.
avatar
Egy a sokból
2015-11-05 18:50:03
Kiváncsi vagyok, mit szól mindehhez a Főesperes és a Gyulafehérvári Érsekség...
avatar
jutacs
2015-11-05 20:31:30
Alattvalók!
Boruljatok térdre és adjatok hálát a templomban Bunta Úrnak, hogy nemes kezével és nemes pénzével aszfaltot borított gyarló talpaitok alá.
Régen nem voltak ilyen kulturáltak az emberek, és pl. Széchenyinek nem rendeztek hálaadó misét, igaz ö csak valami pallót építtetett egy Duna nevü patakon, nem mint a mi szent Buntánk.
Ora et labora!
avatar
jutacs
2015-11-05 20:47:50
A papok gerincét igencsak megpuhítja a pénz és a hatalom közelsége.
A legnagyobb gazembert is áldott jó emberként temetik el - ha elég vastag a bor'iték.
A hatalom mosolyáért pedig bármilyen eszme mellé odaállnak
avatar
Gazsó
2015-11-05 21:25:36
Hálát adni Istennek igenis szoktak a hívő emberek!
Egy egyszerű hálaadó szentmise volt! Aki ott volt hallhatta, hogy senki nevét, vagy érdemét nem méltatták. Én például nap mint nap hálát adok az Istennek mindenért amiben részem van és amit sikerül elvégeznem - ezt pedig örömmel teszem, mert az ő segítsége nélkül nem sokra mennénk - ez olyan nagy baj? Hálát adhatnátok ti is, azért hogy ilyen éles elmével látott el benneteket az Úr, hogy ilyen ""komoly cikket" vagy kommenteket tudtok írni, de nem ártana azért is imádkozni, hogy ezt az elmét valami hasznos dologra tudjátok használni életetekben!
avatar
jutacs
2015-11-05 21:57:37
Ceausescu 2 gyárat adott a városnak, többezer embernek ezzel munkát, családjaikkal együtt több tízezer embernek kenyeret, megmaradást a székely szülöföldön.
Figyelek, mikor lesz neki hálaadó mise.
Ha a politikusok összeszürik a levet a papokkal, az a népbutítás hatványozott formája.
avatar
Molnár Krisztián
2015-11-06 08:22:35
Reklámos agyf_sz
Na szijasztok gyerekikkk.
Inkább készítettek volna egy joo kis beba_os live-ot!!
Ugyan mar, nem eleg a 20 perc reklam mise utan, mar ez is... Mi johet meg? Imadkozzunk a DNA betyaros harcaert, vagy az ANAF keresztes haborujaert a kispolgárok ellen, esetleg, hogy ki ne fogyjon a Marefali patakbúl a kaviccs? :)) Sziip,, na megyek és iszok kis pájjinkát. Inkább, mint hogy oda betegyem megeccer a labam.
avatar
ooloo
2015-11-06 08:39:40
re:
avatar
Egy a sokból
Kiváncsi vagyok, mit szól mindehhez a Főesperes és a Gyulafehérvári Érsekség...


Azt biztosan belefoglalja, hogy ejnye-bejnye unitáriusok
avatar
Molnár Krisztián
2015-11-06 09:28:25
ooloo
Ejnye-bejnye unitariusok?
Foesperes es ersekseg a katolikusoknal van te nokedli!
avatar
taylor
2015-11-06 10:03:58
re: Hálát adni Istennek igenis szoktak a hívő embe
Milyen az élet a középkorban Gazsó?
avatar
ooloo
2015-11-06 15:50:09
re: ooloo
avatar
Molnár Krisztián
Ejnye-bejnye unitariusok?
Foesperes es ersekseg a katolikusoknal van te nokedli!


Ha valamit nem értesz akkor kérdezz rá. Nem akkora szégyen az mind amekkora bunkó lettél ezzel a beröffenéssel. És utólag egy jó atnács, fogadd meg mert ahogy látom sokszor lesz rá szükséged. Éspedig: az eszed legyen mindig gyorsabb mint a szád. te fehér madár
avatar
Molnár Krisztián
2015-11-06 16:02:54
ooloo
Na jonnek az irigyek...
avatar
HErBY
2015-11-06 16:16:39
Tokamalac
Na csóóó. A disznyó mindenit, mi van itt ?!
avatar
Molnár Krisztián
2015-11-06 16:17:43
Tokamalac
Naa, te is megjotte te nokedlikepu? Faj meg a dinnyee?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."