Trianon-botrány a Pallóban

Fogalmunk sincs, de mindenkinek van véleménye.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Fotó: ziarharghita.ro
Fotó: ziarharghita.ro
szerkesztoÍRTA: SZILÁGYI ISTVÁN
2018. szeptember 20., 12:54
1 hozzászólás. 

Adott egy romániai kisebbségi magyar iskola, egy magyarországi testvériskola, egy közös program június 4-én (éppen a trianoni évfordulón avagy szépen mondva: a nemzeti összetartozás napján), az iskola udvarán megjelenő Nagy-Magyarország térkép, ami utólag eltűnik az aszfaltról és az internetről egyaránt.

A tanügyminisztérium politikai-szeparatista akciót lát benne és fegyelmi eljárásra utasítja a tanfelügyelőséget és az iskolát. Csak azt nem értjük, hogy miért nem irredentáznak? Az legalább fogalmi szempontból helyes.

Görbe Péter megyei főtanfelügyelő nem hiszi, hogy erről lenne szó, de elemezni fogja a helyzetet. Korábban azt állította, hogy a Kárpát-medencei magyarság földrajzi elhelyezkedését ábrázolja a térkép, ez volt a diákoknak kiadott feladat. De akkor hol élnek a román, szerb, szlovák és más nemzetiségű testvérek?

Az iskola vezetősége egyelőre nem nyilatkozik az ügyről, de kénytelen felállítani a fegyelmi bizottságot, kivizsgálni az ügyet. Korábban sem tagadták a rajzot, csak azt, hogy semmi köze Trianonhoz. De ki hiszi ezt el, ha éppen június 4-én történt?

Az RMDSZ udvarhelyi szervezete kiáll az iskola mellett, mert nekik miért szabad nagyromániázni egész évben, nekünk miért nem szabad magyarkodni.

Mi pedig állunk és nem értünk semmit, de szeretnénk tudni, hogy mi volt a felelős tanárok fejében, amikor ezt ügyesen kifundálták és naivan azt hitték, hogy szó nélkül hagyják Bukarestben.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-09-22 14:30:45
A verekedés úgy kezdődött, hogy a komám visszaütött.
Szerintem, eldönthetetlen, melyik nemzet ártott többet a másiknak.
Bár a románokat sohasem tartották Erdélyben nemzetnek, ezért valószínűleg 100 éve születtek, de nemzetként, csak olyan csoportnak,mint a cigányok.
Valahogyan 100 év alatt annyian lettek , hogy Erdélyben utazva a magyar szó már csak fehér holló.
Mit lehetne tenni,hogy az elefánt ne tapossa el az egeret?
A legokosabb, ha Szíjártó átadja a hadüzenetet, és a hós magyar sereg sz@rrá veri a székely legényeket az első sorba toló román hadsereget.
A győzelemnemkétséges ,hiszen a magyar teljes hadsereg mind a 17 ezer katonája simán leveri a 80 ezres román hadsereget,plusz 80 ezer tartalékosát,tankjuk is csak 900 van,vadászgép 16, ellenben a magyaroknak van 4 vadászrepülőjük és 17 darab gördülőképes tankjuk,nulla támadóhelikopter.
Bátraké a szerencse!
A legjobb védekezés a támadás

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."