Országos » Gazdaság

Idén már nem épül autópálya?

Lehetséges, hogy 2010-ben nem avatunk fel egy kilométer autópályát sem – jelentette ki Radu Berceanu közlekedési miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Torda_Gyalu_2B
Torda_Gyalu_2B
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 20., 08:56
0 hozzászólás. 


A tárcavezető a Gândul napilapnak adott interjújában szólta el magát, majd kifejtette, hogy a görög Aktor és a francia Vinci vállalatok konzorciuma felbontotta a román állammal kötött szerződést a Brassó és Comarnic közötti hegyvidéki autópálya-szakasz megépítéséről. Ennek természetesen anyagi okai vannak, mivel az előbbi konzorcium nem tudta meggyőzni a nemzeti bankokat, hogy projektjüket finanszírozzák.

autopalya2

Berceanu a hétvégi marosvásárhelyi találkozón az észak-erdélyi autópályáról is nyilatkozott. Mint korábbi híradásokból is kiderült, az idén egy nagyobb összeget fizetnek ki az amerikai Bechtel építővállalatnak, viszont a tavalyi munkálatokért akkora adósság gyűlt fel, hogy valószínűleg a Brassót Borssal összekötő autópálya sem hosszabbodik az idén. A tervezett 415 kilométerből tavaly decemberben adtak át az első 42 kilométert a Gyalu és Torda közötti szakaszon. Szinte csodára lenne szükség, hogy 2013-ra befejezzék az észak-erdélyi autópályát.

A miniszter szerint a stratégiai terveket nem gondolták át alaposan, a központi költségvetésből túl kevés pénz jut a szaktárcához, így egyelőre a Szeben és Piteşti közti szakaszra koncentrálnak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."