Sok mocsokkal jár a megtisztulás

Reggeli zuhany és iszappakolás. Ennek is megvan az ára és mi ki is fizetjük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

MocskosViz
MocskosViz
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. január 31., 17:15
2 hozzászólás. 

Nem tudom, hogy meglepődjek vagy csak legyintsek arra, hogy ismét elloptak egy aknatetőt. Elszomorító, mert azt jelenti, hogy még mindig vannak olyanok, akik átveszik az ilyen fémet. Azonban az már elgondolkodtató, hogy emiatt víz nélkül marad a fél város: egy eltűnt aknafedél és máris évtizedeket repülünk vissza a múltba, amikor ez a szolgáltatás enyhén szólva is rengeteg kívánnivalót hagyott maga után.

MocskosViz

Nem érintette azt a városrészt a vízkiesés, ahol én lakom. Legalábbis azt hittem. Este a toalett lehúzása után csak megállapítottam, hogy barna „cucc" jön egyik-másik helyről. Reggelre már teljesen elfelejtettem a vizes incidenst, nem úgy, mint azok, akik hétfő reggel óta kellett nélkülözzék. Késésben voltam, így gyorsan beálltam zuhany alá és megengedtem a vizet.

Először csak a szolid iszapszag csapott meg. Gyorsan leellenőríztem, hogy a mocsárillatú Axe tusfürdőt használtam-e. De nem. A következő sokk a lefolyónál örvénylő víz színe volt. Valamiért Tompa László lófürösztése jutott eszembe, ahol nem Imrével és nem is Áronnal azonosultam. A zuhany végeztével nem tudtam eldönteni, hogy most akkor „lecsutakoltam" magam, vagy inkább összekentem?

MocskosViz

A fogmosásnál mindenképp jól jön az adalékos víz, ugyanis a benne lévő homokszemcsék csiszolóként működnek, így a fog elszíneződését okozó lepedéket fantasztikus hatékonysággal tudják eltüntetni. Azok akinek több idejük van, vizezzék be magukat majd dőljenek hátra és várjanak amíg elpárolog a víz. A visszamaradó „iszappakolás" gyógyhatással lehet a bőrükre. Persze azért kérjük ki orvosunk, patikusunk vagy az Aqua Nova szakembereinek véleményét a káros mellékhatások elkerülése érdekében.

MocskosViz

Használjuk nyugodt lelkiismerettel a csapból kapott bónuszokat és ne zavarjon, hogy máskor kemény pénzeket fizetünk a fogorvosnál a polírozásért vagy a spa szolgáltatásokért, ugyanis ezt a „szennylét" a tisztított víz árán fizetjük. Remélem nem jár bérlettel, csak alkalmi és nem ismétlődő esetről van szó.

 

Álmodik a lófürösztő

Ha szóvá tesszük, hogy nem igényeljük az iszappal dúsított vizet, akkor hamar szembe találhatjuk magunkat a Balkánon oly nagy igyekezettel adott válaszokkal, hogy örüljünk, hogy ilyen is van. És ne a hibát keressük, hanem vegyük figyelme, hogy hajnali négyig dolgoztak a probléma elhárításán. Ennek valóban örvendek, csak hogy ez a munkájuk és ha a rendszerbe „homok" került, akkor azt ki kell szedni és nem végigdaráltatni. A szennyezett vizet miért nem lehetett kiengedni a rendszerből, majd tiszta vízzel feltölteni s csak azután indítani el a szolgáltatást a fogyasztóknak? Talán mert azt nem fizeti ki senki? Több a munka vele? És minek, ha így is lehet?



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lulu68
2012-01-31 17:57:20
AQUA NOVA-nak.
Nagyon jó ez a cikk, gratula a szerkesztönek.Tudja a fene hogy kinek van igaza mert ha a tisztelt szolgáltató reggelig dolgozott a hibán ( mert hát ez volna a dolga ugy-e ) akkor miért este jött a szennylé ? Na de ez van, én csak annyit kivánok nekik hogy mivel elméletileg ez ivó viz naponta szürcsöljenek egy kicsit belöle !!!
avatar
perretz
2012-02-01 06:31:45
A szutykos viztol eldugodott a falba szerelt vizvezetekunk. Ki kell bontani a csempet es a falat, ki tudja milyen hosszan. Kerdem en, ezt nem a (nem)tisztelt Aqua Nova kellene fizesse? S meg ki is kell fizetni a sarlet amit kapunk.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."