Halálos turné Dancs Annamarival

Öngól vagy baki a javából? Soha ne múljon el annak a turnénak a címe, amivel a méhnyakrák elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

turnefoto
Fotó: Dancs Annamari
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. február 09., 11:43
3 hozzászólás. 

Erdély egyik legnépszerűbb énekesnője, a Budapesten élő Dancs Annamari nagyszabású turnén van szülőföldjén, februárban több erdélyi városban lép fel. Nincsen egyedül, hiszen két nagyon ismert előadó, a táncos-komikus Laki Péter, és a musicalénekesnő Janza Kata is benne van a produkcióban.

Január elején még nincs méhnyakrák

A turnét még január első felében meghirdették, legalábbis erről tanúskodik a Maszol január 11-én megjelent beharangozó cikke. Ebből megtudhatjuk, hogy kilenc erdélyi nagyvárosban turnézik két kollegájával, a Soha ne múljon el címet viselő operett, musical és könnyűzene gálával Dancs Annamari, a Budapesti Operettszínház szólistája. Tervezték már korábban is, de Annamari színházi elfoglaltságai miatt nem ért rá.

Szó nincs a cikkben méhnyakrákról és az RMDSZ Nőszervezetéről. Sőt, Annamari honlapján egy interjút is találtunk a turnéról, ami január 18-án jelent meg és abban sem említi sem az RMDSZ Nőszervezetét, sem a szűrővizsgálatok fontosságát.  

Eddig rendben is van, a Soha ne múljon el című dal Annamari egyik legismertebb dala, ami néhány évvel ezelőtt jelent meg. Szerelmes dalról van szó, nem a fájdalom elmúlásáról.

A hónap végén már vetik a keresztmarketinget

Néhány nap múlva, pontosabban január 26-án az RMDSZ Nőszervezezetének honlapján megjelent, hogy a „rendezvény-sorozat keretén belül az RMDSZ Nőszervezetével együttműködve, a méhnyak-rák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, közösen fogalmazva meg az éves rendszerességgel elvégzett szűrés szükségességét." Na, itt fogtam padlót, amikor egyik kedves ismerősöm felhívta a figyelmemet erre.

Attól, hogy a méhnyakrák elleni küzdelem fontosságát jelző koncertturnénak az a címe, hogy Soha ne múljon el.

Sejtésem szerint az történhetett, hogy az RMDSZ Nőszervezetének kapóra jött ez a turné és „beszállt" Dancs Annamari mellé anélkül, hogy megnézte volna, mi is az előadások címe. Választási évben több szokott lenni a koncertturné szép szűk hazánkban, mint a nem választási években. A politikusok főleg ezekben a tüzes időszakokban igyekeznek népszerű művészek, előadók, vagy egyszerűen csak ismert emberek mellé dörgölőzni, csatlakozni, hogy az illető népszerűségéből valami nekik is leessen. Nem érnek rá címekkel bíbelődni.

Ilyen és ehhez hasonló kínos bakik voltak és lesznek még, főleg az április-májusi időszakban, amikor egymást érik majd a választási kampány „jóvoltából" létrejövő koncertek és más rendezvények.

De egyelőre megnyugodhatnak a székelyudvarhelyi hölgyek, - főként, ha rendszeresen járnak rákszűrésre - , városunk nem szerepel a Soha ne múljon el turné állomásai között.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Gábor Lajos
2016-02-09 16:20:37
Világ életemben nem gondoltam volna, hogy egy politikai jellegű cikkhez fogok hozzászólni, főleg egy olyanhoz, amiben egyszerre szerepel a méhnyakrák, illetve Dancs Annamari neve. Távol álljon tőlem, hogy bármilyen szervezet védelmére is próbáljak kelni. Viszont itt egy olyan próbálkozást látunk, ami VALAMI JÓT igyekszik elérni. Miért nem vonatkoztatunk el attól, hogy éppen ki szervezi, milyen céllal vagy milyen bakit követ el közben, ha az eredményben lehetősége van valami jó dolognak születnie, neadj'Isten megelőznie néhány súlyos betegséget?

És ki tudja.. még az is megtörténhet, hogy valami őszinte tenni akarás övezi a szándékot.
avatar
mz
2016-02-16 08:44:18
Jót csak jól!
Minden bénaságunkat nem lehet tenni akaró jó szándékkal elkendőzni. Próbáljunk meg igényesebbek lenni, hátha jobb lesz úgy nekünk.
avatar
Egy a sokból
2016-02-16 15:08:38
....
Pontosan mi ne múljon el soha?
A méhnyakrák, vagy az ellene irányuló küzdelem? ... Egyik sem kecsegtet sok jóval :))


Ez a bénázás felsőfokának számítana, ha nem az udmr-ről lenne szó ... ott sajnos ez alap...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."