Országos » Gazdaság

A közbirtokosságokért szólaltak fel a miniszterelnöknél

Sürgősségi kormányrendelettel rendeztetnék azt a joghézagot, amely a közbirtokosságok egy részét kizárja az állami támogatások igényléséből.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

A földterületek állami támogatása a tét. Illusztráció
A földterületek állami támogatása a tét. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/TRANSINDEX
2016. május 20., 10:36
0 hozzászólás. 

Nyílt levélben fordul Dacian Cioloș kormányfőhöz és Achim Irimescu mezőgazdasági miniszterhez Kelemen Hunor szövetségi elnök és Tánczos Barna, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője – írja a Transindex portál. A levélben azt kérik a kormánytól, hogy sürgősségi kormányrendelettel rendezze azt a joghézagot, amely a közbirtokosságok egy részét hátrányos helyzetbe hozza.

"Diszkriminatív a jelenlegi törvényes háttér, mert csak azok igényelhetnek állami támogatást, akik birtoklevéllel rendelkeznek. A közbirtokosságok közel egyharmadának azonban nincs birtoklevele, bár a tulajdonukban lévő területeket jogosan használják, a tulajdonjog tisztázása azonban a bürokrácia miatt húzódik.

A Szenátus plénuma az RMDSZ javaslatára törvénymódosítással már rendezte ezt a joghézagot, viszont a Képviselőház a döntő ház ebben az esetben, amely május 31-ig biztosan nem tudja elfogadni ezt a módosítást.

Éppen ezért arra kérjük a kormányt, hogy sürgősségi kormányrendelettel fogadja el az RMDSZ által javasolt módosításokat, hogy a május végi támogatási kérelmi határidőt ne késsék le azok a gazdák, akiknek tulajdonjoga saját hibájukon kívül nem rendeződött" – áll a nyílt levélben.

Az RMDSZ az elmúlt időszakban már többször kérte ennek a helyzetnek a megoldását, számos beadvánnyal és kéréssel fordult a szaktárcához, a törvényhozásban pedig sikerült a Szenátusban ehhez többséget is szereznie, viszont a szoros határidők miatt a sürgősségi kormányrendeletet tartja az egyetlen lehetséges megoldásnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."