Amikor a főnök imidzsét pozitívra aszfaltozzák

Kicsi ide, sok oda, egyik kutya, másik eb – az aszfaltozás mindig is vitát szült és ez alól Székelyudvarhely sem kivétel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

stories_/Szasza/Itthon/Kozelet/rozsaaszfalt0208/
stories_/Szasza/Itthon/Kozelet/rozsaaszfalt0208/
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. szeptember 11., 13:37
5 hozzászólás. 

Aszfaltozás, mint politikai tőke – ha az ember végigmegy Udvarhely utcáin és friss aszfaltot lát, arra gondol, hogy vajon kik laknak itt, hogy nekik leaszfaltozták? Adja magát a kérdés, hogy kik ezek az aszfaltbetyárok, akiknek az utca többi lakója annyit köszönhet? „Om mare, om în stare, dom'le!" – hallanám egy hegyen túli román kisvárosban a választ, s ha nagyon utánajárnék, valószínűleg valamelyik templom falán meg is találnám az illetőt.

Itthon_Kozelet/rozsaaszfalt0208

 

Nálunk nem festenek templomba öltönyös jótevőket. Más falakon vannak ők szétmaszatolva, mégpedig virtuális, nem kézzelfogható falakon. Olvasom, hogy úgynevezett „ellenzékiek" szóvá tették, hogy nem igazságosan aszfaltoznak mostanában, mert szerintük

 

személyfüggő az aszfaltozás,

holott nem kéne az legyen. A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy széles e városban volt korábban is aszfaltozás olyan utcákban, amire a fent idézett egyik közszereplő egyáltalán nem mondott nemet, sőt. Akkoriban ő vezette ezt a várost, s harmadik mandátumának ideje alatt állandóan hangos volt a város közvéleménye attól, hogy miért ez az utca, miért nem másik, miért egyirányúsítás, miért kétirányúsítás.

Az aszfaltozással együtt járó forgalomváltozást sem vette mindenki jónéven, ugyanakkor nem árt tudni, hogy helyhatósági választási kampány négyévente van. 1996, 2000, 2004 és 2008 nemcsak a labdarúgó Európa-bajnokságokról híresültek el, hanem a helyi választási adok-kapokról is. Arról, hogy egyesek jelzett évek tavaszain újult erővel temetkeztek bele a munkába azért, hogy júniusra a főnök imidzse lehetőleg nagyon pozitívra legyen aszfaltozva. Akarom mondani felépítve. Aszfaltoztattak,

 

nyilatkozgattak, baszogatgattak, szitkozódgattak,

szamizdatújságozgattak, elszámolgattak – utóbbit nem mindig. Próbálkoztak, na. Mi pedig közben rájöhettünk az új aszfaltrétegeken melegedő miccssütők és sörcsapok között, hogy az említett évszámok azért is fontosak, mert ezekben valósult meg a legtöbb utcaaszfaltozás, illetve az ezeket megelőző években. Volt, aki nem ért rá focimeccset nézni sem, mert azon dolgozott, hogy mások majd dolgozhassanak, illetve szalagvágásban segédkezett az ellenzéknek vagy éppen az aktuális helyi hatalombitorlónak. Vannak olyanok is, akik mindkettőnek, tehát 1996 és 2008 között is avatott aszfaltozott utcát, de a 2008-2011-es időszakban is minden héten jelen volt egy szalagvágáson.

Visszatérve a focira: nevezett Európa-bajnokságokon a kiesős szakaszban vannak döntetlenek, de valaki mégis továbbjut. A csoportmeccseken szoktak döntetlenek is lenni – viszont ezek is sorsdöntőek, mert az utolsó körben azzal a fránya egy ponttal is tovább lehet jutni. De ki is lehet esni. Seggre lehet ülni. A lágy, meleg vagy a kemény, kihűlt aszfaltra.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2011-09-11 17:56:09
Nem ertem ennek a cikknek mi ertelme van? Jeno frocsog vmi marhasagot erre ti irtok egy cikket. Bravo. Ha ugy lenne ahogy Jeno frocsog , ezek szerint a templom utca mar reg aszfaltozva kellene , h legyen. Es itt mar megdolt az elmelete Jencinek. Ellenben vele, mert a Lejto utcara hamar kerult aszfalt...Es ki tudja, h miert :whistle:
avatar
isty_21
2011-09-11 20:21:16
megint egy elvakult RMDSZ-es varslako aki nem latja a fatol az erdot, hogy egyik kutya masik eb, egyik se jobb a masiknal, ezert is nem mentem el szavazni az utolso ket valasztason mert semmit sem er.
avatar
Soós Róbert
2011-09-12 09:02:45
Nem azért gyerekek, de ti olvastok is, vagy csak írtok? Vagy nem is olvastok, nem is írtok, csak beteszitek a lemezt? Mert akkor olvassátok el még egyszer.

Itt mind a két oldal kapott egy-egy sapkát, csak persze mindenkinek a saját sapkája fáj jobban.
avatar
Divasz
2011-09-12 15:02:08
Nekunk is van elado hazunk part tagoknak az utcankban...Ja es egy saros utcank is ....:P
avatar
enisitt
2011-09-13 10:11:14
S jenci legelsonek nem a tabor negyedi szuloi haznal keszitette el az utat, mert ugye az fontos kozlekedesi folyoso, szoval ha ugy is van ahogy allitja akkor is bagoly mondja verebnek nagyfeju

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."