Fekvőrendőrben gyengék vagyunk

Csintalanok mifelénk a fekvőrendőrök. Sehogy sem akarnak úgy feküdni, hogy mindenkinek jó legyen. Pedig van rá példa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

EmeltAtjaro
EmeltAtjaro
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. október 05., 17:17
8 hozzászólás. 

 

Átjáró, fekvőrendőr, forgalomlassító, az olajteknő ádáz ellenessége. Így is meghatározhatjuk az új, emeltszintes átjáróinkat. Az ötlet jó, a szükségesség mindkét helyen indokolt viszont a kivitelezés megint csak a megszokott.

EmeltAtjaro

Nem keresem a kákán a csomót, és örvendek annak, ami van, csak továbbra is úgy gondolom, hogy mi, a mindennapos használói megérdemeljük a minőségi munkát. E helyett utcaakadályt kaptunk. Ami, ha nem figyelünk, komoly kárt tesz az autónkban. Igaz, lassítja a forgalmat, csak nem mindegy, hogy milyen áron.

 

Fekvő rendőrben sohasem voltunk jók

Emlékszünk, amikor felkerültek az első, fekvőrendőrnek csúfolt aszfaltkupac-csíkok az Eötvös József utcában? Miután már csak az átutazó sofőrök jártak arra, jobbnak látták felszedni.

Most hasonló cipőben járunk az új, emelt gyalogátkelőkkel. A Csíkszereda felőli bejáratnál felszerelt, modernebb bukkanók sem váltak be. Miután többedjére sem sikerült rendesen odafogatni, már nem is indokolt a szükségessége.

EmeltAtjaro

Kétségtelen, megszokjuk az újakat is, miután odadörgöltük autónkat és jobb híján arra járunk továbbra is. De abban kiegyezhetünk, hogy a lassított forgalom, nem egyenlő az akadályozott forgalommal.

A megoldás sem lenne bonyolult, mindössze megfelelő szöget kéne hagyni a felhajtásnak és nem ártana, ha felhajtás után nem buknánk le egyből a túloldalon. Egy kis szerkezeti átrendezéssel nem csak funkcionális, de még praktikus, és autóbarát is lehetne az átkelő.

 

Térkőre fessük az ördögöt

Az is kérdéses, hogy hova lett az átkelőt jelző útfelületi jelzés. Úgy szokás, hogy az átjárót jelző fehér sávokat az alaptól eltérő színű fehér vagy ahhoz közeli térkővel rakják ki. Ezzel megoldják a lekopás lehetőségét. Itt marad a festegetés-kopás-festegetés.

EmeltAtjaro

A bukkanót jelző tábla is kikerült pár nap késéssel. A sofőrök addigra már megtapasztalták, hogy valóban ott van. Legalább az átutazóknak van esélyük.

A lassításra ösztönző, vagy az iskolát, átjárót előre jelző útfestések továbbra is elmaradtak.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zsoltika90
2011-10-05 18:28:37
Tenyleg nem vmi szuper...akik arra jarnak azok mar olaj csikot is lathattak parszor...:P
avatar
blackbird
2011-10-05 19:03:54
A fekvorendorben gyengek vagyunk, az nagyon enyhe kifejezes. Nevetseges, hogy itt mindent ra lehet sozni az emberek nyakara. Ki a fene vette at azt a munkat? Egy 5 eves gyerek is jobbat tudna tervezni. Meneszteni kellene a sok benat(es nem azokra gondolok, akik csinaltak)!!! Lenyeg az, hogy a penz legyen elteve, mindegy, hogy hova.
avatar
bazeee
2011-10-05 19:38:06
"...hogy a penz legyen elteve, mindegy, hogy hova" A lényeg hogy bizonyos százaléka vándoroljon vissza a zsebbe is :)
avatar
Szatee
2011-10-05 19:58:37
Naigen
A minap említettem a témát Bedőházinak és örülök, hogy foglalkoztok vele, de ettől még a kupacok ott maradnak sajnos. Szerintem akik ezt készítették, életükben nem látták még, hogy az ilyet hogyan szokás készíteni. Néha nem ártana más városba elmenni legalább levenni a mintát. Nem utolsósorban ha már lassításról van szó, olcsóbb lett volna két-három csík rázókővel megoldani az átjáró előtt és akkor az autó alja és olajteknője sem lenne veszélyben. Azonkívül a figyelmeztető tábla az Orbán Balázs utca felől érkezve a hídnál van, ha azt nem vetted észre a kanyarban már esélyed sincs ugratás vagy koppanás nélkül megúszni. Valóban szükség lenne még jópár helyre hasonló dolog, de ez a két "halom" röhejes...
avatar
zterex1
2011-10-05 20:15:42
Csíkszeredában sem kutya a fekvőrendőr. Szerintem az egész megyében nincs egy jól tervezett hasaló zsaru.
Lehet, hogy a tervező csak gyalog jár?
De így legalább az off road versenyt is közelebb meg lehet rendezni.
avatar
blackbird
2011-10-05 21:50:13
re:
avatar
bazeee
"...hogy a penz legyen elteve, mindegy, hogy hova" A lényeg hogy bizonyos százaléka vándoroljon vissza a zsebbe is :)

Ez egyertelmu
avatar
kicsikatka
2011-10-06 11:49:02
úgy jártam ezekkel a kupackákkal, hogy lassítottam annak rendje módja szerint, ahogy illik, erre mögöttem jött egy menő csákó, szőke cicababával az anyósülésen, és megelőztek a fekvőrendőr tetején, ott ők is belassítottak, és "vettél almát" nézéssel benéztek az autómba, hogy ki vagyok, h ily pofátlan módon lassítani merek a fekvőrendőrön... Azt se tudtam, sírjak-e vagy röhögjek kínomban. Na így jártam b+ :)
avatar
alidzsi
2011-10-06 13:02:35
Az tény,hogy ezek elég gyengusra sikeredtek :) Picit jó lenne finomítani rajtuk :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."