Bezár az alsó G.

Rockkoncerttel búcsúzott a G Music Pubtól volt tulajdonosa. Új idők a pincekocsmában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Zujge01

Less be a Zújgébe!

Pénteken megnyílt, hétfőn megnéztük, vannak-e ott...
FelsoG01

Bekukkantottunk a Felső Gébe

Megmutatjuk neked is, hogy mit találtunk.
gcafeszomoru

Az életünket hordták ki az ajtón

A G. Café „otthontalanul" maradt törzsvendégei...

Új tulajdonos, új rend lesz a rockkocsmában. Fotók: archív/Kakasy Botond
Új tulajdonos, új rend lesz a rockkocsmában. Fotók: archív/Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. július 11., 16:40
0 hozzászólás. 

Búcsúbulira hívta össze a hétvégén a G Music Pub látogatóit Orosz-Pál Levente székelyudvarhelyi vállalkozó, aki másodmagával működtette a rockkocsmát az elmúlt hat évben. Zenekarával, a Transylvania Rock Banddel és ikonikus magyar rockballadákkal köszönt el, átadva helyét az új tulajdonosoknak, akik nem sokat árulnak el magukról.

A székelyudvarhelyiek körében csak alsó G néven emlegetett szórakozóhely számos rockzenekedvelőnek volt törzshelye. A lokálban hétvégenként többféle stílusú bulit, koncertet tartottak, de a cigitilalom előtt a székelyudvarhelyi pipaklub is ott ülésezett, és a foci Európa- vagy világbajnokságok meccseit kivetítőn lehetett követni.

"Az úton menj tovább..."

Szombaton az egyik működtető, Orosz-Pál Levente együttese zárta az átalakítás előtt álló G Music Pubot: két rockballada között üzlettársa, Bíró Levente nevében is megköszönte a vendégeknek a többéves kitartást, hűséget, a személyzetnek pedig a lelkes munkát.

Mint elmondta, hat évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy felkarolják azt a vendéglátóegységet, ahol látogatóként korábban is szívesen megfordultak. Akkor úgy gondolkodtak, hogy addig működtetik ők a helyet, amíg nem jönnek új, lelkes fiatalok, akik újult erővel fognak hozzá a munkához.

tuzvedelem gpub-5

Most elérkezett tehát az idő, hogy átadják a stafétát: vasárnap még a régi működtetők vetítették az Eb-döntőt, de hétfőtől már új emberek tervezgetik a hely további sorsát, amely természetesen átalakítással kezdődik.

"...ne nézz vissza már"

A lokál leendő működtetői egyelőre még kerülik a nyilvánosságot. Egyiküket, Zsoltot azonban sikerült megszólaltatni, vezetékneve elhallgatásával. Amint kiderült, a volt rockkocsmát székelyudvarhelyi fiatalok veszik kézbe, akiknek az a tervük, hogy "kivilágosítsák" az underground helyet.

A jelenlegi, kissé kaotikus stílust letisztultabb, vintage jelleg váltja majd: a falak világosabb színűek lesznek, a bútorzat pedig vidámabb - ennek egy része a régi G-ből marad meg, egy része pedig más székelyudvarhelyi szórakozóhelyről kerül át a pincehelyiségbe. Újdonság lesz többek közt, hogy heverőket helyeznek el a lokálban, és néhány befalazott ablakot is kibontanak, hogy több fény jusson be a helyiségbe. Ezenkívül teraszt is terveznek.

tuzvedelem gpub-9

A tartalmat tekintve az új tulajdonosok a régi alapokra építkeznek, de rengeteg újdonságot is terveznek: a rockesteket és -koncerteket például interaktívabbá tennék, tematikát kölcsönöznének ezeknek. Tehetségkutatók és zenei előadással, vetítéssel egybekötött bulik is szerepelnek a tervek között.

Beerpong és tematikus bulik

Nem ragadnának le azonban egy stílusnál: arra törekednek, hogy a változatos kínálatban mindenki találjon neki tetsző programot. Állandósítanák a beerpongot, rendszeresen tartanának tematikus bulikat, ismert és új dj-kkel, akik akár egymással is vetélkedhetnek.

tuzvedelem gpub-2

Az árakon nem emelnének, ellenben két biztonsági őrt állítanának a bejárathoz a bulik alatt, kiszűrve a balhézni vágyókat és az italakciók alkalmával a kiskorúakat. Zsolt elmondása szerint a megújuló szórakozóhelyen baráti csapat dolgozik majd, anélkül, hogy bármely más vendéglátóegység működését veszélyeztetné.

Az új lokált - amely a tervek szerint pár hét múlva nyílik meg - a közszájon forgó megnevezéséhez híven Alsó G-nek keresztelik, immár hivatalosan is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."