Miért nem tömik már be a gödröket?

Nem csak a hóeltakarítók nincsenek felkészülve a télre soha, az aszfaltozókat is meglepetésszerűen érte a tavasz. Most javítják gépeiket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

aszfaltozaskeses01
Késik az aszfaltozás, fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2017. április 07., 13:48
3 hozzászólás. 

Néhány hete piszkáltuk a városháziakat egy sajtótájékoztatón, hogy miért nem tömik már be a gödröket. Azt mondták akkor, hogy azért, mert a hideg aszfalt nagyságrendekkel drágább, mint a normális, és nem akarják pazarolni az adófizetők pénzét. Mert, akármennyire is meglepő, mondták, március elején még csak hideg aszfaltot lehet kapni, az aszfaltkeverő telepek csak március 15 után indulnak be.

Azt ígérték akkor vezetőink, hogy amint az időjárás megengedi, és az aszfalttelepek beindulnak, egyből állnak neki a gödörtömésnek. Nemzeti ünnepünk óta három hét telt el, gödörtömés sehol. Megkérdeztük a városházát, há mi a helyzet.

Válaszukból kiderült, a Straviát meglepetésszerűen érte a tavasz, most javítják gépeiket. A városháza pedig nem tudja más céggel elvégeztetni a munkálatokat, ha ezek nyerték meg a közbeszerzést. Alább közöljük a városháza teljes válaszát, s közben csodálkozunk, hogy ennek a cégnek, hogyhogy adnak még munkálatokat.

A március 15. után kezdődő aszfaltozási ígéretünket arra alapoztuk, hogy a munkálatokat közbeszerzési eljáráson elnyert cégnek időben kiküldtük a munkakezdési felszólítást. Szerződésünk értelmében egy ilyen dokumentum kézhezvételétől számított legkésőbb 20 napon belül a szerződött cég kötelezően el kell, hogy kezdje a munkát. Ezt részben meg is tette, mivel az aknafedlapok cseréjének munkálatai valóban elkezdődtek már két hete.

 

Ezzel szemben a kátyúzási munkálatokat nem kezdték meg, ezért a városvezetés 2017. április 3-án reggel 9 órára a polgármesteri hivatalba hívta a szerződött cég vezetőjét, műszaki vezetőit, hogy elfogadható magyarázattal szolgáljanak arra vonatkozóan, hogy miért nem kezdték meg az aszfaltjavítási munkálatokat annak ellenére sem, hogy minden feltétel adott volt ehhez.

 

A STRAVIA GROUP Kft vezetője arról tájékoztatott, hogy aszfaltkeverő berendezésében a március 14-én jelzett hibás alkatrész cseréjét követően most egy újabb alkatrész hibásodott meg, így további egy hét haladékot kértek a munkálatok elkezdésére. Arra a kérdésre, hogy miért nem szerzik be az aszfaltot ilyen esetben egy másik cég keverőállomásától, érdemben nem kaptunk választ.

 

A márciusi hidegekre való hivatkozáson túl, az alkatrészek sorozatos meghibásodásának és javítási időigényének kifogásait pillanatnyilag a jelenlegi esős időre hivatkozás újabb kifogásával egészítheti ki a vállalkozó, amire hivatkozva tovább halasztható a kátyúzási munkálatok elkezdése.

 

A legutóbbi személyes megállapodás értelmében legkésőbb 2017 április 10-én, hétfőn kezdődhetnek a kátyúzások Székelyudvarhelyen.

 

Ugyanakkor a jelenlegi közbeszerzési eljárás és törvényesség ilyen esetekben megnehezíti a hivatal dolgát, mert a törvény értelmében csak a nyertes céggel végeztethetőek az illető munkálatok.

 

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Székelyudvarhely 2017. április 7.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
persze
2017-04-07 23:22:11
stravia
Stravia= Gas Tours. akkor tehat No Comment
avatar
bara77
2017-04-15 22:20:46
Hajrá Udvarhely!!!!!!
avatar
jozsef35
2017-05-15 12:42:44
Ma május 15.-ét írunk és még mindig tart (vagy el sem kezdődött?) az aszfaltozás, jellemzően semmi nem történik, mégis visszasírjuk Buntát?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."