Országos » Gazdaság

Gazdasági visszaesés idénre is

Románia és Lettország az egyetlenek Európában, akiknél gazdasági visszaesés észlelhető 2010-ben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

diagramm
diagramm
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. június 10., 11:52
0 hozzászólás. 



Európában és Közép-Ázsiában két országban, országunkban és a letteknél lesznek gazdasági problémák idén – olvasható a Világbank Globális Gazdasági Kilátások című jelentésében.


Az előrejelzésből, melyet a fent említett pénzintézet tett közzé, kiderül, hogy Romániában ebben az évben 0,5 százalékkal fog csökkeni a bruttó hazai termelés (GDP), ez a szám megfelel a kormány és az IMF megegyezésének.

Jövő évben a román gazdaság 3,6 százalékos növekedést mutat majd, illetve 2012-ben a GDP 4,4 százalékkal lesz több. Lettországban súlyosabb a helyzet, hiszen az előrejelzések 3,5 százalék csökkenést jeleznek 2010-re, míg az elmúlt évben a GDP 18 százalék zsugorodást mutatott. A válság legérintettebb régiója a Földön Európa és Közép-Ázsia hiszen a GDP csökkenés tavaly 5,8 százalék volt, idén pedig - a prognózis szerint - 4,1 százalék lesz.

A leggyorsabban fejlődő országok között Oroszországot és Törökországot tartják számon, ahol a bruttó hazai termelés növekedése 4,5 illetve 6,3 százalékot mutat erre az évre. Az ellentétes oldalon négy államot említenek: Lengyelország, Kazahsztán, Ukrajna és Románia. Az ő esetükben marad a negatív jelző idénre.

A regionális növekedést lassították a nagymértékű helyi változások, melyekre egyes a hitelektől nagymértékben függő országokban került sor.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."